Α.Ο. Σαρωνικός-Πειραϊκός 3-1 σετ. Για την 19η αγωνιστική της Α' Τοπικής Γυναικών. Ήττα των Κορασίδων από τον Πανιώνιο.



Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης.
Σπουδαία εντός έδρας νίκη για τον Σαρωνικό για την 19η αγωνιστική της Α' Τοπικής Γυναικών της ΕΣΠΕΔΑ. Το συγκρότημα της Σβέτλα Βασίλεβα επικράτησε με 3-1 σετ του μαχητικού Πειραϊκού, μετά από ένα πολύ καλό παιχνίδι. Οι βολεϊμπολίστριες του νησιού μετά από ένα συγκλονιστικό 1ο σετ, προηγήθηκαν με 1-0. Οι φιλοξενούμενες προηγήθηκαν 23-17, με τον Σαρωνικό να απαντάει με ένα απίστευτο σερί 8-0 και να φτάνει στην κατάκτηση του 1ου σετ με 25-23. Με τεράστια ψυχικά αποθέματα και με την Μπιάνκα Γκούρι να έχει 3 συνεχόμενους άσσους, η ομάδα της Αίγινας κατάφερε να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση και να φτάσει στην ολική ανατροπή, μέσα σε πραγματική αποθέωση.

Από το Podcasting Feed της αθλητικής εκπομπής Offside στο Aegina Portal



Το 2ο σετ και με όπλο πλέον και την ψυχολογία, ήρθε σχεδόν άνετα για τις γηπεδούχες, οι οποίες πήραν από την αρχή το προβάδισμα, το οποίο διατήρησαν ως το τέλος και με 25-18 έκαναν το 2-0. Στο 3ο σετ οι φιλοξενούμενες έδειξαν να πατάνε καλύτερα στο τάραφλεξ του ΕΠΑΛ, με αποτέλεσμα να φτάσουν άνετα στο 25-18 και να μειώσουν σε 1-2, με τις γηπεδούχες να εμφανίζονται αναίτια αγχωμένες. Και φτάνουμε στο 4ο σετ το οποίο ήταν συγκλονιστικό και εντυπωσιακό από άποψη θεάματος, καθώς τελείωσε στους 54 πόντους. Η ομάδα του Πειραϊκού εκμεταλλεύτηκε το νωθρό ξεκίνημα των αθλητριών του Σαρωνικού, οι οποίες πάντως ισορρόπησαν στην συνέχεια, με το σετ να πηγαίνει κυριολεκτικά πόντο-πόντο, μέχρι ο Πειραϊκός να ξεφύγει με 23-20 και να δείχνει ότι έχει το μομέντουμ για να ισοφαρίσει σε 2-2. Με ένα σερί όμως 4-0 της ομάδας της Σβέτλα Βασίλεβα, ο Σαρωνικός προηγήθηκε με 24-23, με τις φιλοξενούμενες να ισοφαρίζουν σε 24-24 και το σετ να παίρνει άγρια ομορφιά. Το σετ είναι στο 26-26 με τις φιλοξενούμενες να σερβίρουν, με την Κλέλλη να βγάζει την άριστη υποδοχή, και μετά από εξαιρετική πάσα της Λορέντζου, η Σίσυ Καλοκούβαρου με εξαιρετικό τελείωμα να βάζει την ομάδα της μπροστά με 27-26, και να την φέρνει μια ανάσα από την μεγάλη νίκη.

Η Ιζαμπέλα Κόστερ περνάει με άνεση το πιο κρίσιμο σέρβις του αγώνα, με την υποδοχή να μην είναι καλή για την ομάδα του Πειραϊκού, με τις αθλήτριες του πάντως να περνάνε την μπάλα, η οποία μετά από εκ νέου άριστη πάσα της Λορέντζου (συνεργάστηκε εξαιρετικά με την Νομικού), να φτάνει στην 18χρονη ταλαντούχα ακραία Σίσυ Καλοκούβαρου η οποία με εντυπωσιακή επίθεση να κάνει το 28-26 και αναγκάζει όλη την αποστολή του Σαρωνικού να γίνει ένα κουβάρι μαζί της, πανηγυρίζοντας 'έξαλλα' την πολύ σημαντική νίκη.

Η νίκη όπως είναι φυσιολογικό έφερε πολλά χαμόγελα και στους φιλάθλους της ομάδας που βρέθηκαν στο ΕΠΑΛ, οι οποίοι αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια του παιχνιδιού ήταν αρκετά εκδηλωτικοί, σε αθλητικά πάντα πλαίσια. Διαιτητές η Κυριακή Γεωργάκη και η Μαρία Δρακοπούλου, ενώ σημειωτής η Κωνσταντίνα Δεκαβάλλα. Αμέσως μετά την λήξη της αναμέτρησης, δηλώσεις στο Aegina Portal έκανε η προπονήτρια του Σαρωνικού, η οποία έδειξε εμφανώς συγκινημένη από το νικηφόρο αποτέλεσμα. ' Πετύχαμε μια πολύ σπουδαία νίκη και γιαυτό θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στα κορίτσια μου.

Ο Πειραϊκός αδικείται από την βαθμολογική του θέση, καθώς όπως είδα πρόκειται για μία πάρα πολύ καλή ομάδα. Εμείς καταφέραμε να πάρουμε το 1ο σετ ουσιαστικά με απίστευτο τρόπο, και στην συνέχεια παρ' όλο που είχαμε μερικά κενά διαστήματα, είχαμε την ουσία και φτάσαμε στην νίκη. Είμαι απόλυτα ευχαριστημένη από την εικόνα της ομάδας, σίγουρα υπάρχει βελτίωση στο παιχνίδι μας, αλλά έχουμε ακόμα πολλά περιθώρια για να βελτιωθούμε πιο πολύ. Συνεχίζουμε την προσπάθεια, και πιστεύω ότι μέρα με την μέρα θα παρουσιαζόμαστε ακόμα πιο ανταγωνιστικές', κατέληξε η Σβέτλα Βασίλεβα. Την επόμενη αγωνιστική ο Σαρωνικός φιλοξενείται από τον Γυμναστικό Σύλλογο Ιλίου.
Τα σετ 25-23 (25'), 25-18 (22'), 18-25 (20'), 28-26 (24').

Α.Ο. Σαρωνικός (Βασίλεβα): Λορέντζου, Κλέλλη, Καλοκούβαρου, Μαρμαρινού, Νομικού, Κόστερ, Γκούρι Μπιάνκα, Νικολαΐδου, Γκούρι Ιζαμπέλα, Μαρμαρινού Ευτυχία, Ιβάνοβα, Σακκελίων.
Τέλος, την ήττα με 3-0 σετ από τον ισχυρό Πανιώνιο γνώρισαν οι Κορασίδες του Σαρωνικού για την 19η αγωνιστική της αντίστοιχης κατηγορίας της ΕΣΠΕΔΑ. Ο ιστορικός ήταν ανώτερος σε όλους τους τομείς, φτάνοντας εύκολα στο 3-0, κόντρα στην νεανική ομάδα του Σαρωνικού η οποία πάντως άφησε καλές εντυπώσεις.
Τα σετ 19-25 (15'), 12-25 (14'), 16-25 (15'). Την επόμενη αγωνιστική ο Σαρωνικός αντιμετωπίζει την Δραπετσώνα εκτός έδρας.
Α.Ο. Σαρωνικός (Βασίλεβα): Σακκελίων, Νικολαΐδου, Γκούρι Μπιάνκα, Κόστερ, Γκούρι Ιζαμπέλα, Νομικού, Μαρμαρινού Αδαμαντία, Μαλτέζου, Μαρμαρινού Ευτυχία, Ιβάνοβα, Μουτζούρη, Ρωπαΐτη.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png