Α.Ε. Σαρωνικός-Αστέρια Δραπετσώνας 1-2. Για την 14η εμβόλιμη αγωνιστική του Πειραιά.


Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης.
Την ήττα με 2-1 από τα Αστέρια Δραπετσώνας γνώρισε το μεσημέρι της Πέμπτης η ΑΕ Σαρωνικός για την 14η εμβόλιμη αγωνιστική της Α’ κατηγορίας του Πειραιά, αποχαιρετώντας παράλληλα το 2017 με το αριστερό. Στο γήπεδο της Χαραυγής (γηπεδούχος η ΑΕ Σαρωνικός) παρουσιάστηκαν δυο ομάδες οι οποίες μέχρι εκείνη την στιγμή συγκατοικούσαν στην βαθμολογία με 10 βαθμούς αμφότερες, και και ήθελαν την νίκη ώστε να δουν με σαφώς περισσότερη αισιοδοξία την συνέχεια του πρωταθλήματος αλλά και να κλείσουν θετικά την χρονιά.

Στα αγωνιστικά τώρα, οι τυπικά φιλοξενούμενοι αιφνιδίασαν την ΑΕ Σαρωνικός καθώς ουσιαστικά στην πρώτη επίσκεψη με αξιώσεις στα καρέ των νησιωτών, άνοιξαν το σκορ στο 4ο μόλις λεπτό. Ο Ψαρράς με ωραία κάθετη μπαλιά στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων βρήκε τον Πρωτόπαπα ο οποίος με άψογο πλασέ νίκησε τον Μπακόμητρο, σημειώνοντας έτσι το 0-1, ενώ στην πρώτη ουσιαστικά φάση του ματς, ο Χρυσοχόος είχε ανεπανάληπτο τετ Α τετ με τον Μέμπελι. Στην συνέχεια οι ποδοσφαιριστές του Θανάση Μπακόμητρου προσπάθησαν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα, μάλιστα είχαν κάποιες καλές στιγμές, δίχως όμως αποτέλεσμα. Η ομάδα του Γιώργου Ματθαίου μετά το γκολ, έμεινε πίσω θέλοντας να διαφυλάξει το υπέρ της προβάδισμα, παίζοντας κυρίως με αντεπιθέσεις οι οποίες ήταν σε αρκετές περιπτώσεις επικίνδυνες με τους αμυντικούς όμως της ΑΕ Σαρωνικός να δηλώνουν παρόν σε κάθε μια από αυτές. Με την συμπλήρωση 45 λεπτών στο γήπεδο της Χαραυγής ήρθε η απάντηση των τυπικά γηπεδούχων στο γκολ του Πρωτόπαπα, με σκόρερ τον Νεκτάριο Μπακόμητρο. Ο Γιώργος Γκοτσούλιας βρέθηκε στην μεγάλη περιοχή των φιλοξενούμενων, με τον Νεμπούτ να τον ανατρέπει και τον διαιτητή Χατζηγιάννη χωρίς δισταγμό να δείχνει την εσχάτη των ποινών. Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο Νεκτάριος Μπακόμητρος ο οποίος δεν αστόχησε απέναντι από τον Μέμπελι, φτάνοντας παράλληλα τα 2 φετινά του τέρματα στο πρωτάθλημα. Αυτό ήταν το σκορ για το α’ ημίχρονο, με τις δυο ομάδες να αγωνίζονται κάτω από κακές καιρικές συνθήκες, παρ’ όλα αυτά να δείχνουν μια καλή εικόνα στους λιγοστούς φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο της Χαραυγής.

Στην επανάληψη οι δυο αντίπαλοι προσπάθησαν να πάρουν τα ηνία του ματς με σκοπό να φτάσουν σε ένα δεύτερο τέρμα, με τους φιλοξενούμενους πάντως να δείχνουν ελαφρώς πιο δραστήριοι. Στο 55ο λεπτό πάντως, οι γηπεδούχοι έφτασαν μια ανάσα από την ανατροπή, όταν ο Χρυσοχόος βρέθηκε απέναντι από τον πορτιέρο των Αστεριών, αλλά ολιγώρησε με αποτέλεσμα να χαθεί μια σπουδαία ευκαιρία για την νησιώτικη ομάδα να πάρει το προβάδισμα. Επτά λεπτά αργότερα (62’) ήρθε και η δεύτερη ψυχρολουσία για την ομάδα του νησιού, με σκόρερ τον Νεμπούτ. Ο 26χρονος αριστερός οπισθοφύλακας με ασύλληπτο αριστερό άουτ έξω από την μεγάλη περιοχή έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Μπακόμητρου ο οποίος την βρήκε με τα ακροδάχτυλα πριν εκείνη καταλήξει στα δίχτυα. Από εκείνο το σημείο και μετά οι ποδοσφαιριστές της ΑΕ Σαρωνικός πίεσαν τον αντίπαλο για να ξαναφέρουν το παιχνίδι στην ισορροπία, μάλιστα είχαν αρκετές επισκέψεις στα καρέ του Μέμπελι, χωρίς όμως να καταφέρουν κάτι καλό, πέραν την πολύ σημαντική φάση του 80ου λεπτού. Οι νησιώτες κέρδισαν φάουλ με τον Νεκτάριο Μπακόμητρο να βρίσκει τον Λαδά, ο οποίος με καρφωτή κεφαλιά από καλή θέση, είδε την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ. Αυτά συνέβησαν σε γενικές γραμμές στο γήπεδο της Χαραυγής, με την ομάδα της Δραπετσώνας να παίρνει την σημαντική νίκη σε ένα γενικά καλό παιχνίδι το οποίο έγινε κάτω από αντίξοες συνθήκες λόγω του τσουχτερού κρύου.

Διαιτητής ήταν ο Χατζηγιάννης. Αυτή ήταν η 3η νίκη στο πρωτάθλημα για τα Αστέρια Δραπετσώνας, με την ΑΕ Σαρωνικός να γνωρίζει την 8η ήττα της. Την επόμενη αγωνιστική η οποία θα διεξαχθεί την νέα χρονιά η ΑΕ Σαρωνικός θα παίξει με το Μοσχάτο εκτός έδρας, ένα ματς το οποίο κλείνει την αυλαία του α’ γύρου.

ΑΕ Σαρωνικός: Μπακόμητρος Κ, Μεντάλλιας (76’ Λαδάς Χρ.), Σκλάβαινας, Γκιόκα, Αγγελάκης, Ρουμελιώτης, Χρυσοχόος, Πασβαντόπουλος, Γκοτσούλιας Π (69’ Πάλλης), Μπακόμητρος Ν, Γκοτσούλιας Γ.

Στα άλλα αποτελέσματα του ομίλου: ΑΕ Θύελλας/Αχιλλέα Κορυδαλλού-Δόξα Πειραιά 0-1, Δραπετσώνα-Παντζιτζιφιακός/Κάρπαθος 2-1, ΑΕ Μαύρος Αετός/Ολυμπιάδα-Ερμής Κορυδαλλού 0-1, Ένωση Ρέντη-Αμφιάλη 2-5, Μοσχάτο-Ίκαρος Καλλιθέας 3-0 και Οδηγήτρια-Ατρόμητος Πειραιά 0-3 α.α.
Το παιχνίδι Αετός Κορυδαλλού-Παννεαπολικός θα διεξαχθεί το Σάββατο (15.15).
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png