Α.Φ.Μ.Σ. Φοίνικας-Α.Ο. Σαρωνικός 0-3 σετ. Για την 14η αγωνιστική της Τοπικής Γυναικών της ΕΣΠΕΔΑ.


Video - ρεπορτάζ: Σταύρος Ρωπαΐτης.
Χωρίς να πιάσει σπουδαία απόδοση ο Σαρωνικός επικράτησε με 3-0 σετ του Α.Φ.Μ.Σ. Φοίνικα στο κλειστό 'Παναγιώτης Σαλπέας', φτάνοντας στην 7η νίκη του στο πρωτάθλημα της Τοπικής Γυναικών της ΕΣΠΕΔΑ. Η αναμέτρηση της 14ης αγωνιστικής ξεκίνησε εντυπωσιακά για τις νεαρές βολαϊμπολίστριες του Γρηγόρη Μπαμπούνη, οι οποίες έδειξαν από την αρχή ότι θα είναι τα αφεντικά του παιχνιδιού. Οι κυανόλευκες του νησιού ξεκίνησαν με ένα 5-0, ενώ προηγήθηκαν στην συνέχεια με 9-1 και 11-3. Με τις πιο έμπειρες ηλικιακά αλλά με αρκετές αδυναμίες στο παιχνίδι τους αθλήτριες του Φοίνικα το σκορ ξέφυγε αρκετά, με τον Σαρωνικό να φτάνει στο 16-5. Με την διαφορά να είναι ήδη μεγάλη, τα κορίτσια του νησιού συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό, φτάνοντας στο 25-15 και στο 0-1. Στο 2ο σετ τα πράγματα δεν ξεκίνησαν καλά για τους νησιώτες, καθώς οι γηπεδόυχες ανέβασαν την απόδοσή τους και με όπλο την υποδοχή, προηγήθηκαν αρχικά με 9-4 και 17-14. Μετά τις έντονες παρατηρήσεις του έμπειρου τεχνικού, οι νεαρές αθλήτριες του Σαρωνικού περιόρισαν τα πολλά και κυρίως αβίαστα λάθη, με αποτέλεσμα το σετ να πάει στην σχεδόν ισορροπία (19-18). Από εκείνο το σημείο και έπειτα το σετ πήγαινε πόντο-πόντο, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να πάρουν μια διαφορά, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Οι μπλε του Φοίνικα προηγήθηκαν με 23-21, φτάνοντας πολύ κοντά στο 1-1, αλλά με τεράστια ψυχικά αποθέματα οι βολεϊμπολίστριες του Σαρωνικού με 2 συνεχής πόντους, έφεραν το σκορ στο 23-23. Η συνέχεια όπως μαρτυρά και το 23-23, ήταν συγκλονιστική. Με το σέρβις να αλλάζει χέρια μετά από κάθε φάση, το σκορ πήγε στο 27-27, με τον Σαρωνικό να φτάνει μέσα σε πραγματική αποθέωση στο 29-27 και στο 0-2. Το 3ο σετ είχε σχεδόν την ίδια εικόνα με το 1ο, με την ομάδα της Αίγινας να μπαίνει αρκετά καλά και να προηγείται με 5-1. Οι γηπεδούχες προσπάθησαν να φανούν πιο ανταγωνιστικές, και όχι μόνο το κατάφεραν, αλλά πέρασαν και μπροστά με 10-8, με τον τεχνικό των νησιωτών να καλεί εσπευσμένα τάιμ άουτ. Μετά τις έντονες οδηγίες του Γρηγόρη Μπαμπούνη, τα κορίτσια του Σαρωνικού κατάλαβαν ότι σε καμία περίπτωση δεν έπρεπε να ξαναβάλουν τον Φοίνικα στο ματς, και με όπλο το εξαιρετικό σέρβις και τις αποτελεσματικές επιθέσεις, προσπέρασαν με 13-10, με την συνέχεια να τους ανήκει ολοκληρωτικά, καθώς οι γηπεδούχες βλέποντας τον ξέφρενο ρυθμό των νησιωτών, πέταξαν ουσιαστικά 'λευκή πετσέτα'.

Το σετ τελείωσε με 25-16, με τον Σαρωνικό να φτάνει στο διπλό, χωρίς βέβαια να εντυπωσιάσει. Παρά τις έντονες παρατηρήσεις και παράπονα του coach προς τις παίκτριες του κατά την διάρκεια του παιχνιδιού, εξήρε την προσπάθειά τους, γνωρίζοντας πως υπάρχει και η σχετική κούραση, αφού ως γνωστόν το ρόστερ του Γυναικείου τμήματος απαρτίζεται κυρίως από κορασίδες, οι οποίες κάθε Σάββατο δίνουν αγώνες τους δικού τους πρωταθλήματος. Την επόμενη αγωνιστική ο Σαρωνικός φιλοξενεί την Άμιλλα στο ΕΠΑΛ.

Τα σετ 15-25, 27-29, 16-25. Α.Ο. Σαρωνικός (Μπαμπούνης): Καλοκούβαρου, Λορέντζου, Μπέλλου, Τσιαντούκα, Γκούρι, Γιαννούλη, Κλέλλη, Βογιατζόγλου, Μαρμαρινού, Ρωπαΐτη, Σταθοπούλου.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png