Α.Ο. Σαρωνικός-Γ.Σ. Ειρήνης 3-2 σετ. Για την 6η αγωνιστική των Γυναικών της ΕΣΠΕΔΑ.


Ρεπορτάζ - video: Σταύρος Ρωπαΐτης.
Μία πολύ σπουδαία αναμέτρηση είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά οι 50 και πλέον φίλαθλοι του βόλεϋ το μεσημέρι της Κυριακής στο κλειστό του ΕΠΑΛ. Στο κλειστό προπονητήριο της Αίγινας αναμετρήθηκαν για την 6η αγωνιστική των γυναικών της ΕΣΠΕΔΑ ο Σαρωνικός με τον Γ.Σ. Ειρήνης, με την νησιώτικη ομάδα να παίρνει την νίκη στο τάι-μπρέικ, μετά από έναν συγκλονιστικό αγώνα. Στο τάραφλεξ του ΕΠΑΛ παρατάχθηκαν από τη μία ο άκρως νεανικός Σαρωνικός (από τα μικρότερα ηλικιακά ρόστερ της κατηγορίας), και από την άλλη η σαφώς πιο έμπειρη ομάδα του Κορυδαλλού, με τους δύο αντιπάλους να προσφέρουν μια μοναδική παράσταση τόσο στους φίλους του νησιώτικου συλλόγου, όσο και σε εκείνους που ταξίδεψαν με την αποστολή της Ειρήνης. Το παιχνίδι της 6ης αγωνιστικής ήταν εξαιρετικά αμφίρροπο, με πολλές εναλλαγές στο σκορ και πλούσιο θέαμα.

Νικητής αναδείχθηκε ο Σαρωνικός με 3-2 σετ, σε ένα ματς το οποίο διήρκεσε κάτι παραπάνω από 2 ώρες. Στα αγωνιστικά, οι φιλοξενούμενες ξεκίνησαν εντυπωσιακά το παιχνίδι, αφού με άριστες υποδοχές και καλά τελειώματα έγιναν από την αρχή οδηγοί του σετ. Το αρχικό 6-3 έγινε 9-4, με τον Σαρωνικό να κυνηγάει το σκορ. Οι γηπεδούχες έφτασαν την διαφορά στο -3 (14-17), με την ομάδα του Κορυδαλλού να ξεφεύγει στην συνέχεια, με αποτέλεσμα να προηγηθεί με 21-17 και να φτάνει κοντά στο 0-1. Τα μερικά λάθη των νησιωτών σε συνδυασμό την εμπειρία των κοριτσιών της Ειρήνης, έφεραν τις φιλοξενούμενες να φτάνουν με σχετική άνεση στο 25-20 και στο 0-1. Η απάντηση όμως των νεαρών αθλητριών του Σαρωνικού ήταν άμεση, με την ομάδα του Γρηγόρη Μπαμπούνη να μπαίνει στο 2ο σετ με εντυπωσιακό τρόπο. Με άσσο της Σταθοπούλου ο Σαρωνικός προηγήθηκε με 4-0, με τον δείκτη του σκορ να ανεβαίνει στο 14-10, με τον τεχνικό της Ειρήνης να καλεί εσπευσμένα τάιμ άουτ. Οι εντονότατες παρατηρήσεις του νεαρού τεχνικού έπιασαν τόπο, αφού στην συνέχεια οι φιλοξενούμενες με ένα σερί 5-1, έφεραν το σετ στο 15-15. Στην συνέχεια οι δύο αντίπαλοι πήγαιναν πόντο-πόντο, με τις φιλοξενούμενες να παίρνουν κεφάλι στο σκορ με 23-20 και να φτάνουν κοντά στο 0-2. Όμως με τεράστια ψυχικά αποθέματα των κοριτσιών, ο Σαρωνικός με πρωταγωνίστριες τις Γκούρι και Σταθοπούλου, γύρισε την εις βάρος του κατάσταση και έφερε το ματς στο 1-1. Συγκεκριμένα, με άριστη επίθεση της Γκούρι και με άσσο της Σταθοπούλου, οι γηπεδούχες μείωσαν σε 22-23, με τον τεχνικό της Ειρήνης να παίρνει τάιμ άουτ, θέλοντας να 'κόψει' τον ρυθμό των νησιωτών. Στο σέρβις είναι η Σταθοπούλου, η οποία με έναν εκπληκτικό άσσο φέρνει το σετ στο 23-23, με την Μπιάνκα Γκούρι με υπέροχο πλασέ, να δίνει το προβάδισμα στην ομάδα της μέσα σε αποθέωση. Το τελευταίο πόντο του σετ σημείωσε και πάλι η Βίκυ Σταθοπούλου με νέο άσσο, ολοκληρώνοντας με εντυπωσιακό τρόπο την ολική ανατροπή της νησιώτικης ομάδας.

Στο 3ο σετ ο Σαρωνικός ήταν απόλυτος κυρίαρχος, αφού δεν άφησε σε κανένα σημείο την Ειρήνη να πάρει το προβάδισμα. Με όπλο το εξαιρετικό σέρβις αλλά και την άριστη υποδοχή, οι γηπεδούχες έφτασαν σβηστά στο 25-18. Με δύο άριστες επιθέσεις των Καλοκούβαρου και Γιαννούλη ο Σαρωνικός προηγήθηκε με 8-2 για να έρθουν δύο συνεχόμενοι άσσοι της Βογιατζόγλου για το 10-2. Οι φιλοξενούμενες προσπάθησαν να 'συνέλθουν' αγωνιστικά στην συνέχεια, με τις γηπεδούχες όμως να φτάνουν εύκολα στην ανατροπή του ματς με 2-1. Το 4ο σετ ήταν ντέρμπι στην αρχή, με τις δύο ομάδες να είναι κοντά στο σκορ. Μετά από άσσο της Γιαννούλη οι γηπεδούχες προηγήθηκαν με 9-8, για να έρθει ένα σερί 4-0 των φιλοξενούμενων για το 9-12. Οι κυανόλευκες της Αίγινας προσπάθησαν να μείνουν κοντά, μειώνοντας σε 11-13, με την ομάδα όμως του Κορυδαλλού να σημειώνει το 15-11 και να δείχνει σε καλύτερη μοίρα.

Όμως με αντεπίθεση διαρκείας των κοριτσιών του Γρηγόρη Μπαμπούνη, ο Σαρωνικός με άσσο της Γκούρι και λάθος των αντίστοιχων της Ειρήνης (φιλέ), μείωσε σε 15-16, για να έρθει η κόκκινη κάρτα του διαιτητή Νεστορίδη στον τεχνικό της κορυδαλλιώτικης ομάδας μετά από έντονη διαμαρτυρία, και να γίνει το σκορ 16-16. Συγκλονιστική και η συνέχεια, με την Ειρήνη να παίρνει το προβάδισμα με 18-17, με τον Σαρωνικό όμως να κάνει την δική του αντεπίθεση. Με άσσο της Γιαννούλη και εκπληκτικό τελείωμα της Καλοκούβαρου, η νησιώτικη ομάδα προηγήθηκε με 20-19, με το ματς να βρίσκεται πλέον στην 'κόψη του ξυραφιού'.

Στο σημείο αυτό έκανε την εμφάνισή της η εμπειρία των γυναικών της φιλοξενούμενης ομάδας, οι οποίες εκμεταλλευόμενες τόσο την ποιότητα όσο και την απειρία των γηπεδούχων, κατάφεραν με σερί 4-0 να ανατρέψουν το εις βάρος τους σκορ και να προηγηθούν με 23-20. Ένα άουτ σέρβις των φιλοξενούμενων έδωσε κάποια χαμόγελα στην ομάδα του Σαρωνικού, με την ομάδα του Κορυδαλλού να φτάνει στο 25-21 και να στέλνει το ματς σε 5ο σετ. 'Πάμε να πάρουμε την νίκη, εκμεταλλευτείτε το ταλέντο σας', ήταν τα λόγια του Γρηγόρη Μπαμπούνη πριν την έναρξη του τάι μπρέικ, με τις νεαρές βολεϊμπολίστριες του Σαρωνικού να μπαίνουν με απόλυτη συγκέντρωση στο σετ και να δείχνουν από την αρχή την κυριαρχία τους. Με τις Γκούρι, Σταθοπούλου και Γιαννούλη οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 3-0, με τις μπλε της Ειρήνης να μειώνουν σε 3-2 στην συνέχεια. Με άριστο τελείωμα της Γκούρι ο Σαρωνικός έφτασε στο 7-2, με την αλλαγή τερέν να βρίσκει τις γηπεδούχες στο 8-4 μετά από πλασέ της 15χρονης αθλήτριας.

Ένα λάθος των φιλοξενούμενων, και ένα αριστουργηματικό πλασέ της Τατιάνας Γιαννούλη, οι κυανόλευκες πήγαν την διαφορά στο +6 (10-4), με τον τεχνικό των φιλοξενούμενων να ζητάει τάιμ άουτ. Το τεχνικό τάιμ άουτ έκοψε την φόρα που είχαν πάρει οι γηπεδούχες, με τις μπλε του Κορυδαλλού με ένα σερί 3-0 να μειώνουν σε 10-7 . Ένα άριστο τελείωμα της Καλοκούβαρου και μια άουτ επίθεση της Ειρήνης, το σκορ πήγε στο 12-7, με τον προπονητή του Σαρωνικού να καλεί τάιμ άουτ μετά από νέο σερί (3-0) των φιλοξενούμενων. Το σκορ στο τάι μπρέικ είναι πλέον στο 12-10, με τις μπλε του Κορυδαλλού εκμεταλλευόμενες κυρίως το άγχος των νησιωτών, να ισοφαρίζουν σε 12-12. Το νέο σερί ανάγκασε τον τεχνικό του Σαρωνικού να πάρει τάιμ άουτ, προσπαθώντας να εμψυχώσει κυρίως τις νεαρές αθλήτριες του.

Ο έμπειρος coach είδε την Καλοκούβαρου να πετυχαίνει με εντυπωσιακό τρόπο το 13-12, με την συνέχεια να έχει πρωταγωνίστριες τις Σταθοπούλου και Λορέντζου. Με μπλοκ των δύο ταλαντούχων αθλητριών σε επίθεση των φιλοξενούμενων, οι γηπεδούχες έφτασαν στο 14-12 και μια ανάσα από το 3-2. Οι φιλοξενούμενες μείωσαν σε 14-13, με την Μπιάνκα Γκούρι να δίνει την 'χαριστική βολή' και να χαρίζει την νίκη στην ομάδα της.

Ένα πραγματικά συγκλονιστικό παιχνίδι, το οποίο κράτησε το ενδιαφέρον του φίλαθλου κόσμου που επέλεξε να περάσει το ηλιόλουστο μεσημέρι, παρακολουθώντας από κοντά την αναμέτρηση της 6ης αγωνιστικής. Διαιτητές του αγώνα ήταν ο Ντίνος Νεστορίδης και η Μαρία Δρακοπούλου, οι οποίοι έγιναν αποδέκτες έντονων παραπόνων από τους ανθρώπους του Γ.Σ. Ειρήνης, μετά το τέλος του ματς. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι πριν την έναρξη του παιχνιδιού, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τους ανθρώπους που έχασαν την ζωή τους από τις φυσικές καταστροφές στην Δυτική Αττική.

Αμέσως μετά το τέλος του αγώνα, δηλώσεις στην κάμερα του Aegina Portal έκαναν η Κατερίνα Κλέλλη και η Άρτεμις Βογιατζόγλου. Τα σετ 20-25 (27'), 25-23 (27'), 25-18 (24'), 21-25 (23'), 15-13 (22'). Α.Ο. Σαρωνικός (Μπαμπούνης): Λορέντζου, Σταθοπούλου, Καλοκούβαρου, Μπέλλου, Τσιαντούκα, Νικολαΐδου, Μαρμαρινού, Βογιατζόγλου, Γιαννούλη, Κλέλλη (λ), Γκούρι, Μητρομελέτη (λ).


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png