Α.Ο. Σαρωνικός-Α.Ο. Τελαμών 3-0 σετ. Για την 3η αγωνιστική των κορασίδων της ΕΣΠΕΔΑ.


Ρεπορτάζ - video ο Σταύρος Ρωπαΐτης.
Παίζοντας κατά περιόδους ολοκληρωτικό βόλεϋ ο Σαρωνικός δεν δυσκολεύτηκε να επικρατήσει με 3-0 του Τελαμώνα στην αναμέτρηση των νησιών, για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος των κορασίδων της ΕΣΠΕΔΑ. Ο Σαρωνικός ήταν ανώτερος καθ’ολη την διάρκεια του παιχνιδιού, και δεν άφησε πολλά περιθώρια στις αθλήτριες του Τελαμώνα για κάτι καλύτερο, με την ομάδα της Σαλαμίνας να του βάζει κάπως δύσκολα στο τέλος, αλλά από τη μια η τεράστια ψυχραιμία σε συνδυασμό με το αστείρευτο ταλέντο των νεαρών κοριτσιών του Γρηγόρη Μπαμπούνη, δεν επέτρεψαν κάτι παραπάνω. Στα αγωνιστικά, στο κλειστό του ΕΠΑΛ παρατάχθηκαν δυο ομάδες οι οποίες αμφότερες ξεκίνησαν με ισάριθμες νίκες τις δύο πρώτες αγωνιστικές, με τον Σαρωνικό όμως να έχει μια απώλεια ενός βαθμού στο ματς με την Άμιλλα (νίκη 3-2 σετ).

Η αναμέτρηση σε γενικές γραμμές ήταν αρκετά δυνατή, με τις φιλοξενούμενες του Τελαμώνα να μπαίνουν καλύτερα στην αρχή των τριών σετ, με τις γηπεδούχες όμως να είναι σαφώς καλύτερες και να φτάνουν στην κατάκτηση των τριών σετ, με αποτέλεσμα να φτάσουν στην 3η διαδοχική τους νίκη στο πρωτάθλημα. Στο 1ο σετ οι βολεϊμπολίστριες του Τελαμώνα προηγήθηκαν με 3-1, με τον Σαρωνικό να παίρνει γρήγορα τα ηνία του ματς, και με όπλο τις άριστες επιθέσεις να φτάνει στο 25-20 και στο 1-0. Η διακύμανση του σκορ προς στο τέλος του σετ ήταν 24-17, με τις φιλοξενούμενες να κάνουν ένα σερί 3-0, με τις γηπεδούχες όμως να φτάνουν στο 25-20. Η μερική χαλάρωση των κοριτσιών του Σαρωνικού, ανάγκασε τον τεχνικό της ομάδας να κάνει εντονότατες παρατηρήσεις στις αθλήτριες του, με αποτέλεσμα εκείνες να εμφανιστούν σαφώς πιο συγκεντρωμένες στο 2ο σετ, το οποίο πήραν με σχετική άνεση με 25-14.

Ο Τελαμώνας ξεκίνησε εντυπωσιακά, προηγήθηκε με 4-0 και 6-4, με την ομάδα όμως της Αίγινας να ανεβάζει στροφές, και να ισοφαρίζει αρχικά σε 10-10, με την συνέχεια να έχει μοναδικές πρωταγωνίστριες τις αθλήτριες του Σαρωνικού. Με ένα σερί 6-1, οι γηπεδούχες προηγήθηκαν με 16-11, με την Μυρτώ Λορέντζου να κάνει το σκορ 20-11 με 4 συνεχόμενους άσσους. Τυπικοί όπως αναμενόταν οι τελευταίοι πόντοι στο 2ο σετ, με τον Σαρωνικό να φτάνει σβηστά στο 25-14 και μία ανάσα από την νίκη και το καθαρό 3-0. Στο 3ο σετ το ίδιο σκηνικό στην αρχή, με την ομάδα της Σαλαμίνας να προηγείται αρχικά με 3-0, και στην συνέχεια με 10-4. Ο Σαρωνικός απάντησε, μειώνοντας σε 10-11, με τις φιλοξενούμενες να φτάνουν την διαφορά στο +3 (14-11). Οι νεαρές βολεϊμπολίστριες του Γρηγόρη Μπαμπούνη προσπάθησαν να μειώσουν, μάλιστα έφεραν το σκορ στο 14-16, με τις μπλε του Τελαμώνα να παίρνουν πάλι τη διαφορά με 14-18. Δύο πόντοι από Καλοκούβαρου και Γκούρι έφεραν το 16-18, αλλά ένα λάθος σέρβις της τελευταίας έφερε πάλι την διαφορά στο -3 (16-19). Το ματς στην συνέχεια πήρε άγρια ομορφιά, αφού η αντεπίθεση των γηπεδούχων είχε αποτέλεσμα, με τις γηπεδούχες να μειώνουν αρχικά σε 18-19 και στην συνέχεια σε 19-20. Οι τελευταίοι πόντοι στο 3ο σετ ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακοί για την ομάδα της Αίγινας.

Συγκεκριμένα, η Μυρτώ Λορέντζου σε μια άριστη συνεργασία με την Βίκυ Σταθοπούλου, κάρφωσε σε πρώτο χρόνο για το 20-20, με την Λυδία Τσιαντούκα με άσσο να δίνει το προβάδισμα στην ομάδα της μέσα σε αποθέωση. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, αναλαμβάνει δράση η Σίσυ Καλοκούβαρου. Η 16χρονη ταλαντούχα ακραία του Σαρωνικού, με άριστο τελείωμα έκανε το 22-20, για να έρθει και πάλι η Τσιαντούκα με άσσο να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ σε 23-20. Με όπλο πλέον και την ψυχολογία, τα πράγματα όδευαν κατ' ευχήν για τον Σαρωνικό, ο οποίος δεν πτοήθηκε με το 23-21 του Τελαμώνα, και με την Σίσυ Καλοκούβαρου να είναι εξαιρετική, να φτάνει στο 25-21 μέσα σε 'έξαλλους' πανηγυρισμούς. Αυτή ήταν η 3η νίκη των κορασίδων του Σαρωνικού μετά από 3 αγώνες στο πρωτάθλημα, κόντρα στον Τελαμώνα ο οποίος είχε μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου 2 νίκες μετά από ισάριθμες αγωνιστικές. Διαιτητές του αγώνα ήταν ο Ντίνος Νεστορίδης και η Μαρία Δρακοπούλου.

Αμέσως μετά το τέλος της αναμέτρησης του ΕΠΑΛ, δηλώσεις στην κάμερα του Aegina Portal έκαναν η 16χρονη διαγώνιος Λυδία Τσιαντούκα και η 16χρονη κεντρικός Ελένη Μπέλλου, η οποία βλέπει τον κόσμο από τα 190 εκατοστά.

Τα σετ 25-20 (27'), 25-14 (20'), 25-21 (27').

Α.Ο. Σαρωνικός (Μπαμπούνης): Τσιαντούκα, Σταθοπούλου, Μπέλλου, Λορέντζου, Ρωπαΐτη, Νικολαΐδου, Νομικού, Καλοκούβαρου, Γκούρι, Μαρμαρινού, Μαλτέζου, Κόστερ, Μητρομελέτη.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png