Α.Ο. Σαρωνικός - Α.Ε. Ρέντη 0-3 σετ. Για την 1η αγωνιστική των Κ-18 της ΕΣΠΕΔΑ.


Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης.
Η σαφής έλλειψη εμπειρίας το κύριο χαρακτηριστικό της ήττας του Σαρωνικού από την Α.Ε. Ρέντη το μεσημέρι του Σαββάτου για την 1η αγωνιστική της Κ-18 των κοριτσιών της ΕΣΠΕΔΑ. Οι μικρές της Σβέτλας Βασίλεβα αν και έδειξαν αρκετά καλά στοιχεία, μάλιστα στο 2ο σετ πίεσαν αρκετά τον αντίπαλο αφού προηγήθηκαν με 21-18, με την πιο έμπειρη ομάδα του Ρέντη, να καταφέρνει να φύγει με την νίκη από το κλειστό του ΕΠΑΛ.

Από το Podcasting Feed της αθλητικής εκπομπής Offside στο ραδιόφωνο του Aegina PortalΣτα αγωνιστικά οι φιλοξενούμενες εκμεταλλευόμενες κυρίως το κακό σέρβις των γηπεδούχων, σε συνδυασμό τις αποτελεσματικές επιθέσεις, κατάφεραν να προηγηθούν με 1-0, με το σετ να λήγει 25-17.

Στο 2ο σετ τα πράγματα ισορρόπησαν, με τις κυανόλευκες του νησιού να βγάζουν αντίδραση, και με μεγάλη βελτίωση σε σέρβις και υποδοχή, κατάφεραν να βάλουν δύσκολα στην δυνατή ομάδα των κόκκινων, με αποτέλεσμα να προηγηθούν με 18-16. Εκεί ξεκίνησε η αντεπίθεση της ομάδα του Ρέντη, η οποία έδειξε πιο ψύχραιμη σε καίρια σημεία του σετ, με αποτέλεσμα να φτάσουν στο 25-21 και στο 2-0.

Στο 3ο σετ τα πράγματα έγιναν πιο απλά για τις φιλοξενούμενες, η οποίες και με όπλο την ψυχολογία τους, έφτασαν εύκολα στο 25-16, εκμεταλλευόμενες κυρίως την κούραση των νεαρών αθλητριών του Σαρωνικού. Η ομάδα της Αίγινας πέραν την άκρως ποιοτική ομάδα του Ρέντη, είχε να αντιμετωπίσει και τα προβλήματα απουσιών.

Η Σακκελίων δεν αγωνίστηκε καθόλου λόγο πυρετού σχεδόν όλη την εβδομάδα, ενώ η Αδαμαντία Μαρμαρινού αγωνίστηκε ελάχιστα λόγω ενοχλήσεων στη μέση. Κατά τα άλλα και παρά την καθαρή ήττα, η εμφάνιση των μικρών του Σαρωνικού ήταν αρκετά ενθαρρυντική, καθώς πρέπει να σημειωθεί ότι αρκετές που αγωνίστηκαν στο ματς (θα έχουν και το μεγαλύτερο βάρος των αγώνων της φετινής ομάδας), δεν είχαν πολλές αγωνιστικές παραστάσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά το τέλος της αναμέτρησης, οι φίλαθλοι των γηπεδούχων χειροκρότησαν θερμά τις νεαρές βολεϊμπολίστριες της Σβέτλας Βασίλεβα, αναγνωρίζοντας την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν στο τάραφλεξ του ΕΠΑΛ, κόντρα σε έναν σαφώς πιο δυνατό αντίπαλο.

Διαιτητές ήταν ο Ντίνος Νεστορίδης και η Μαρία Δρακοπούλου.
Τα σετ 17-25 (22’), 21-25 (20’), 16-25 (22’).

Α.Ο. Σαρωνικός (Βασίλεβα): Ευτυχία Μαρμαρινού, Νικολαΐδου, Κόστερ, Ρωπαΐτη, Νομικού, Ιζαμπέλα Γκούρι, Γιαννούλη, Αδαμαντία Μαρμαρινού, Σακκελίων, Μαμάη, Μαλτέζου.