Α.Π.Σ. Άμιλλα-Α.Ο. Σαρωνικός 0-3 σετ. Για την 11η αγωνιστική των Κορασίδων της ΕΣΠΕΔΑ.


Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης.
Την 10η νίκη τους στο πρωτάθλημα πανηγυρίζουν από το μεσημέρι του Σαββάτου οι κορασίδες του Σαρωνικού. Οι νεαρές βολεϊμπολίστριες του νησιού αν και δεν έπιασαν σπουδαία απόδοση, επικράτησαν με 3-0 σετ της ΑΠΣ Άμιλλας στο Νέο Κλειστό του Καματερού, συνεχίζοντας έτσι την αήττητη πορεία τους στο πρωτάθλημα, ενώ έχουν και ένα παιχνίδι λιγότερο (7η αγωνιστική με Ίλιον). Το παιχνίδι της 11ης αγωνιστικής των κορασίδων της ΕΣΠΕΔΑ ήταν σε γενικές γραμμές καλό, με τις φιλοξενούμενες του Γρηγόρη Μπαμπούνη αν και υπέπεσαν σε αρκετά λάθη στα σετ, να φτάνουν σε μια άνετη σχεδόν νίκη, κόντρα σε μια αρκετά δυνατή ομάδα. Στα αγωνιστικά, στο 1ο σετ οι δυο αντίπαλοι ξεκίνησαν αμφίρροπα, με το ξέσπασμα των κοριτσιών του Σαρωνικού να κάνει το 5-5 σε 5-10. Ένα σερί 5-0 των γηπεδούχων έφερε το σετ στο 10-10, με τον Σαρωνικό με εξαιρετικό σέρβις και επιθέσεις σε πρώτο χρόνο, να παίρνει το προβάδισμα με 16-12 και να δείχνει σε καλύτερη μοίρα. Οι μπλε όμως της Άμιλλας με αντεπίθεση διαρκείας μείωσαν το 13-19 σε 19-20, βάζοντας ουσιαστικά ‘φωτιά’ στο σετ.

Από το Podcasting Feed της αθλητικής εκπομπής Offside στο Aegina Portal







Με απόλυτη όμως ψυχραιμία και αυτοσυγκέντρωση, οι νεαρές αθλήτριες της Αίγινας με ένα 4-0 σερί έφτασαν στο 24-19, για να φτάσουν στο 1-0 με το σετ να λήγει 25-20. Στο 2ο σετ οι κορασίδες του Σαρωνικού μπήκαν σαφώς πιο βελτιωμένες, και περιορίζοντας κυρίως τα λάθη, πήραν ξεκάθαρο προβάδισμα (11-7, 17-8), το οποίο κράτησαν μέχρι το τέλος (25-16), φτάνοντας με σχετική άνεση στο 0-2. Το 3ο σετ ήταν πιο ενδιαφέρον για τις δυο ομάδες, με εντυπωσιακές φάσεις και με πολλές εναλλαγές στο σκορ. Η Άμιλλα αιφνιδίασε τον Σαρωνικό και προηγήθηκε με 4-1, με την νησιώτικη ομάδα να απαντάει και να παίρνει το προβάδισμα με 7-5 αρχικά και 11-8 στην συνέχεια. Το σκορ πλέον είναι στο 16-14 για τους φιλοξενούμενους, με την ομάδα του Καματερού να κάνει την υπερπροσπάθεια να μη πέσει αμαχητί και με σερί 4-0 να προσπερνάει με 18-16 και 20-17.

Σε αυτό το σημείο και μετά τις έντονες παρατηρήσεις του Γρηγόρη Μπαμπούνη, οι βολεϊμπολίστριες του Σαρωνικού μπήκαν με στόχο να τελειώσουν το ματς και με ένα εντυπωσιακό σερί 5-0 προηγήθηκαν με 22-20, φτάνοντας πολύ κοντά στην νίκη η οποία παρά την πίεση των γηπεδούχων στην συνέχεια, ήρθε με το σετ να λήγει 25-21. Όπως είναι φυσικό η νίκη πανηγυρίστηκε ‘έξαλλα‘ από τα κορίτσια του Σαρωνικού, οι οποίες παρά την σε γενικές γραμμές μέτρια εμφάνιση πήραν αυτό που ήθελαν κόντρα σε μια αρκετά δυνατή ομάδα όπως είναι η Άμιλλα και μάλιστα στην έδρα της. Αυτή ήταν η 11η αγωνιστική των Κορασίδων της ΕΣΠΕΔΑ η οποία ολοκλήρωσε τον 1ο γύρο του πρωταθλήματος. Ο Σαρωνικός σημείωσε την 10η του νίκη, ενώ έχει και 1 παιχνίδι λιγότερο με το Ίλιον την 7η αγωνιστική. Την επόμενη αγωνιστική ο Σαρωνικός αντιμετωπίζει την ΑΕ Ρέντη εκτός έδρας.

Τα σετ 20-25, 16-25, 21-25. Α.Ο. Σαρωνικός (Μπαμπούνη): Καλοκούβαρου, Τσιαντούκα, Σταθοπούλου, Μητρομελέτη, Μαρμαρινού, Νικολαΐδη, Μπέλλου, Γκούρι, Λορέντζου.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png