
Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης.
Για την 21η αγωνιστική της Α’ Πειραιά η Α.Ε. Σαρωνικός επικράτησε με 2-1 των Σαλαμινομάχων στο ντέρμπι της ουράς.
Από το Podcasting Feed του ένθετου Offside στο ραδιόφωνο του Aegina Portal
Το παιχνίδι διεξήχθη την Κυριακή το μεσημέρι στο Δημοτικό Στάδιο της Αίγινας, με το συγκρότημα του Δημήτρη Μπιζιώτα απέναντι σε μια ομάδα με τους ίδιους στόχους να παίρνει τους πολύτιμους βαθμούς και να κοιτάζει με μεγαλύτερη αισιοδοξία την αποφυγή των μπαράζ του υποβιβασμού. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 43ο λεπτό με τον Χάρη Αγγελάκη.
Ο υψηλόσωμος κεντρικός αμυντικός μετά από εκτέλεση κόρνερ του Καραλή, πήδηξε πιο ψηλά από όλους στο πρώτο δοκάρι και με γυριστή δυνατή κεφαλιά σημείωσε το 1-0, γκολ Νο 3 για τον 38χρονο πολύπειρο αμυντικό στο φετινό πρωτάθλημα.
Η Α.Ε. Σαρωνικός στο αμέσως επόμενο λεπτό έφτασε κοντά στο 2-0, όταν το πλασέ του Παπαδόπουλου πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σαμιώτη.
Το ημίχρονο βρήκε τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ, με την επανάληψη να κρύβει περισσότερες συγκινήσεις. Στο 49ο λεπτό οι γηπεδούχοι είχαν ακόμα μια καλή στιγμή για να διπλασιάσουν τα τέρματα τους, με τον Παπαδόπουλο να μη μπορεί να παραβιάσει την εστία των φιλοξενούμενων από πλεονεκτική θέση.
Στο 73ο λεπτό μετά από εξαιρετική προσωπική ενέργεια ο Περάκης έφερε το παιχνίδι στα ίσα, δίνοντας παράλληλα νέο ενδιαφέρον στο ματς. Και φτάνουμε στο 84ο λεπτό εκεί όπου μετά από βαθιά μπαλιά του Σωτήρη Γκαρή στην πλάτη της άμυνας των Σαλαμινομάχων, ο Πασχάλης με εκπληκτικό μονοκόμματο γυριστό βόλε από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία του ανήμπορου να αντιδράσει Σαμιώτη, λυτρώνοντας έτσι την ομάδα του.
Το τελικό σφύριγμα του Πετρίδη βρήκε τους γηπεδούχους να επικρατούν με 2-1 των Σαλαμινομάχων και να φτάνουν έτσι στις 5 νίκες (5 ισοπαλίες, 9 ήττες) στο πρωτάθλημα.
Στην αντίπερα όχθη, η ομάδα του Τάκη Αγγελάκη (πρώην τεχνικός της Α.Ε. Σαρωνικός) έφτασε τις 9 ήττες (4 νίκες, 6 ισοπαλίες).
Η Α.Ε. Σαρωνικός βρίσκεται στην 11η θέση (13 ομάδες συνολικά) με 20 βαθμούς, ενώ οι Σαλαμινομάχοι είναι στην 12η με 18β. Ουραγός η Θύελλα Μοσχάτου (13η) με 10β. Κάτω από τη ζώνη που οδηγούν στα μπαράζ του υποβιβασμού, πέραν της Α.Ε. Σαρωνικός, των Σαλαμινομάχων και της Θύελλας Μοσχάτου, βρίσκεται και ο Α.Ο.Κ. Φαλήρου ο οποίος είναι στην 10η θέση με 20 βαθμούς, όσους και η Α.Ε. Σαρωνικός, αλλα υπερτερεί των νησιωτών από τα μεταξύ τους παιχνίδια. Διαιτητής ήταν ο Πετρίδης με βοηθούς τους Μπέλλου και Παρισσόπουλο.
Την επόμενη αγωνιστική η Α.Ε. Σαρωνικός αντιμετωπίζει τον Αετό Κορυδαλλού εκτός έδρας.
Α.Ε. Σαρωνικός: Μπακόμητρος Κ, Γκέκας, Χουχούλης, Γκαρής Σ, Αγγελάκης, Σφικτός, Καραλής(66' Πασχάλης), Τόσκου, Χρυσοχόος(75' Μιστάκου), Παπαδόπουλος(66' Στενάι), Λαζάρου(46' Τομπουλίδης).
Στα άλλα αποτελέσματα: Χαλκηδόνα-Χαραυγή 0-0, Ελλάς Ποντίων-Αετός Κορυδαλλού 2-0, Μοσχάτο-Κερατσίνι 0-0, Αργοναύτης-Θύελλα Μοσχάτου 4-1, Παντζιτζιφιακός-Α.Ο.Κ. Φαλήρου 0-3. Ρεπό είχε ο Ιωνικός.