Α.Ο. Σαρωνικός-Α.Ε. Ευριπίδης Σαλαμίνας 3-0 σετ. Για την 1η αγωνιστική της Κ-18 των Κορασίδων της ΕΣΠΕΔΑ.


Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης
Πρεμιέρα με το δεξί στο πρωτάθλημα Κ-18 των Κοριτσιών (πρώην Κορασίδων) της ΕΣΠΕΔΑ έκανε το μεσημέρι του Σαββάτου ο Σαρωνικός. Το συγκρότημα της Αίγινας επικράτησε με σχετική άνεση με 3-0 σετ του Ευριπίδη Σαλαμίνας, στο παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής ανάμεσα στις ομάδες των δυο γειτονικών νησιών. Οι νεαρές βολεϊμπολίστριες της Σβέτλας Βασίλεβα ήταν ανώτερες στην μεγαλύτερη διάρκεια των τριών σετ, κόντρα στην νεανική ομάδα του Ευριπίδη η οποία πάντως έδειξε καλά σημάδια. Στα αγωνιστικά, η ομάδα της Σαλαμίνας μπήκε ιδανικά στο τάραφλεξ του ΕΠΑΛ, και προηγήθηκε με 13-5. Η νωθρή εικόνα των γηπεδούχων που έφερε την σημαντική διαφορά (+8) που πήραν οι φιλοξενούμενες, ανάγκασε την κόουτς Βασίλεβα να καλέσει ευσπεσμένα τάιμ άουτ.

Από το Podcasting Feed της αθλητικής εκπομπής Offside στο ραδιόφωνο του Aegina Portal



Από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησε η αντεπίθεση του Σαρωνικού. Με όπλο την πίεση στο σέρβις, οι γηπεδούχες ανέκτησαν το προβάδισμα, και με επιμέρους σκορ 20-3, έφτασαν στο 25-16 και στο 1-0. Όπως είναι λογικό η διακύμανση του σκορ προς το τέλος του σετ, έδωσε φτερά στα νεαρά κορίτσια του Σαρωνικού, τα οποία με τον ίδιο σχεδόν ρυθμό έφτασαν στο άνετο 25-14 και στο 2-0. Το 3ο σετ ήταν ουσιαστικά τυπική διαδικασία για την ομάδα της Αίγινας, η οποία με ανεβασμένη την ψυχολογία δεν άφησε περιθώρια στην ομάδα του Ευριπίδη, και με 25-12 έκανε το 3-0, μπαίνοντας ιδανικά στο φετινό πρωτάθλημα. Από την άλλη, η ομάδα της Σαλαμίνας έδειξε σε γενικές γραμμές καλά στοιχεία, αλλά της έλειπε η εμπειρία.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στον πάγκο του Ευριπίδη βρίσκεται μια παλιά γνώριμη του Σαρωνικού. Ο λόγος για την Πόπη Γιαννάκη, η οποία έχει περάσει και από τον πάγκο της ομάδας της Αίγινας στο παρελθόν. Απόλυτα ευχαριστημένη από την εικόνα και φυσικά από την νίκη, εμφανίστηκε η τεχνικός του Σαρωνικού Σβέτλα Βασίλεβα. Η έμπειρη προπονήτρια μίλησε στο Aegina Portal. 'Σημαντική νίκη για εμάς, καθώς θέλαμε να ξεκινήσουμε νικηφόρα το πρωτάθλημα. Είμαι απόλυτα ευχαριστημένη από την απόδοση των κοριτσιών, και ιδιαίτερα από το σημείο που βρεθήκαμε πίσω στο σκορ (5-13) και μετά στο 1ο σετ. Μπήκαμε αναίτια αγχωμένα, αλλά καταφέραμε με όπλο κυρίως την προσήλωση, να πάρουμε την νίκη. Μας περιμένουν δύσκολα παιχνίδια στην συνέχεια, αλλά έχω εμπιστοσύνη στις παίκτριες μου. Στόχος μας είναι η σταδιακή βελτίωση της αγωνιστικής μας εικόνας, η οποία θα έρθει μέσα από την σωστή και σε αρκετές περιπτώσεις, σκληρή προπόνηση', κατέληξε.

Το παιχνίδι του ΕΠΑΛ διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση του Covid-19. Μάλιστα, οι γηπεδούχοι τήρησαν κατά γράμμα το Υγειονομικό Πρωτόκολλο Πετοσφαίρισης το οποίο εγκρίθηκε από την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Στον αγωνιστικό χώρο του ΕΠΑΛ, υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους εκτός των αθλητριών, των δύο προπονητών και των δύο διαιτητών. Οι υπεύθυνοι του Σαρωνικού, θερμομέτρησαν στην είσοδο όλους όσους βρέθηκαν εντός του κλειστού, ενώ υπήρχαν αντισηπτικά υγρά τόσο στους πάγκους, όσο και περιμετρικά του γηπέδου.

Διαιτητές της αναμέτρησης ήταν η Μαρία Δρακοπούλου και ο Ντίνος Νεστορίδης. Τον αγώνα παρακολούθησε από κοντά, ο αντιπρόεδρος της Ε.Ο.ΠΕ. (Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης) και μέλος της ΕΣΠΕΔΑ (Ένωση Σωματείων Πετοσφαίρισης Δυτικής Αττικής) κ. Λευτέρης Κογκαλίδης. Την επόμενη αγωνιστική ο Σαρωνικός θα αντιμετωπίσει τον Σείριο Ασπροπύργου εκτός έδρας.

Τα σετ 25-16 (23'), 25-14 (17'), 25-12 (20').
Α.Ο. Σαρωνικός (Βασίλεβα): Μαρμαρινού Αδαμαντία, Γκούρι, Κόστερ, Μαρμαρινού Ευτυχία, Μαλτέζου, Νικολαΐδου, Ρωπαΐτη, Γιαννούλη, Μαμάη, Κοτρώτσιου, Μαργαρίτη, Μπόγρη, Δεδεγκίκα.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png