Ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα των Παγκορασίδων της ΕΣΠΕΔΑ. Στην 2η θέση ο Α.Ο. Σαρωνικός.


Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης.
Στην 2η άκρως τιμητική θέση τερμάτισε ο Σαρωνικός στο πρωτάθλημα των παγκορασίδων της ΕΣΠΕΔΑ. Το ενδιαφέρον αυτό πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε την Κυριακή, βρήκε την ομάδα της Αίγινας στην 2η θέση, μετά από μια ομολογουμένως δύσκολη χρονιά με τις μικρές βολεϊμπολίστριες του νησιού πάντως να εντυπωσιάζουν. Ο Σαρωνικός ο οποίος εμφανίστηκε στο πρωτάθλημα με ένα άκρως νεανικό ρόστερ και με αθλήτριες ουσιαστικά πρωτοεμφανιζόμενες, κατάφερε σε 12 αγώνες να πετύχει 10 νίκες, ενώ γνώρισε μόλις 2 ήττες. Το Σαββατοκύριακο η ομάδα της Αίγινας είχε δύο αγώνες για τις ισάριθμες τελευταίες αγωνιστικές. Συγκεκριμένα, το Σάββατο αντιμετώπισε τον Εθνικό Πειραιώς στο κλειστό 'Τζαβέλλα' (Σχολικό Συγκρότημα), και επικράτησε με 3-0 σετ. Στα αγωνιστικά, το νησιώτικο συγκρότημα ήταν ανώτερο του αντιπάλου σε όλους τους τομείς, με αποτέλεσμα η νίκη να έρθει φυσιολογικά. Με όπλο το εξαιρετικό σέρβις και τις αποτελεσματικές επιθέσεις, τα νεαρά κορίτσια της Πηνελόπης Μπλάμη κυριάρχησαν στο 1ο σετ, με αποτέλεσμα το 25-15 να έρθει χωρίς δυσκολία.

Ίδια εικόνα για τις δύο ομάδες και στο 2ο σετ, με τις φιλοξενούμενες του νησιού να δείχνουν σε εξαιρετική κατάσταση, σε αντίθεση με τις γηπεδούχες του ιστορικού Εθνικού, οι οποίες έδειξαν αδυναμίες στο παιχνίδι τους. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι μπλε της Αίγινας να φτάσουν άνετα στο 25-17 και στο 0-2. Το ξεκάθαρο προβάδισμα του Σαρωνικού έδωσε άλλον αέρα στις βολλεϊμπολίστριες του νησιού, οι οποίες σε μία παράσταση για ένα ρόλο, μετέτρεψαν το 3ο σετ σε τυπική διαδικασία με το 25-15 να είναι ο απόλυτος καθρέφτης του σετ. Το τελικό αποτέλεσμα βάση της εικόνας των δύο αντιπάλων κρίνεται απολύτως δίκαιο, καθώς ο Σαρωνικός ήταν ανώτερος καθ' όλη την διάρκεια του ματς, με τις κυανόλευκες του Εθνικού να μη μπορούν να ακολουθήσουν. 
 
Τα σετ 15-25, 17-25, 15-25. 
 
Α.Ο. Σαρωνικός (Μπλάμη): Μαλτέζου Ιωάννα, Μαρμαρινού Αδαμαντία, Νομικού Μαρία, Ρωπαΐτη Καλλιόπη, Κόστερ Ιζαμπέλα, Ιβάνοβα Χριστιάνα, Νικολαΐδου Λήδα, Μαρμαρινού Ευτυχία, Γκούρι Ιζαμπέλα
 
Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε η τελευταία αγωνιστική των παγκορασίδων της ΕΣΠΕΔΑ, με τον Σαρωνικό να αντιμετωπίζει βάση προγράμματος τον Οδυσσέα Αγ. Βαρβάρας. Η αναμέτρηση που επρόκειτο να διεξαχθεί στο κλειστό του ΕΠΑΛ δεν έγινε ποτέ, καθώς η φιλοξενούμενη ομάδα δεν εμφανίστηκε στο γήπεδο ως όφειλε, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να κατοχυρωθεί στον Σαρωνικό με 3-0 σετ και πόντους 75-0. Η μη προσέλευση του Οδυσσέα Αγ. Βαρβάρας στον αγώνα της 14ης αγωνιστικής, έφερε αρκετά παράπονα στους ανθρώπους του Σαρωνικού, καθώς όπως είπαν οι φιλοξενούμενοι ούτε καν μπήκαν στην διαδικασία να ενημερώσουν. Στο τάραφλεξ του ΕΠΑΛ παρουσιάστηκαν κανονικά ως όφειλαν οι αθλήτριες του Σαρωνικού, με τον 2ο διαιτητή κ. Ντίνο Νεστορίδη (1η διαιτητής η κ. Μαρία Δρακοπούλου) να 'κλείνει' το Φύλλο Αγώνα, με υπαιτιότητα του Οδυσσέα Αγ. Βαρβάρας, ο οποίος και μηδενίστηκε. Ο αγώνας κατοχυρώνεται στον Σαρωνικό με 3-0 σετ. Η αναβολή του παιχνιδιού έδωσε την ευκαιρία στην τεχνικό του συλλόγου Πηνελόπη Μπλάμη να δει την αγωνιστική κατάσταση των αθλητριών της, οι οποίες έπαιξαν ένα φιλικό προπονητικού χαρακτήρα, με τον φίλαθλο κόσμο που βρέθηκε στο ΕΠΑΛ να παραμένει και να δίνει το ζεστό χειροκρότημα στις νεαρές βολλεϊμπολίστριες, αναγνωρίζοντας την φετινή τους προσπάθεια, η οποία ήταν πραγματικά εντυπωσιακή. 
 
Το φετινό τμήμα των παγκορασίδων που ολοκλήρωσε τις επίσημες υποχρεώσεις του στο αντίστοιχο πρωτάθλημα της ΕΣΠΕΔΑ ήταν άκρως νεανικό. Οι μικρές του συλλόγου έδειξαν ελπιδοφόρα στοιχεία καθ' όλη την διάρκεια του πρωταθλήματος, κερδίζοντας το χειροκρότημα των ανθρώπων του αθλήματος είτε αγωνιζόμενες στην Αίγινα, είτε στα γήπεδα της Αθήνας και του Πειραιά. Κάτω από τις οδηγίες της Πόπης Γιαννάκη αρχικά και της Πηνελόπης Μπλάμη στην συνέχεια, τα νεαρά κορίτσια του Σαρωνικού, δείχνουν ότι το μέλλον τους στο βόλεϋ τους ανήκει. Ο Σαρωνικός ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα με 10 νίκες και 2 ήττες, με τους 21 πόντους συνολικά να τον φέρνουν στην 2η θέση. Η νησιώτικη ομάδα κέρδισε 30 σετ, με τα χαμένα να είναι μόλις 8. Την 1η θέση κατέλαβε ο Ιάσων Νίκαιας (24β) ο οποίος είχε το απόλυτο νικών. 
 
 
Α.Ο. Σαρωνικός (Μπλάμη): Μαλτέζου Ιωάννα, Μαρμαρινού Αδαμαντία, Νομικού Μαρία, Ρωπαΐτη Καλλιόπη, Κόστερ Ιζαμπέλα, Ιβάνοβα Χριστιάνα, Νικολαΐδου Λήδα, Μαρμαρινού Ευτυχία, Γκούρι Ιζαμπέλα, Τσίρου Ανθή. 
 
 
Ακολουθούν τα αποτελέσματα του Σαρωνικού στο φετινό πρωτάθλημα: 1η. Α.Ο. Σαρωνικός-Ιάσων Νίκαιας 0-3, 2η. Ακάδημος Αργυρούπολης-Α.Ο. Σαρωνικός 0-3, 3η. Α.Ο. Σαρωνικός-Ιάσων Κερατσινίου 3-0, 4η. Φιλία Περάματος-Α.Ο. Σαρωνικός 0-3, 5η. Ρεπό, 6η. Α.Ο. Σαρωνικός-Εθνικός Πειραιώς 3-0, 7η. Οδυσσέας Αγ. Βαρβάρας-Α.Ο. Σαρωνικός 0-3, 8η. Ιάσων Νίκαιας-Α.Ο. Σαρωνικός 3-0, 9η. Α.Ο. Σαρωνικός-Ακάδημος Αργυρούπολης 3-0, 10η. Ιάσων Κερατσινίου-Α.Ο. Σαρωνικός 0-3, 11η. Α.Ο. Σαρωνικός-Φιλία Περάματος 3-2, 12η. Ρεπό, 13η. Εθνικός Πειραιώς-Α.Ο. Σαρωνικός 0-3, 14η. Α.Ο. Σαρωνικός-Οδυσσέας Αγ. Βαρβάρας 3-0. 


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png