Γ.Σ. Πετρούπολης - Α.Ο. Σαρωνικός 2-3 σετ. Για την 6η αγωνιστική των Κορασίδων της ΕΣΠΕΔΑ.


Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης.
Ένα πολύ σπουδαίο διπλό πανηγυρίζει από το μεσημέρι του Σαββάτου ο Σαρωνικός για το πρωτάθλημα των κορασίδων της ΕΣΠΕΔΑ. Το νησιώτικο συγκρότημα επικράτησε του Γ.Σ Πετρούπολης με 3-2 σετ, μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι. Η αναμέτρηση της 6ης αγωνιστικής που διεξήχθη στο κλειστό της Πετρούπολης κρίθηκε στο τάι μπρέικ, με τον Σαρωνικό με τεράστια αποθέματα να φτάνει στην νίκη και να συνεχίζει την εντυπωσιακή του μέχρι στιγμής πορεία στο πρωτάθλημα, όντας αήττητος.

Από το Podcasting Feed της αθλητικής εκπομπής Offside στο Aegina Portal





Στα αγωνιστικά, οι φιλοξενούμενες του Γρηγόρη Μπαμπούνη μπήκαν ιδανικά στο ματς, και πήραν με σχετική άνεση το 1ο σετ με 25-13, με κυρίαρχο όπλο τους το εξαιρετικό σέρβις και την αποτελεσματικότητα στις επιθέσεις. Το καθηλωτικό όμως ξεκίνημα των νησιωτών δεν είχε συνέχεια, αφού η αντίδραση των νεαρών αθλητριών του Σαρωνικού στην αντεπίθεση των γηπεδούχων, ήταν μηδαμινή. Η Πετρούπολη μπήκε καλύτερα στο 2ο σετ και κυριάρχησε πλήρως, και με άριστες υποδοχές και εξαιρετικά τελειώματα πήρε από την αρχή μεγάλο προβάδισμα, το οποίο έριξε ψυχολογικά τις νεαρές βολεϊμπολίστριες, με αποτέλεσμα να κάνουν το ένα λάθος μετά το άλλο. Η άκρως αντίθετη εικόνα των δύο ομάδων στο 2ο σετ, έφερε το 25-16 για τους γηπεδούχους, οι οποίοι ισοφάρισαν με σχετική άνεση σε 1-1. Ίδια εικόνα και στο 3ο σετ, με τις αθλήτριες της Πετρούπολης να εκμεταλλεύονται την κακή ψυχολογία των νησιωτών και να φτάνουν εύκολα στην ανατροπή, με το σετ να λήγει 25-12.

Τα πράγματα λόγω της γενικής εικόνας του παιχνιδιού έδειχναν να δυσκολεύουν αρκετά για την ομάδα της Αίγινας, με τον έμπειρο τεχνικό του Σαρωνικού μη έχοντας άλλες λύσεις ώστε να ανεβάσει την απόδοση των αθλητριών του, να πραγματοποιεί αλλαγές θέσεων. Συγκεκριμένα, αποφάσισε να κάνει αλλαγή προσώπων στις θέσεις διαγώνιου και κεντρικού με σκοπό την δημιουργία καλύτερων επιθέσεων για την ομάδα του Σαρωνικού στο 4ο σετ. Ο 'κρυφός άσσος στο μανίκι' του Γρηγόρη Μπαμπούνη άλλαξε την ροή του ματς, με τον Σαρωνικό να εμφανίζεται σαφώς πιο βελτιωμένος από το 2ο και 3ο σετ. Το 4ο σετ ήταν αμφίρροπο από την αρχή, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν πόντο-πόντο. Με κατάθεση ψυχής των νεαρών κοριτσιών του Σαρωνικού, η ομάδα της Αίγινας κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση σε 2-2 με το σετ να λήγει 27-25 μετά από 33 λεπτά.

Έτσι το ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής των κορασίδων πήγε σε 5ο σετ, με την ομάδα του νησιού να είναι εντυπωσιακή. Αφού πρώτα περιόρισαν τα ατομικά λάθη, οι νεαρές βολεϊμπολίστριες του Σαρωνικού ήταν κυρίαρχες με αποτέλεσμα να φτάσουν με σχετική άνεση στο 15-11, και να πάρουν την σπουδαία νίκη κόντρα σε μία ομάδα η οποία είχε μόλις 1 ήττα στο πρωτάθλημα. Αυτή ήταν η 5η νίκη της νησιώτικης ομάδας σε 6 αγώνες, ενώ εκκρεμεί το αναβληθέν παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής με τον Πήγασο Χαϊδαρίου. Ο Σαρωνικός πλέον μετά την ήττα της Άρτεμις Κορυδαλλού από το Άλιμο (0-3) το Σάββατο το απόγευμα, είναι η μοναδική αήττητη ομάδα μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα των κορασίδων της ΕΣΠΕΔΑ. Την επόμενη αγωνιστική ο Σαρωνικός αντιμετωπίζει την Ένωση Ιλίου εκτός έδρας.

Τα σετ 13-25 (25'), 25-16 (24'), 25-12 (25'), 25-27 (33'), 11-15 (17').

Α.Ο. Σαρωνικός (Μπαμπούνης): Καλοκούβαρου, Μπέλλου, Σταθοπούλου, Λορέντζου, Μαλτέζου, Μαρμαρινού, Μητρομελέτη, Γκούρι, Τσιαντούκα, Νικολαΐδου.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png