Α.Ο. Σαρωνικός-Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων 3-1 σετ. Για την 8η αγωνιστική των Κορασίδων της ΕΣΠΕΔΑ.


Ρεπορτάζ - Video: Σταύρος Ρωπαΐτης.
Μετά από ένα πολύ ωραίο παιχνίδι που διεξήχθη το μεσημέρι του Σαββάτου στο κλειστό του ΕΠΑΛ, ο Σαρωνικός επικράτησε με 3-1 σετ του ιστορικού Μίλωνα και συνέχισε την 'ξέφρενη' πορεία του στο πρωτάθλημα των κορασίδων της ΕΣΠΕΔΑ. Το συγκρότημα του Γρηγόρη Μπαμπούνη σε σύνολο 12 ομάδων στην 1η φάση του πρωταθλήματος, είναι το μοναδικό αήττητο, καθώς σε 8 αγώνες έχει 6 νίκες με 2 αγώνες λιγότερους. Συγκεκριμένα, από την διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος δεν έχουν οριστεί ακόμα το αναβληθέν παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής με τον Πήγασο Χαϊδαρίου (εκτός) και εκείνο της 7ης με την Ένωση Ιλίου (εκτός).

Στα αγωνιστικά της αναμέτρησης της 8ης αγωνιστικής, ο Σαρωνικός κόντρα σε μια από τις πιο ιστορικές ομάδες του αθλητισμού (από το 1928 ως Αθλητικός Όμιλος Νέας Σμύρνης, και από το 1958 Αθλητικός Όμιλος Νέας Σμύρνης Μίλων), έδειξε να αγχώνεται κάπως μετά το 2-0, αλλά με τεράστια ψυχραιμία στο τέλος κατάφερε να πάρει την μεγάλη νίκη. Οι νεαρές βολεϊμπολίστριες του νησιού μπήκαν ιδανικά στο τάραφλεξ του ΕΠΑΛ, και με όπλο το εξαιρετικό σέρβις αλλά και τα άριστα τελειώματα, προηγήθηκαν με 1-0 με το σετ να λήγει 25-12. Ίδια σχεδόν εικόνα και στο 2ο σετ, με την ομάδα του Σαρωνικού να παίζει κατά διαστήματα ολοκληρωτικό βόλεϋ, με αποτέλεσμα να φτάνει στο άνετο 25-16 και στο 2-0. Στο 3ο σετ τα πράγματα δεν ήταν καλά για τις μπλε της Αίγινας, οι οποίες υπέπεσαν σε πολλά λάθη και μάλιστα σύμφωνα με τον τεχνικό Γρηγόρη Μπαμπούνη, αναίτια.

Συγκεκριμένα, ο έμπειρος προπονητής κατά την διάρκεια ενός τάιμ άουτ και ενώ οι φιλοξενούμενες ήταν μπροστά με 20-17, επισήμανε τα πολλά λάθη κυρίως στην υποδοχή μετά από σέρβις του αντιπάλου. 'Στα 2 πρώτα σετ δεν κάναμε το παραμικρό λάθος, ενώ στο 3ο έχουμε ήδη υποπέσει σε 8', ήταν τα λόγια του προς τις νεαρές αθλήτριες του Σαρωνικού. Η διαφορά των τριών πόντων ήταν αρκετοί ώστε να δώσει την κατάκτηση του σετ στον Μίλωνα, με τις πρασινόμαυρες της Νέας Σμύρνης να μειώνουν σε 2-1 με το σετ να λήγει 25-21. Στο 4ο σετ οι γηπεδούχες αν και δεν μπήκαν καλά (0-2 ο Μίλωνας), ανέβασαν την απόδοσή τους και έγιναν κυρίαρχες του σετ, με πρωταγωνίστριες τις Λορέντζου και Τσιαντούκα αρχικά, και Γκούρι και Καλοκούβαρου στην συνέχεια.

Με συνεχόμενους πόντους της Λορέντζου μετά από άριστη συνεργασία με την πασαδόρο Βίκυ Σταθοπούλου, ο Σαρωνικός προηγήθηκε με 9-7, για να έρθουν στην συνέχεια δύο άσσοι της Τσιαντούκα για να φέρουν το σκορ στο 11-7. Οι φιλοξενούμενες διορθώνοντας καταρχήν τα λάθη στην υποδοχή, με 3-0 σερί μείωσαν σε 11-10 με τις Γκούρι και Καλοκούβαρου να αναλαμβάνουν δράση. Με τις δύο ταλαντούχες αθλήτριες αποφασισμένες επιθετικά, ο Σαρωνικός προηγήθηκε με 19-11 για να έρθει ένας άσσος της Λορέντζου για να φτάσει την διαφορά στο +9 (20-11), και να έρθει το πρόωρο τέλος για την ομάδα της Νέας Σμύρνης. Ένα σερί 3-0 μετά από πίεση στο σέρβις από τον Μίλωνα δεν έδειξε να αγχώνει ιδιαίτερα τον Σαρωνικό, ο οποίος έφτασε με σχετική άνεση στο 25-18 και στο 3-1. Αμέσως μετά το τελευταίο πόντο του ματς από την Μπιάνκα Γκούρι, οι νεαρές βολεϊμπολίστριες του νησιού έγιναν ένα κουβάρι στον αγωνιστικό χώρο του ΕΠΑΛ, πανηγυρίζοντας την σπουδαία νίκη κόντρα στην ιστορική ομάδα του Μίλωνα, με τον προπονητή του συλλόγου να μοιράζει συγχαρητήρια εκατέρωθεν. Διαιτητές της αναμέτρησης ήταν ο Ντίνος Νεστορίδης και η Μαρία Δρακοπούλου, οι οποίοι δεν συνάντησαν προβλήματα.

Την επόμενη αγωνιστική ο Σαρωνικός αντιμετωπίζει την Άρτεμις στον Κορυδαλλό. Τα σετ 25-12 (22'), 25-16 (22'), 21-25 (27'), 25-18 (25').

Α.Ο. Σαρωνικός (Μπαμπούνης): Μητρομελέτη, Καλοκούβαρου, Μαλτέζου, Λορέντζου, Σταθοπούλου, Τσιαντούκα, Γκούρι, Νικολαΐδου, Μαρμαρινού, Ρωπαΐτη, Κόστερ.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png