Το αγωνιστικό διήμερο των τμημάτων Volley του Σαρωνικού το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου.


Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης.
Προδομένος από την έλλειψη φυσικής κατάστασης αλλά και απειρίας στο τέλος ο Σαρωνικός ηττήθηκε με 3-2 σετ από την Αιξωνή Γλυφάδας για την 17η αγωνιστική της Α' Τοπικής Γυναικών της ΕΣΠΕΔΑ. Το νεανικό συγκρότημα της Σβέτλα Βασίλεβα λίγο έλειψε να κάνει το μπαμ της αγωνιστικής, καθώς προηγήθηκε με 2-0 σετ, αλλά δυστυχώς δεν άντεξε, με αποτέλεσμα η πρωτοπόρος και αήττητη στην βαθμολογία Αιξωνή να φύγει με την νίκη από το κλειστό του ΕΠΑΛ, με τον Σαρωνικό να γίνεται πάντως η 2η ομάδα (2 φορές το Μοσχάτο και 1 η Ευρυάλη) που κόβει βαθμούς φέτος από την ισχυρή ομάδα της Γλυφάδας. Από την αρχή του παιχνιδιού φαινόταν ότι ο Σαρωνικός θα έβαζε δύσκολα στην ομάδα των Νοτίων Προαστίων, όμως ούτε ο πιο αισιόδοξος φίλαθλος του νησιού δεν θα πίστευε πριν το ματς ότι η ομάδα της Αίγινας, θα προηγούνταν και με 2 σετ διαφορά.

Τα νεαρά κορίτσια του νησιού μπήκαν εξαιρετικά στην αναμέτρηση του ΕΠΑΛ, αιφνιδιάζοντας πλήρως τον αντίπαλο ο οποίος πίστευε ότι θα περνούσε ένα αναίμακτο αγωνιστικά μεσημέρι. Μετά από ένα συγκλονιστικό σετ (άλλαζε συνεχώς το προβάδισμα), ο Σαρωνικός πήρε το προβάδισμα με 25-23, βάζοντας ουσιαστικά 'φωτιά' στην αναμέτρηση. Ίδια σχεδόν εικόνα και το δεύτερο σετ, με πολλές όμως εντάσεις οι οποίες όμως έκριναν τον νικητή του σετ. Συγκεκριμένα, οι γηπεδούχες με ωραίο τελείωμα την Γκούρι προηγήθηκαν με 22-20, με τον τεχνικό των φιλοξενούμενων να διαμαρτύρεται έντονα στην διαιτητή Μαρία Δρακοπούλου, με την τελευταία να του δείχνει την κόκκινη κάρτα, και τον Σαρωνικό χωρίς ιδρώτα να προηγείται πλέον με 23.-20. Η Αιξωνή μειώνει σε 23-21, με τον Σαρωνικό να κάνει το 24-21 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Η ομάδα της Γλυφάδας μειώνει εκ νέου σε 24-22, μετά από επίθεση άουτ της Λορέντζου, με τον βοηθό προπονητή της Αιξωνής βλέποντας την μπάλα να καταλήγει άουτ, να φωνάζει 'μέσα', με την διαιτητή Μαρία Δρακοπούλου να μην του χαρίζεται και να του δείχνει την κόκκινη κάρτα, με αποτέλεσμα ο Σαρωνικός να φτάσει στο 2-0, με το σετ να λήγει 25-21. Στο 3ο σετ οι πρωτοπόροι του πρωταθλήματος δίχως άλλη σκέψη μπήκαν αποφασισμένοι να ξαναμπούν στο ματς, και κατάφεραν παρά την μεγάλη αντίσταση των γηπεδούχων, να μειώσουν σε 2-1, με το σετ να λήγει 25-20.

Το 4ο σετ ο Σαρωνικός μπήκε αρκετά αγχωμένα, με την σαφώς πιο έμπειρη και αρκετά δυνατή φέτος Αιξωνή να το εκμεταλλεύεται και να φτάνει εύκολα στο 25-17, και να στέλνει τον αγώνα σε 5ο σετ. Στο τάι μπρέικ οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο μέχρι το 10-10, μέχρι να αναλάβουν δράση οι έμπειρες της Αιξωνής και με 15-11 να φύγουν με την νίκη, πιο δύσκολα απ' ότι και οι ίδιες θα περίμεναν. Ένα βαθμό λοιπόν αποκόμισε ο Σαρωνικός από την αήττητη ομάδα της Αιξωνής, σε ένα ματς που κυριολεκτικά ήταν άκρως εντυπωσιακό και συγκλονιστικό. Παρά την απρόσμενη εξέλιξη της αναμέτρησης και τον 1 βαθμό που άφησαν στην Αίγινα, οι άνθρωποι της ομάδα της Γλυφάδας έμειναν ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα. Ικανοποιημένη έμεινε και η έμπειρη τεχνικός του Σαρωνικού Σβέτλα Βασίλεβα, η οποία αφού έδωσε συγχαρητήρια στις νεαρές βολεϊμπολίστριές της για την υπερπροσπάθεια, μίλησε στην συνέχεια στο Aegina Portal. 'Πραγματοποιήσαμε μια πολύ καλή εμφάνιση και καταφέραμε να βάλουμε δύσκολα στην πρωτοπόρο και αήττητη Αιξωνή.

Δυστυχώς όμως η έλλειψη φυσική κατάστασης των κοριτσιών, έφερε γρήγορα την κόπωση η οποία μας στοίχισε. Το 1ο σετ ήμουν σίγουρη ότι θα πάμε καλά, και είμαι απόλυτα ευχαριστημένη. Κάναμε στην συνέχεια το 2-0, αλλά δυστυχώς χαλαρώσαμε στο 3ο και ο αντίπαλος μας τιμώρησε. Στο 4ο θα μπορούσαμε να τα πάμε καλύτερα αλλά δυστυχώς δεν είχαμε στο τέλος δυνάμεις. Στο 5ο σετ φάνηκε η ποιότητα των αθλητριών της Αιξωνής και παρ' όλο που αντισταθήκαμε, δεν τα καταφέραμε. Είμαι πολύ ευχαριστημένη από την εικόνα της ομάδας μου, σαφώς και θέλουμε βελτίωση και αυτός είναι ο στόχος μας. Να βελτιωνόμαστε καθημερινά. Βελτίωση στην τεχνική της υποδοχής και στην αμυντική τακτική είναι αυτά που χρειαζόμαστε άμεσα' κατέληξε η έμπειρη coach του Σαρωνικού Σβέτλα Βασίλεβα. Διαιτητής του αγώνα ήταν η Μαρία Δρακοπούλου ενώ 2ος διαιτητής ήταν ο Ντίνος Νεστορίδης. Σημειωτής ο Χατζηβασιλείου. Την επόμενη αγωνιστική ο Σαρωνικός φιλοξενείται από τον Έσπερο.
Τα σετ 25-23 (23'), 25-21 (20'), 20-25 (22'), 17-25 (18'), 11-15 (13').

Α.Ο. Σαρωνικός (Βασίλεβα): Γκούρι Μπιάνκα, Καλοκούβαρου, Λορέντζου, Κλέλλη, Κόστερ, Γκούρι Ιζαμπέλα, Μαρμαρινού Αδαμαντία, Νομικού, Μαρμαρινού Ευτυχία, Νικολαΐδου, Σωτηρίου, Μουτζούρη.
Τέλος, την ήττα με 3-0 από τον ισχυρό Απολλώνιο γνώρισαν το Σάββατο οι κορασίδες του Σαρωνικού για την 17η αγωνιστική. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Απολλώνιος δεν δυσκολεύτηκε να κάμψει την αντίσταση του νεανικού Σαρωνικού, φεύγοντας με το άνετο διπλό από το ΕΠΑΛ. Η ομάδα του Κερατσινίου η οποία είναι η μοναδική αήττητη στο πρωτάθλημα, πήρε το 1ο σετ με 25-17 και τα υπόλοιπα με 25-12 και 25-10. Την επόμενη αγωνιστική ο Σαρωνικός αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό εκτός έδρας.

Α.Ο. Σαρωνικός (Βασίλεβα): Μαρμαρινού Αδαμαντία, Νικολαΐδου, Γκούρι Μπιάνκα, Κόστερ, Μαλτέζου, Μαρμαρινού Ευτυχία, Μουτζούρη, Νομικού, Γκούρι Ιζαμπέλα.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png