Α.Ο.Π. Μοσχάτου-Α.Ο. Σαρωνικός 2-3 σετ. Για την 9η αγωνιστική της Τοπικής Γυναικών της ΕΣΠΕΔΑ.


Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης
Με ένα πολύ σπουδαίο διπλό επέστρεψε η αποστολή του Σαρωνικού στην Αίγινα για την 9η αγωνιστική της Τοπικής Κατηγορίας των Γυναικών της ΕΣΠΕΔΑ. Η ομάδα του νησιού επικράτησε με 3-2 σετ του Α.Ο.Π Μοσχάτου, μετά από ένα συγκλονιστικό ματς, σπάζοντας ταυτόχρονα μια κακή παράδοση 6 αγώνων, καθώς είναι η πρώτη νίκη του Σαρωνικού κόντρα στο Μοσχάτο σε επίπεδο γυναικών. Οι νεαρές βολεΐμπολίστριες του Γρηγόρη Μπαμπούνη με τεράστια ψυχικά αποθέματα κατάφεραν να ξεπεράσουν το εμπόδιο της άκρως ποιοτικής ομάδας του Μοσχάτου, και να πάρουν μια μεγάλη νίκη.

Από το Podcasting Feed της αθλητικής εκπομπής Offside στο Aegina Portal




Στα αγωνιστικά, στο Νέο Κλειστό του Μοσχάτου οι γηπεδούχες μπήκαν καλύτερα στο παρκέ, και εκμεταλλευόμενες το άγχος των αθλητριών του Σαρωνικού οι οποίες μπήκαν πολύ δειλά στο ματς, κατάφεραν να πάρουν από την αρχή μεγάλο προβάδισμα, το οποίο κράτησαν με σχετική άνεση ως το τέλος. Το 25-13 των πρασίνων είναι ο απόλυτος καθρέπτης του σετ, με τις νεαρές αθλήτριες της Αίγινας να μπαίνουν πολύ δυναμικά στο 2ο, και να φτάνουν στο 1-1. Με απόλυτη συγκέντρωση και καλή υποδοχή, οι κυανόλευκες του Σαρωνικού αν και δεν ξεκίνησαν καλά στο σκορ (3-7, 4-10, 13-7), ισοφάρισαν αρχικά σε 18-18, ενώ πέρασαν μπροστά με 22-20 με ένα σερί 4-2, για να φτάσουν στο 25-23 και το 1-1.

Στο 3ο σετ ο Σαρωνικός ήταν καλύτερος του Μοσχάτου, με τις νεαρές αθλήτριες του Γρηγόρη Μπαμπούνη να προηγούνται με 4-0, με τις γηπεδούχες να απαντούν και να προσπερνούν με 6-4. Στην συνέχεια οι δύο αντίπαλοι πήγαιναν πόντο-πόντο, με την υπόθεση να ξεκαθαρίζει μετά το 12-12. Με ένα απίστευτο 6-0 σερί, οι φιλοξενούμενες έφτασαν στο 18-12 με το σετ να λήγει 25-19 για την ομάδα του Σαρωνικού, η οποία έκανε το 1-2. Στο 4ο σετ τα κορίτσια του νησιώτικο συλλόγου μπήκαν αναίτια χαλαρά στο παρκέ του κλειστού του Μοσχάτου, με τους γηπεδούχους να παρουσιάζονται αρκετά δυνατοί και να εκμεταλλεύονται τα συνεχή λάθη του Σαρωνικού, με αποτέλεσμα να φτάνουν με σχετική άνεση στο 25-10. Έτσι το παιχνίδι της 9ης αγωνιστικής οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ, εκεί όπου τα κορίτσια του Σαρωνικού με τεράστια ψυχικά αποθέματα έφτασαν στο σπουδαίο διπλό. Το 5ο σετ ξεκίνησε με τις φιλοξενούμενες να μπαίνουν καλύτερα, και να προηγούνται με 4-0.

Η αντίδραση του Μοσχάτου όμως ήταν άμεση, και με 3-0 σερί μείωσε σε 4-3. Ο Σαρωνικός με όπλο το εξαιρετικό σέρβις και τις άριστες υποδοχές, πήρε ξανά τα ηνία του σετ, με την υποχρεωτική αλλαγή τερέν να βρίσκει την ομάδα της Αίγινας μπροστά με 8-4. Οι γηπεδούχες μείωσαν σε 8-5, με την νησιώτικη ομάδα με ένα σερί 3-0 να φτάνει την διαφορά στους +6 (11-5). Δυστυχώς σε αυτό το σημείο η τα νεαρά κορίτσια υπέπεσαν σε αρκετά λάθη, που είχε σαν αποτέλεσμα να δεχθούν ένα απίστευτο σερί 7-0, με την πλάστιγγα πλέον να γυρνάει προς την πλευρά των γηπεδούχων, οι οποίοι προηγήθηκαν με 12-11. Από εκεί και πέρα αναλαμβάνουν δράση οι ταλαντούχες βολεΐμπολίστριες του Σαρωνικού, οι οποίες με τεράστια ψυχικά αποθέματα, γύρισαν την εις βάρος τους κατάσταση, και με 3 συνεχόμενους πόντους βρέθηκαν στο 14-12 και μία ανάσα από το 3-2, το οποίο ήρθε με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο. Το σκορ είναι 14-13, όταν μετά από μια εκπληκτική συνεργασία με την πασαδόρο Βίκυ Σταθοπούλου, η 15χρονη Μπιάνκα Γκούρι με άριστο τελείωμα έδωσε το έναυσμα για τους 'έξαλλους' πανηγυρισμούς στο παρκέ του Νέου Κλειστού του Μοσχάτου. Την επόμενη αγωνιστική ο Σαρωνικός υποδέχεται τον Κρόνο Αγίων Αναργύρων.

Τα σετ 25-13, 23-25, 19-25, 25-10, 13-15. Α.Ο.

Σαρωνικός (Μπαμπούνης): Καλοκούβαρου, Γκούρι, Σταθοπούλου, Τσιαντούκα, Γιαννούλη, Μπέλλου, Κλέλλη, Βογιατζόγλου, Μαλτέζου, Μαρμαρινού.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png