Με πολλές διακρίσεις επέστρεψε ο Ο.Α.Κ. Αίγινας, από τους 6ους Παντροιζηνιακούς αγώνες στον Γαλατά. Ο Σπύρος Λογοθέτης και ο Ηλίας Μπάκας στο Tor des Geants.

oaka-diakriseis.jpg

Με πολλές διακρίσεις επέστρεψε η ομάδα του ΟΑΚ Αίγινας από τους 6ους Παντροιζηνιακούς αγώνες, που πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο 13-14 Σεπτεμβρίου 2024 στον Γαλατά.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Την πρώτη μέρα οι μικροί ηλιακά αθλητές μας συμμετείχαν στα 1000 μ με τον Διονύση Παπαδάκο να κόβει πρώτος το νήμα σε απόσταση αναπνοής από τον δεύτερο αθλητή μας Τζίμα Αντώνη. Στην ίδια κούρσα δεύτερος στην κατηγορία του τερμάτισε ο Τζίμας Κωνσταντίνος ενώ συμμετείχαν επίσης οι αθλητές της ομάδας Δημοπούλου Μαρία, Δημοπούλου Γεωργία, Τζίμα Ελπίδα, Τζίμας Αργύρης και Παπαδάκου Μαριέττα δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό και πραγματοποιώντας μια πολύ καλή εμφάνιση. 

Την δεύτερη μέρα των αγώνων στην μεγάλη διαδρομή του ημιμαραθωνίου συμμετείχε ο Τζίμας Παναγιώτης ο οποίος τερμάτισε 22ος σε χρόνο 1.53' ενώ στην σκυτάλη (2x10.500μ) ο Τζίμας Κωνσταντίνος και η Τζίμα Βασιλική ήρθαν 3οι με χρόνο 1.51΄. Τέλος στα 5.000 μ είχαμε την πρωτιά του Αντώνη Ζαμπέλη με χρόνο 16.44, με 2ο τον Γιώργο Ζαμπέλη με 18.38. Στην 6η θέση τερμάτισε ο Παναγιώτης Δημόπουλος με 19.27 και μετά από μία απίστευτη κούρσα με έντονο συναγωνισμό ο Διονύσης Παπαδάκος για κλάσματα του δευτερολέπτου τερμάτισε 8ος με 9ο τον Τζίμα Αντώνη στα 21.00. Στο ίδιο αγώνισμα στις γυναίκες και στην κατηγορία 35-50 ετών η Ντάντσενκο Άννα τερμάτισε 2η σε χρόνο 32.43 και 3η η Σπανού Μαρία σε 35.07. Ήταν ένα διήμερο γεμάτο αγώνες, βόλτες σε Γαλατά και Πόρο, βουτιές στην θάλασσα και μία άψογη φιλοξενία από τους διοργανωτές.

Επόμενος αγώνας ο 3ος "Ελλάνιος Δίας" στην Αίγινα στις 20 Οκτωβρίου.

Εξαιρετική εμφάνιση των αθλητών του Ο.Α.Κ. Αίγινας Σπύρου Λογοθέτη και  Ηλία Μπάκα στο Tor des Geants.

Με την συμμετοχή δύο αθλητών του συλλόγου Ο.Α.Κ. Αίγινας, του Σπύρου Λογοθέτη και του Ηλία Μπάκα, διεξήχθει ο φημισμένος αγώνας υπεραποστάσεως Τor des Geants ή αλλιώς ο Γύρος των Γιγάντων. Ένας αγώνας ο οποίος ξεκινάει από το Courmayer της Ιταλίας και αφού κάνει ένα τεράστιο κύκλο γύρω από την κοιλάδα της Aosta τερματίζει ξανά στο σημείο όπου δόθηκε η εκκίνηση. Η απόσταση του αγώνα είναι 350 συνεχόμενα χιλιόμετρα χωρίς εταπ και με ανάβαση που αθροιστικά φθάνει τα 29.608 μέτρα με χρονικό όριο τερματισμού 150 ώρες.

Οι συνθήκες του αγώνα ήταν ιδιαίτερα δύσκολες καθώς είχε κρύο, βροχή και σε κάποια περάσματα ακόμη και χιονόπτωση απαιτώντας από τους αθλητές μεγάλα ψυχικά και σωματικά αποθέματα.

Πάνω από 500 άτομα δεν κατάφεραν να τερματίσουν τον αγώνα. Οι αθλητές μας όμως κατάφεραν και τερμάτισαν πραγματοποιώντας μια εξαιρετική εμφάνιση.

Ο Σπύρος Λογοθέτης ήρθε 85ος με χρόνο 112 ώρες και ο Ηλίας Μπάκας 136ος με χρόνο 122 ώρες. Αξίζουν και οι δύο τα συγχαρητήρια μας και ευχόμαστε καλή αποκατάσταση μετά από αυτό το υπεράνθρωπο εγχείρημά τους.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png