Α.Ο. Σαρωνικός - Φιλία Περάματος 3-2 σετ. Για την 11η αγωνιστική των παγκορασίδων της ΕΣΠΕΔΑ.


Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης.
Ένα συγκλονιστικό παιχνίδι βόλεϋ είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν 40 και πλέον φίλαθλοι του αθλήματος, οι οποίοι επέλεξαν να περάσουν ένα ηλιόλουστο πρωινό Κυριακής στο κλειστό του ΕΠΑΛ για να δουν από κοντά την αναμέτρηση της 11ης αγωνιστικής των παγκορασίδων της ΕΣΠΕΔΑ ανάμεσα στον Σαρωνικό και την Φιλία Περάματος. Νικητής της αναμέτρησης αναδείχθηκε ο Σαρωνικός ο οποίος επικράτησε με 3-2 στο τάι μπρέικ, μετά από ένα ομολογουμένως αμφίρροπο ματς. Το ενδιαφέρον ματς ξεκίνησε ιδανικά για τις φιλοξενούμενες, οι οποίες προηγήθηκαν αρχικά με 4-0, με τον Σαρωνικό να απαντάει με ένα 7-0 σερί να προηγείται με 7-4.

Η αποφασιστικότητα όμως των νεαρών αθλητριών της Φιλίας, τους έδωσε το προβάδισμα στην συνέχεια με 15-10 με την ομάδα της Αίγινας να αντιδρά κάπως και να μειώνει σε 14-16. Από το σημείο όμως αυτό και έπειτα, οι μπλε του Περάματος εκμεταλλευόμενοι τα λάθη των νησιωτών, ξέφυγαν με 21-17, με το σετ να λήγει 25-21. Στο 2ο σετ και πάλι οι φιλοξενούμενες μπήκαν πιο δυνατά, και προηγήθηκαν με 2-0 και 3-1. Γρήγορα όμως ήρθε η απάντηση των αθλητριών της Πηνελόπης Μπλάμη, οι οποίες αφού πρώτα έφτασαν στο 4-4, πήραν κεφάλι στο σκορ με 8-6 και 9-7. Στην συνέχεια και με όπλο το εξαιρετικό σέρβις, τα νεαρά κορίτσια της Αίγινας προηγήθηκαν με 16-10 και 21-14, για να φτάσουν άνετα στο 25-18 και στην ισοφάριση. Το 3ο σετ ήταν απλά εντυπωσιακό για τις δύο ομάδες, με πολλές εναλλαγές στο σκορ και εξαιρετικές φάσεις. Ο Σαρωνικός προηγήθηκε με 13-11, με την ομάδα της Φιλίας να βρίσκει τον τρόπο και να περνάει μπροστά με 15-13. Στην συνέχεια το ματς πήρε άγρια ομορφιά, αφού οι γηπεδούχες απάντησαν στο 20-22 των φιλοξενούμενων, με το ματς να βρίσκεται στην απόλυτη ισορροπία (25-25). Το άγχος όμως των κοριτσιών του Σαρωνικού το οποίο έφερε λάθος επιλογές, έδωσε την ευκαιρία στις ταλαντούχες βολεϊμπολίστριες του Περάματος να φτάσουν στο 27-25 και στο 1-2.

Στο 4ο σετ οι αθλήτριες του Σαρωνικού έκαναν κατάθεση ψυχής, αφού κατάφεραν το αρχικό 0-6 και το 3-13 των φιλοξενούμενων να το γυρίσουν με άκρως εντυπωσιακό τρόπο. Αρχικά ο Σαρωνικός μείωσε στους 3 (13-16), ενώ στην συνέχεια παρουσιάζοντας τεράστια ψυχικά αποθέματα, με ένα απίστευτο 6-0 σερί προηγήθηκε με 19-13 μέσα σε πραγματική αποθέωση. Το σετ πλέον βρίσκεται στο 20-17 για τον Σαρωνικό, με την Ιωάννα Μαλτέζου να δίνει ουσιαστικά την 'χαριστική βολή' στην ομάδα του Περάματος. Με δύο εκπληκτικούς άσσους η νεαρή βολεϊμπολίστρια, έδωσε στην ομάδα της το προβάδισμα με 22-17, με τις φιλοξενούμενες να πετούν λευκή πετσέτα. Το σετ ολοκληρώθηκε με 25-20, με την νησιώτικη ομάδα να στέλνει το ματς σε 5ο σετ. Το τάι μπρέικ ξεκίνησε με χαρακτήρα ντέρμπι, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν από την  αρχή ένα καλό προβάδισμα. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 5-4 και 6-5, με την αλλαγή τερέν να βρίσκει τον Σαρωνικό μπροστά με 8-5. Με το ξεκίνημα του ματς μετά την αλλαγή τερέν, οι μπλε της Αίγινας προηγήθηκαν με 9-5, ενώ στην συνέχεια ανέλαβε δράση η Ιζαμπέλα Κόστερ. Η νεαρή αθλήτρια του Σαρωνικού με δύο συνεχόμενους άσσους, έκανε το 11-5, με την υπόθεση νικητής να έχει πλέον ξεκαθαρίσει. Με όπλο πλέον και την ανεβασμένη ψυχολογία, τα κορίτσια της Πηνελόπης Μπλάμη πατούσαν σαφώς καλύτερα από τις αντίπαλες στο τάραφλεξ του ΕΠΑΛ, με αποτέλεσμα το 15-6 να έρθει απολύτως φυσιολογικά. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ιζαμπέλα Κόστερ είχε 4 συνολικά άσσους στο 5ο σετ.

Πόντοι οι οποίοι όπως αποδείχθηκε ήταν καθοριστικοί. Όπως είναι φυσιολογικό αμέσως μετά την επίτευξη του τελευταίου πόντου στο ματς, οι βολλεϊμπολίστριες του Σαρωνικού έγιναν ένα κουβάρι, πανηγυρίζοντας 'έξαλλα' την πολύ σημαντική νίκη, κόντρα σε ένα πάρα πολύ καλό αντίπαλο, όπως ήταν η ομάδα του Περάματος. Αυτή ήταν η 8η νίκη του Σαρωνικού στο πρωτάθλημα (2 ήττες), ο οποίος δείχνει να κλειδώνει την 2η θέση. Την επόμενη αγωνιστική η ομάδα της Αίγινας έχει ρεπό. Διαιτητές της αναμέτρησης ήταν οι Μαρία Δρακοπούλου και ο Ντίνος Νεστορίδης, οι οποίοι ήταν αλάνθαστοι στις υποδείξεις τους.
Τα σετ 21-25, 25-18, 25-27, 25-20, 15-6.

Α.Ο. Σαρωνικός (Μπλάμη): Μαλτέζου, Μαρμαρινού Αδαμαντία, Κόστερ, Νικολαΐδου, Νομικού, Ρωπαΐτη, Ιβάνοβα, Μαρμαρινού Ευτυχία, Γκούρι.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png