Ξεκίνησε την προετοιμασία της η Α.Ε. Σαρωνικός με νέα δεδομένα λόγω του κορωνοϊού.


Ρεπορτάζ - Video: Σταύρος Ρωπαΐτης.
Με επτά νέα πρόσωπα και μια επιστροφή ξεκίνησε την Δευτέρα κάτω από ιδιαίτερες και φυσικά πρωτόγνωρες συνθήκες λόγω του Κορωνοϊού, η προετοιμασία της Α.Ε. Σαρωνικός εν όψει την νέας ποδοσφαιρικής σεζόν. Οι ποδοσφαιριστές της νησιωτικής ομάδας έδωσαν το παρόν στην πρώτη προπόνηση στο Δημοτικό Στάδιο της Αίγινας, κάτω από τις οδηγίες του προπονητή Θανάση Μπακόμητρου.

Η διοίκηση της νησιώτικης ομάδας έλαβε την άδεια του δημάρχου της Αίγινας κ. Ιωάννη Ζορμπά, ο οποίος τόνισε πως επιβάλλεται να τηρηθούν αυστηρά όλες οι απαραίτητες οδηγίες της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για να γίνει η επανέναρξη της προπονητικής και αγωνιστικής δραστηριότητας.

Μάλιστα, με πρωτοβουλία της Α.Ε. Σαρωνικός, πριν την έναρξη της πρώτης προπόνησης, οι αθλητές αλλά και σύσσωμο το επιτελείο της ομάδας, εξετάστηκε από τον ιατρό κ. Γρηγόρη Γαλάνη στο ιατρείο του Δημοτικού Σταδίου. Συγκεκριμένα, οι εξετάσεις που υποβλήθηκαν ήταν παθολογική εκτίμηση με πλήρη ζωτικά σημεία, εξέταση ρινός και φάρυγγα, ακρόαση πνευμόνων και καρδιάς για αποκλεισμό συμπτωματολογίας συμβατής με την νόσο Covid-19. Ο κ. Γαλάνης όπως δήλωσε στο Aegina Portal μετά το πέρας των εξετάσεων, ο έλεγχος ολοκληρώθηκε χωρίς να ανεβρεθεί άτομο με ύποπτη συμπτωματολογία. Ακολούθως οι ποδοσφαιριστές μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο για την πρώτη τους προπόνηση εν όψη της νέας σεζόν.

Η Α.Ε. Σαρωνικός πραγματοποίησε επτά συνολικά μεταγραφές, ενώ επέστρεψε στην ομάδα ο Τάσος Πασχάλης. Αναλυτικά, αποκτήθηκαν οι Βαγγέλης Τσολακός (33 χρ. αμυντικός από Αστυπάλαια Κορυδαλλού), Κώστας Τρίμπος (35 χρ. μέσος από Αριστείων Λυγουριού), Κώστας Στακάϊ (22 χρ. μέσος από Ερμή Κορυδαλλού), Klaudio Mahmutaj (27 χρ. μεσοεπιθετικός από Ερμή Κορυδαλλού), Ανδρέας Καταρτζόπουλος (21 χρ. μέσος δανεικός από Αετό Κορυδαλλού), Παναγιώτης Καταρτζόπουλος (21 χρ. αμυντικός μέσος δανεικός από Αετό Κορυδαλλού), Νίκος Χαραμής (18 χρ. από την ΜΕΑΠ Πέρα Χωριού Νήσου/Κύπρο), ενώ επέστρεψε και ο Τάσος Πασχάλης (27 χρ. επιθετικός από Ελευθεριακό). Παρελθόν από τον σύλλογο αποτελούν οι Γιώργος Πάλλης, Γιώργος Γκοτσούλιας, Γιάννης Γκιόκα, Τόνι Σαμπάνι, Βασίλης Καλικαντής, Γιάννης Κούτρος και Γιάννης Κάππος, ενώ σε εκκρεμότητα παραμένει η υπόθεση παραμονής ή όχι του Μαλντίν Λαλάϊ.

Η νέα αγωνιστική χρονιά θα βρει την νησιωτική ομάδα και πάλι στην Α’ Κατηγορία (η διακοπή του περασμένου πρωταθλήματος την βρήκε στην 3η θέση). Το νέο πρωτάθλημα της σεζόν 2020-2021 θα ξεκινήσει το Σαββατοκύριακο 26 και 27 Σεπτεμβρίου, ενώ το Σαββατοκύριακο 19 και 20 του ίδιου μήνα, θα διεξαχθεί η Β’ Φάση του Κυπέλλου Πειραιά με συμμετοχή και των ομάδων της Γ’ Εθνικής και της Α’ Πειραία (12-13 Σεπτεμβρίου η Α’ Φάση με ομάδες της Β’ και Γ’ Κατηγορίας). Να σημειωθεί ότι στην Γ’ Εθνική ανέβηκαν από την Α’ Πειραιά η Προοδευτική, ο Αίας Σαλαμίνας και ο Καραβάς, ενώ υποβιβάστηκε ο Ερμής Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, οι αγώνες του πρωταθλήματος και του κυπέλλου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά θα διεξαχθούν χωρίς θεατές μέχρι νεωτέρας, λόγω των μέτρων αντιμετώπισης του Covid 19. Η Α.Ε. Σαρωνικός θα δώσει τρία φιλικά προετοιμασίας, με αντιπάλους το Κερατσίνι (29/8) εντός έδρας, Ερμή Κορυδαλλού (6/9) εκτός έδρας και Α.Ε. Περάματος (16/9), επίσης εκτός έδρας. Να σημειωθεί ότι και οι φιλικοί αγώνες θα διεξαχθούν χωρίς κόσμο στις εξέδρες.

Στην κάμερα του Aegina Portal μίλησε ο προπονητής των νησιωτών Θανάσης Μπακόμητρος, και οι ποδοσφαιριστές Κώστας Μπακόμητρος, Χάρης Αγγελάκης και Κώστας Τρίμπος. Ο νεαρός τεχνικός μεταξύ άλλων είπε (λόγω Covid-19), ότι η ομάδα θέτει υψηλότερους στόχους από τα περασμένα χρόνια. Η χρονιά όπως δήλωσε είναι απρόβλεπτη και με δυσκολίες, παρόλα αυτά είπε ότι ‘Δημιουργήσαμε προσδοκίες για μια χρονιά με υψηλότερους στόχους’.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png