Α.Σ.Π. Γλυφάδας - Α.Ο.Α. Σαρωνικός 2-3 σετ. Για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος κατάταξης των Κ-16 των κοριτσιών της ΕΣΠΕΔΑ.

IMG_9959.JPG

Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης.
Για την 7η και τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος κατάταξης των Κ-16 των κοριτσιών της ΕΣΠΕΔΑ, ο Σαρωνικός επικράτησε με 3-2 σετ του Α.Σ.Π. Γλυφάδας εκτός έδρας το Σάββατο το μεσημέρι, σε ένα παιχνίδι που εξελίχθηκε σε θρίλερ και διήρκησε λίγο παραπάνω από δύο ώρες. 

Από το Podcasting Feed του ένθετου Offside στο ραδιόφωνο του Aegina Portal




Η αναμέτρηση η οποία διεξήχθη στο κλειστό ‘Οδυσσέας Παπαδόπουλος’ της Γλυφάδας είχε συγκλονιστική εξέλιξη, καθώς η ομάδα της Αίγινας προηγήθηκε με 2-0, η Γλυφάδα ισοφάρισε σε 2-2, με τον Σαρωνικό (σχετικά ανώτερος) να αποδίδει δικαιοσύνη στο τάι μπρέικ και να φτάνει σε ακόμα μια νίκη στο αντίστοιχο πρωτάθλημα.

Στα καθαρά αγωνιστικά τώρα, το συγκρότημα της κόουτς Βασίλεβα αν και δεν ξεκίνησε καλά το παιχνίδι (η Γλυφάδα προηγήθηκε με 3-0), όσο περνούσε η ώρα ανέβαζε την απόδοση του, με αποτέλεσμα να κυριαρχήσει πλήρως του αντιπάλου, και με σκορ 25-14 να κάνει το 0-1. Το 2ο σετ ήταν πιο αμφίρροπο, με τον Σαρωνικό να δείχνει καλύτερος χωρίς όμως να καταφέρνει να διατηρήσει την αρχική διαφορά στο σκορ, με τις γηπεδούχες να του βάζουν δύσκολα.

IMG_9955.JPG

Τελικά με όπλο την απόλυτη συγκέντρωση σε καίρια σημεία, οι φιλοξενούμενες κατάφεραν να διατηρήσουν τα σκήπτρα και να φτάσουν στο 25-21, σε ένα σετ που διήρκησε 30 λεπτά.  Η αρχή του τρίτου σετ βρήκε τους νησιώτες στο 2-0 και όλα έδειχναν ότι θα έφευγαν με το εύκολο διπλό από το κλειστό "Οδυσσέας Παπαδόπουλος".

Η ομάδα όμως των Νοτίων Προαστίων είχε διαφορετική άποψη, με το παιχνίδι να αποκτά νέο ενδιαφέρον. Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν το αναίτιο άγχος των κοριτσιών του Σαρωνικού, τα οποία ήταν πέρα από εμφανές ότι διαθέτουν καλύτερη ομάδα. Η ομάδα της Γλυφάδας όμως με υπομονή στο παιχνίδι της, κατάφερε να φτάσει πρώτη στους 25 πόντους, αφήνοντας τον Σαρωνικό στους 20. Στο 3ο σετ ο Σαρωνικός μπήκε αποφασισμένος να μην αφήσει πολλά περιθώρια στις γηπεδούχες και προηγήθηκε με 19-17. Οι μπλε της Γλυφάδας με αντεπίθεση διαρκείας κατάφεραν  να μπουν για τα καλά στην διεκδίκηση του σετ, και ισοφάρισαν σε 22-22.

IMG_9956.JPG

Από εκείνο το σημείο και έπειτα το παιχνίδι πήγαινε πόντο-πόντο, με τις γηπεδούχες μετά από συγκλονιστική εξέλιξη να φτάνουν στο 27-25 και να στέλνουν το ματς σε 5ο σετ. Το μομέντουμ πλέον έδειχνε ξεκάθαρα Γλυφάδα, καθώς οι γηπεδούχες αν και βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο (0-2)  κατάφεραν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα (2-2) και απόλυτα φυσιολογικά είχαν αποκτήσει και ψυχολογία.

Στην αντίπερα όχθη, τα κορίτσια της Αίγινας έβλεπαν ότι το ματς έχει φύγει από τα χέρια τους, με την κόουτς πάντως να προσπαθεί να τους τονώσει το ηθικό ώστε να γυρίσουν την κατάσταση και να φύγουν με τη νίκη που στα δύο πρώτα σετ, έμοιαζε πολύ κοντά. Οι οδηγίες και η τόνωση του ηθικού της έμπειρης κόουτς προς τις αθλήτριες της είχε αποτέλεσμα, καθώς οι τελευταίες μπήκαν στο παρκέ για το τάι μπρέικ αποφασισμένες να μην επιτρέψουν στον αντίπαλο να κάνει σκέψεις για νίκη.

IMG_9960.JPG

Οι νεαρές βολεϊμπολίστριες του Σαρωνικού εμφανίστηκαν απόλυτα κυρίαρχες στο 5ο σετ, το οποίο και κατέκτησαν με σχετική άνεση. Χαρακτηριστικό ότι η υποχρεωτική αλλαγή τερέν, βρήκε την ομάδα της Αίγινας προηγούμενη με 8-2. Η συνέχεια ανάλογη αφού ο Σαρωνικός δεν άφησε κανένα περιθώριο στην ομάδα της Γλυφάδας και με 15-4 έφτασε άνετα στο 3-2, φεύγοντας από το κλειστό ‘Οδυσσέας Παπαδόπουλος’ με το διπλό στις αποσκευές του.

IMG_9964.JPG

Ο αγώνας ολοκληρώθηκε με εξαιρετικό σέρβις της Κοτρώτσιου, με τις αθλήτριες της Γλυφάδας να μην έχουν απάντηση. Έτσι, ο άσος της υψηλόσωμης διαγωνίου έφερε σύσσωμη την αποστολή των νησιωτών στο παρκέ, να πανηγυρίζει ακόμα μια νίκη στο πρωτάθλημα κατάταξης. Μαζί της, πανηγύρισαν και οι φίλαθλοι που συνόδευσαν την αποστολή, οι οποίοι παρακολούθησαν την αναμέτρηση από τις εξέδρες του κλειστού της Γλυφάδας και ήταν αρκετά εκδηλωτικοί.

Διαιτητές ήταν η Χριστίνα Μουτεσίδη και ο Σωτήρης Παπανικολάου. 

Τα σετ: 14-25, 21-25, 25-20. 27-25, 4-15.

Α.Ο.Α. Σαρωνικός (Βασίλεβα): Αλευροπούλου, Κοντράρου Δέσποινα, Κλαρκ, Λούβαρη, Βρατσίστα, Λιότσου (λ), Γιάνι, Στρατηγού (λ), Δεδεγκίκα, Σακελλίου, Μπόγρη, Κοντράρου Ελένη, Κοτρώτσιου. 



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png