Α.Ο. Σαρωνικός-Π.Ο.Κ. Έσπερος 3-2 σετ. Για την 13η αγωνιστική της Τοπικής Γυναικών της ΕΣΠΕΔΑ.


Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης.
Μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που διήρκησε δυόμισι σχεδόν ώρες, ο Σαρωνικός επικράτησε με 3-2 σετ του ΠΟΚ Έσπερου στο κλειστό του ΕΠΑΛ. Η αναμέτρηση της 13ης αγωνιστικής της Τοπικής Γυναικών της ΕΣΠΕΔΑ ήταν συγκλονιστική, με τις νεαρές βολεϊμπολίστριες του νησιού να δείχνουν τεράστια ψυχικά αποθέματα και να παίρνουν την νίκη κόντρα στην πολύ δυνατή ομάδα του Εσπέρου και μάλιστα με ανατροπή. Στα αγωνιστικά, οι φιλοξενούμενες μπήκαν καλύτερα στο τάραφλεξ του ΕΠΑΛ και με όπλο την άριστη υποδοχή πήραν το σετ με 25-17. Στο 2ο σετ ο Σαρωνικός έβγαλε αντίδραση και αφού πρώτα περιόρισε τα λάθη, κατάφερε με όπλο κυρίως το εξαιρετικό σέρβις να φτάσει στο 1-1 με το σετ να λήγει 25-20. Στο 3ο σετ τα κοριτσια του Γρηγόρη Μπαμπούνη μπήκαν καλύτερα και προηγήθηκαν με 11-5.

Όλα έδειχναν να πηγαίνουν καλά για την νησιώτικη ομάδα, αλλά ένα ξέσπασμα της ομάδας της Καλλιθέας έφερε το σετ στο 11-11. Ο Σαρωνικός πήρε εκ νέου σημαντικό προβάδισμα (16-12), για να έρθει ένα νέο σερί των κυανόλευκων του Έσπερου και να υπάρξει απόλυτη ισορροπία. Από εκείνο το σημείο οι δυο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο μέχρι το 20-20. Ένα σερί (20-23) όμως των φιλοξενούμενων τους έφερε σε θέση ισχύος, με αποτέλεσμα να φτάσουν στο 25-21 και ένα σετ μακριά από μια καθαρή νίκη. Από εκείνο το σημείο και έπειτα και ενώ όλοι πίστεψαν πως η ομάδα του Σαρωνικού δύσκολα θα απέφευγε την ήττα, ένα τεχνικό τρικ του Γρηγόρη Μπαμπούνη άλλαξε την αγωνιστική εικόνα της ομάδας, με τους 70 και πλέον φιλάθλους που βρέθηκαν στο ΕΠΑΛ να πιστεύουν όσο περνούσε η ώρα όλο και περισσότερο στην ολική ανατροπή. Η αρχή έγινε στο 4ο σετ, και με τον έμπειρο προπονητή των νησιωτών να αλλάζει συνεχως ρόλους στις αθλήτριες του, ο Σαρωνικός με τεράστια ψυχικά αποθέματα κατάφερε να στείλει το ματς σε 5ο σετ, αφού πρώτα φρόντισε με καθηλωτική εμφάνιση να φτάσει στο 2-2 με το σετ να τελειώνει στο 25-19. Στο ται μπρέικ η επιχείρηση αντεπίθεση συνεχίστηκε για την ομάδα του νησιού, η οποία με όπλο τις αποτελεσματικές επιθέσεις αλλά και το πολύ καλό σέρβις, κυριάρχησε πλήρως από την αρχή, με αποτέλεσμα η αλλαγή τερέν να την βρει μπροστά με 8-4.

Με τις φιλοξενουμενες πληρως απογοητευμενες να πετούν ουσιαστικά λευκή πετσέτα, η νησιώτικη ομάδα ήταν κυρίαρχη με αποτέλεσμα να φτάσει στο +7 (11-4) και μια ανάσα από την σπουδαία νίκη ο οποία ήρθε με το ται μπρέικ να λήγει 15-8, με τον Σαρωνικό να φτάνει στην ολική ανατροπή και ουσιαστικά κόντρα στις προβλέψεις οι οποίες ήθελαν το φαβορί να είναι ο Έσπερος, ο οποίος παρεπιπτόντως διαθέτει μια αρκετά δυνατή ομάδα. Ο τελευταίος πόντος των κυανόλευκων του νησιού έφερε σύσσωμη την αποστολή στον αγωνιστικό χώρο, με τις νεαρές βολεϊμπολίστριες να γίνονται ένα κουβάρι και να πανηγυρίζουν την νίκη. Απόλυτα ευχαριστημένος από την αντίδραση των νεαρών αθλητριών του έμεινε ο τεχνικός Γρηγόρης Μπαμπούνης ο οποίος μοίραζε εκατερωθεν συγχαρητήρια. Αξίζει να σημειωθεί τέλος, ότι ο αγώνας είχε ώρα έναρξης στις 16.00, ενώ ολοκληρώθηκε στις 18.15 υπό το φως των προβολέων του ΕΠΑΛ. Διαιτητές της αναμέτρησης ήταν ο Ντίνος Νεστορίδης και η Μαρία Δρακοπούλου. Αμέσως μετά το τέλος του παιχνιδιού, δηλώσεις στην κάμερα του Aegina Portal έκαναν η Μυρτώ Λορέντζου και η Κατερίνα Κλέλλη.

Τα σετ 17-25 (22’), 25-20 (25’), 21-25 (29’), 25-19 (25’), 15-8 (13’).

Α.Ο. Σαρωνικός (Μπαμπούνης): Καλοκούβαρου, Τσιαντούκα, Σταθοπούλου, Γκούρι, Γιαννούλη, Λορέντζου, Μαλτέζου, Κλέλλη, Μπέλλου, Νομικού, Κόστερ, Ρωπαΐτη, Νικολαΐδη, Μαρμαρινού.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png