Α.Ο. Μανδραϊκός-Α.Ο. Σαρωνικός 0-3 σετ. Για την 1η φάση του Κυπέλλου Γυναικών της ΕΣΠΕΔΑ.


Video - ρεπορτάζ: Σταύρος Ρωπαΐτης.
Πρεμιέρα με το δεξί στις επίσημες υποχρεώσεις της φετινής σεζόν έκανε η γυναικεία ομάδα βόλεϋ του Σαρωνικού η οποία για την 1η φάση του κυπέλλου της ΕΣΠΕΔΑ επικράτησε με 3-0 σετ του Μανδραϊκού εκτός έδρας, παίρνοντας την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού. Οι νεαρές βολεϊμπολίστριες του Γρηγόρη Μπαμπούνη αν και δε βρίσκονται στο 100 %, δε δυσκολεύτηκαν ιδιαίτερα, κόντρα σε μια ομάδα εμφανώς μεγαλύτερη ηλικιακά, αλλά χωρίς κάτι το σπουδαίο αγωνιστικά. Στα αγωνιστικά οι φιλοξενούμενες οι οποίες παρατάχθηκαν στο παρκέ του κλειστού της Μάνδρας χωρίς την βασική λίμπερο τους Κατερίνα Κλέλλη, ξεκίνησαν εντυπωσιακά και χωρίς να αφήσουν περιθώρια αντίδρασης στις γηπεδούχες, πήραν το 1ο σετ με 25-17, έχοντας σε εξαιρετική κατάσταση τις Σταθοπούλου και Γκούρι. Στο 2ο σετ οι αθλήτριες του Μανδραϊκού αν και βρέθηκαν πίσω με 16-19, με ένα σερί 5-0 προηγήθηκαν με 21-19, βάζοντας δύσκολα στην ομάδα της Αίγινας. Εκεί ανέλαβαν δράση η Τατιάνα Γιαννούλη και Σίσυ Καλοκούβαρου, οι οποίες σε κρίσιμα σημεία έδειξαν την απόλυτη συγκέντρωση, με αποτέλεσμα να πάει το ματς στο 22-22.

Τα πράγματα έδειχναν να δυσκολεύουν για την νησιώτικη ομάδα, αφού δυο συνεχής πόντοι της πολύπειρης Εγγλέζου, έφεραν το προβάδισμα για τον Μανδραϊκό με 24-22. Σε αυτό το σημείο με ένα απίστευτο σερί 4-0, οι φιλοξενούμενες έφτασαν στο 26-24 και στο 2-0, μετά από ένα άκρως αμφίρροπο σετ. Στο 3ο σετ οι δυο ομάδες ξεκίνησαν πόντο-πόντο μέχρι το 7-7. Η Μπιάνκα Γκούρι με καρφί στα 3 μέτρα έκανε το 8-7, με την Βίκυ Σταθοπούλου να δίνει αέρα 2 πόντων (9-7), με άριστο πέρασμα.

Το προβάδισμα των 2 πόντων του Σαρωνικού ανάγκασε τον προπονητή των γηπεδούχων να καλέσει τάιμ άουτ, με σκοπό να κόψει τον ρυθμό των φιλοξενούμενων. Αυτό κάθε άλλο παρά κακό έκανε, αφού η νησιώτικη ομάδα κυριάρχησε πλήρως στην συνέχεια, φτάνοντας την διαφορά στους +4 (12-7). Σε αυτό το σημείο όμως, οι γηπεδούχες βελτίωσαν το παιχνίδι τους και σε συνδυασμό των συνεχόμενων λαθών των μπλε της Αίγινας, όχι μόνο ‘ροκάνησαν’ την διαφορά, προσπέρασαν κιόλας (15-14). Η συνέχεια και με τις δυο ομάδες να βρίσκονται κοντά στο σκορ ήταν συγκλονιστική, αφού κανένας από τους δυο δε κατάφερε να ξεφύγει παραπάνω από έναν πόντο. Το 3ο σετ έχει φτάσει στο 18-17 για τον Μανδραϊκό με την Μπιάνκα Γκούρι να ισοφαρίζει σε 18-18 με εξαιρετικό τελείωμα.

Οι βολειμπολίστριες όμως της ομάδας από την Δυτική Αττική αντέδρασαν, με αποτέλεσμα να προηγηθούν με 20-18, με τον τεχνικό των νησιωτών Γρηγόρη Μπαμπούνη να καλεί εσπευσμένα τάιμ άουτ. Το τάιμ άουτ του έμπειρου προπονητή λειτούργησε θετικά για τα κορίτσια του Σαρωνικού, τα οποία όταν ξανά πάτησαν το παρκέ του κλειστού της Μάνδρας, ήταν εντελώς διαφορετικές. Με όπλο το εξαιρετικό σέρβις από την Άρτεμις Βογιατζόγλου, οι αντίπαλες έκαναν λάθος επιλογές με αποτέλεσμα ο Σαρωνικός να περάσει μπροστά με 21-20, με τον τεχνικό του Μανδραϊκού να παίρνει τάιμ άουτ. Η αποφασιστικότητα όμως των νεαρών αθλητριών του νησιού αλλά και η ξεκάθαρα καλύτερη εικόνα που έδειξαν στον αγωνιστικό χώρο, δεν επέτρεψαν στις γηπεδούχες να πάρουν κάτι καλύτερο από το 3ο σετ, και έτσι το 25-21 ήρθε απολύτως φυσιολογικά.

Για την 2η φάση του κυπέλλου της ΕΣΠΕΔΑ, ο Σαρωνικός θα αντιμετωπίσει τον Α.Ο.Π. Μοσχάτου εκτός έδρας. Στα αξιοσημείωτα η επανεμφάνιση της Άρτεμις Βογιατζόγλου με τα μπλε του Σαρωνικού (επέστρεψε από τον Ηρακλή Κηφισιάς για τουλάχιστον 1 χρόνο), η οποία μάλιστα αγωνίστηκε με πυρετό. Αμέσως μετά το νικηφόρο παιχνίδι, δηλώσεις στην κάμερα του Aegina Portal έκανε η αρχηγός Σίσυ Καλοκούβαρου και η 20χρονη κεντρικός Τατιάνα Γιαννούλη. Διαιτητές Γεωργάκη,Δαλέκου.

Τα σετ 17-25, 24-26, 21-25. Α.Ο. Σαρωνικός (Μπαμπούνης): Τσιαντούκα, Σταθοπούλου, Γκούρι, Γιαννούλη, Καλοκούβαρου, Μαρμαρινού, Νικολαΐδου, Μαλτέζου, Λορέντζου, Βογιατζόγλου.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png