Α.Ο. Σαρωνικός - Α.Π.Σ. Άμιλλα 2-3 σετ. Για την 15η αγωνιστική της Τοπικής Γυναικών της ΕΣΠΕΔΑ.


Video και ρεπορτάζ: Σταύρος Ρωπαΐτης.
Παραλίγο να γίνουν μάρτυρες μιας επικής ανατροπής οι 50 και πλέον φίλαθλοι που βρέθηκαν στο κλειστό του ΕΠΑΛ, για να παρακολουθήσουν από κοντά τον αγώνα της 15ης αγωνιστικής της Τοπικής Κατηγορίας των Γυναικών της ΕΣΠΕΔΑ, ανάμεσα στον Σαρωνικό και την Α.Π.Σ. Άμιλλα, που βρήκε νικήτρια της ομάδα του Καματερού με 3-2 σετ. Το παιχνίδι όπως μαρτυράνε τα 5 σετ ήταν συγκλονιστικό με τις νεαρές βολεϊμπολίστριες του Σαρωνικού κόντρα στην πολύ ισχυρή ομάδα της Άμιλλας, να καταθέτουν ψυχή και σώμα στο τάραφλεξ του ΕΠΑΛ. Στα αγωνιστικά, η σαφώς πιο έμπειρη και μια από τις 3 ομάδες που έχουν ξεχωρίσει στο φετινό πρωτάθλημα (Αίολος-Ταύρος και Αστέρας Νίκαιας οι άλλες) Άμιλλα, επιβεβαιώνοντας τον τίτλο του φαβορί, έφτασε με σχετική άνεση στο 0-1, με το σετ να λήγει 25-18. Στο 2ο σετ, οι γηπεδούχες του Γρηγόρη Μπαμπούνη πίεσαν το αντίπαλο και κατάφεραν να βρίσκονται κοντά στο σκορ, αλλά η εμπειρία αρκετών αθλητριών της φιλοξενούμενης ομάδας, έφεραν το 25-22 και το 0-2. Το σκορ ανάγκασε τον έμπειρο τεχνικό των νησιωτών να αλλάξει κάπως τα σχέδια του, εφαρμόζοντας μη έχοντας άλλη επιλογή ένα τρικ το οποίο λειτούργησε εξαιρετικά, με τον Σαρωνικό να μπαίνει για τα καλά στο παιχνίδι. Με όπλο και το εξαιρετικό σέρβις, οι νεαρές αθλήτριες του Σαρωνικού πήραν από την αρχή ξεκάθαρο προβάδισμα, το οποίο κράτησαν με ευκολία μέχρι το τέλος.

Το 25-10 της ομάδα της Αίγινας, μαρτυρά την πλήρη αλλαγή εικόνας των γηπεδούχων, οι οποίοι ήταν ολοκληρωτικοί. Το 4ο σετ ξεκίνησε όπως είναι λογικό με πολύ καλή ψυχολογία για τις κυανόλευκες του νησιού, οι οποίες με σαφώς λιγότερα λάθη σε σχέση με τα δύο πρώτα, σε συνδυασμό τις άριστες επιθέσεις, έφτασαν στην ισοφάριση, με το σετ να λήγει 25-19 και 'κλέβοντας' ουσιαστικά τον βαθμό από την ισχυρή Άμιλλα. Πριν την έναρξη του τάι μπρέικ, ο coach Μπαμπούνης ζήτησε από τις αθλήτριές του να εκμεταλλευτούν πέραν από την αγωνιστική τους εικόνα, την πιθανή κούραση του αντιπάλου, ο οποίος διαθέτει σαφώς πιο μεγαλύτερες ηλικιακά βολεϊμπολίστριες σε σχέση με τις δικές του. Το 5ο σετ ξεκίνησε ιδανικά για τις γηπεδούχες, με την υποχρεωτική αλλαγή τερέν να τις φέρνει μπροστά με 8-6. Με άριστο τελείωμα της Καλοκούβαρου, το σκορ πήγε στο 9-6, αλλά κάπου εκεί έκανε την εμφάνισή της η μεγάλη εμπειρία των κοριτσιών της Άμιλλας. Με ένα σερί 4-0, οι φιλοξενούμενες πήραν το προβάδισμα με 10-9, με την συνέχεια να είναι αρκετά δύσκολη για την ομάδα του Σαρωνικού. Το σετ έληξε 15-11, με την ομάδα από το Καματερό να πανηγυρίζει μια ομολογουμένως δύσκολη νίκη, κόντρα στον ψυχωμένο Σαρωνικό, ο οποίος παρά τις απουσίες (βλ. Γιαννούλη και Βογιατζόγλου) αλλά και τα συνεχή παιχνίδια (Σάββατο και Κυριακή), έδειξε τεράστιες δυνατότητες. Διαιτητές της αναμέτρησης ήταν οι Δημήτρης Πατεράκης και Σεραφείμ Τουρίκης.

Τα σετ 18-25 (21'), 22-25 (32'), 25-10 (22'), 25-19 (26'), 11-15 (23').

Α.Ο. Σαρωνικός (Μπαμπούνης): Καλοκούβαρου, Γκούρι, Λορέντζου, Μπέλλου, Σταθοπούλου, Κλέλλη, Τσιαντούκα, Μαρμαρινού, Κόστερ, Ρωπαΐτη, Νικολαΐδη, Νομικού.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png