Το αγωνιστικό διήμερο των τμημάτων Volley του Σαρωνικού το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Ιανουαρίου.


Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης.
Πολύ σπουδαία νίκη πέτυχε την Κυριακή το μεσημέρι ο Σαρωνικός για την 13η αγωνιστική της Α' Τοπικής Γυναικών της ΕΣΠΕΔΑ. Ο νησιώτικος σύλλογος επικράτησε με 3-1 σετ του ισχυρού Γυμναστικού Συλλόγου Περιστερίου, ο οποίος βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας. Τα νεαρά κορίτσια του νησιού παίζοντας κατά διαστήματα σπουδαίο βόλεϋ, δεν δυσκολεύτηκαν να πάρουν την νίκη κόντρα στο πάντα υπολογίσιμο και αρκετά δυνατό φέτος Περιστέρι. Η αναμέτρηση του κλειστού του ΕΠΑΛ ξεκίνησε ιδανικά για τον Σαρωνικό, ο οποίος με όπλο το εξαιρετικό σέρβις αλλά και την άριστη υποδοχή, κατάφερε να φτάσει άνετα στο 25-17 και στο 1-0 μετά από 22΄ λεπτά.

Άμεση όμως ήταν η αντίδραση των γυναικών της ομάδας των Δυτικών Προαστίων, οι οποίες δεν άφησαν κανένα απολύτως περιθώριο στις γηπεδούχες, φτάνοντας εύκολα στο 25-16 και στο 1-1 σε 17 μόλις λεπτά. Και εκεί που σχεδόν όλοι περίμεναν την ανατροπή του σκηνικού από την ομάδα του Περιστερίου, η οποία διαθέτει ένα ομολογουμένως πιο έμπειρο ρόστερ από εκείνο του Σαρωνικού, η ομάδα της Αίγινας ήταν αυτή η οποία σε δυο σχεδόν ίδια σετ κατάφερε να πάρει μια σπουδαία νίκη. Με τεράστια ψυχικά αποθέματα οι κυανόλευκες του Σαρωνικού ξαναπήραν το προβάδισμα με το σετ να τελειώνει 25-23 σε 27' λεπτά, και ολοκλήρωσαν τον θρίαμβο με το 4ο σετ να λήγει μετά από 25' λεπτά και πάλι 25-23, μέσα σε 'έξαλλους' πανηγυρισμούς. Από την άλλη, όπως είναι φυσιολογικό, υπάρχει προβληματισμός στις τάξεις της ομάδας του Περιστερίου καθώς παρά την άνετη ισοφάριση στο 2ο σετ, οι βολεϊμπολίστριες της αθηναϊκής ομάδας δεν είχαν την ανάλογη συνέχεια με αποτέλεσμα να φύγουν από το ΕΠΑΛ με την ήττα.

Α' Διαιτητής η Μαρία Δρακοπούλου, ενώ Β' Διαιτητής ο Ντίνος Νεστορίδης. Σημειωτής η Δανάη-Μαρία Χατζηθωμά. Αξίζει να σημειωθεί τέλος, ότι εντός του κλειστού του ΕΠΑΛ βρέθηκαν μετά από πολύ καιρό και φίλαθλοι μετά από παραχώρηση του Γυμναστηρίου από τον Δήμο της Αίγινας για προπονήσεις και αγώνες την περίοδο 2018-2019, καθώς και με δυνατότητα εισόδου 35 φιλάθλων (μέγιστος αριθμός). Ανάλογη άδεια χορηγήθηκε στην ομάδα του Σαρωνικού και από την Ένωση Σωματείων Πετοσφαίρισης Δυτικής Αττικής (Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.).

Την επόμενη αγωνιστική ο Σαρωνικός φιλοξενείται από τον Φοίνικα Πειραιά.

Τα σετ 25-17 (22'), 16-25 (17'), 25-23 (27'), 25-23 (25').

Α.Ο. Σαρωνικός: Λορέντζου, Μπιάνκα Γκούρι, Μαρμαρινού, Νικολαΐδου, Ιζαμπέλα Γκούρι, Κόστερ, Νομικού, Καλοκούβαρου, Κλέλλη.
Την ήττα τέλος με 3-0 σετ από τον Άλιμο εκτός έδρας γνώρισαν οι κορασίδες του Σαρωνικού για την 13η αγωνιστική του αντίστοιχου πρωταθλήματος της ΕΣΠΕΔΑ. Οι μικρές της Αίγινας προδόθηκαν καταρχήν από τις πολλές απουσίες αλλά και από την πάντα δυνατή ομάδα του Αλίμου, η οποία αν και πιέστηκε πήρε τελικά μια εύκολη σχεδόν νίκη. Την επόμενη αγωνιστική ο Σαρωνικός φιλοξενεί το Περιστέρι.
Τα σετ 25-19, 25-16, 25-19.

Α.Ο. Σαρωνικός: Νικολαΐδου, Νομικού, Μαρμαρινού, Κόστερ, Μπιάνκα Γκούρι, Ιζαμπέλα Γκούρι.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png