Α.Ο.Α. Σαρωνικός - Άρης Αιγάλεω 2-3 σετ. Για την 1η αγωνιστική των Κ-18 των κοριτσιών της ΕΣΠΕΔΑ.

IMG_2533.jpg

Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης.
Για την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος των Κ-18 των κοριτσιών της ΕΣΠΕΔΑ, ο Σαρωνικός ηττήθηκε με 3-2 σετ από τον δυνατό Άρη Αιγάλεω στο κλειστό του ΕΠΑΛ, την Κυριακή το μεσημέρι.

Από το Podcasting Feed του ένθετου Offside στο ραδιόφωνο του Aegina Portal





Σε ένα παιχνίδι διαφήμιση για το άθλημα του βόλεϊ, τουλάχιστον σε επίπεδο υποδομών, ο Άρης κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του μαχητικού Σαρωνικού στο  tie-break, σε ένα παιχνίδι που διήρκησε σχεδόν 2 ώρες.

Το παιχνίδι της πρεμιέρας ξεκίνησε με ξεκάθαρο φαβορί την ομάδα των Δυτικών Προαστίων, καθώς στις περσινές δύο αναμετρήσεις των δύο ομάδων, ο Άρης μετρούσε ισάριθμες καθαρές νίκες (3-0,3-0) , και μάλιστα αρκετά δίκαια.

IMG_2516.jpg

Στο παιχνίδι τώρα , αν και οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα στο τάραφλεξ του κλειστού του ΕΠΑΛ, δείχνοντας ξακάθαρα ότι θα είναι το αφεντικό της αναμέτρησης, ο Σαρωνικός όχι μόνο αντέδρασε αλλά ήταν εκείνος που οδηγούσε το σκορ και μάλιστα με ασφάλεια.

Το συγκρότημα της κόουτς Βασίλεβα παίζοντας κατά διαστήματα εξαιρετικό βόλεϊ, κατάφερε να βάλει δύσκολα στις φιλοξενούμενες και παρόλο που οι τελευταίες αντέδρασαν στο τέλος, έφτασε πρώτο στους 25 πόντους, αφήνοντας την ομάδα του Άρη στους 23. Αυτό ήταν και το πρώτο σετ που κερδίζει η ομάδα του Σαρωνικού κόντρα στην δυνατή ομάδα του Αιγάλεω.

IMG_2514.jpg

Το 2ο σετ ήταν μονόλογος για τις φιλοξενούμενες, οι οποίες εκμεταλλεύτηκαν την ποιότητά τους και σε συνδυασμό το έξυπνο παιχνίδι τους, έφτασαν στο 25-13 και στο 1-1.  Στο 3ο σετ και με την κόουτς Βασίλεβα να προσπαθεί να τονώσει το ηθικό των κοριτσιών του Σαρωνικού, οι νεαρές βολεϊμπολίστριες του νησιού εμφανίστηκαν απόλυτα συγκεντρωμένες από την αρχή, με αποτέλεσμα να μην αφήσουν περιθώριο στον αντίπαλο με το 25-18 να έρχεται μέσα σε απόλυτη αποθέωση.

Η κατάκτηση του 3ου σετ, πανηγυρίστηκε αρκετά έντονα από τις γηπεδούχες, καθώς 'πήραν' ουσιαστικά έναν τουλάχιστον πόντο από μια ομάδα που έδειχνε εξαιρετική σε όλα τα επίπεδα, και δικαίως θεωρείται μια από τις πιο δυνατές ομάδες του πρωταθλήματος. Στο 4ο σετ, ο Σαρωνικός μπήκε με στόχο την κατάκτηση και την καθαρή νίκη και από την άλλη ο Άρης για να ισοφαρίσει και να στείλει το ματς σε 5ο σετ.

Όπως και ακριβώς έγινε, αλλά με συγκλονιστικό τρόπο, καθώς αν και ξεκίνησε καλύτερα το σετ, ο Σαρωνικός βρήκε τα ψυχικά αποθέματα στην συνέχεια, ωστόσο η εμπειρία των κοριτσιών του κόουτς Σαΐτη  σε καίρια σημεία, 'έγειρε την πλάστιγγα' στις φιλοξενούμενες οι οποίες με 25-21 έστειλαν το παιχνίδι στο tie-break.

Στο 5ο σετ ο Άρης ήταν αυτός που ξεκίνησε καλύτερα, με τον Σαρωνικό να ανακάμπτει και να δίνει νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση. Η εμπειρία όμως των κοριτσιών του Άρη σε συνδυασμό με την ορατή σε όλους αγωνιστική ποιότητα, έφερε το 15-11 των φιλοξενούμενων και το 2-3. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η καθαρή νίκη (3-0 ή 3-1) δίνει στον νικητή 3 πόντους και στον ηττημένο 0 πόντους, ενώ η νίκη με 3-2 σετ, δίνει στον νικητή 2 πόντους και στον ηττημένο 1 πόντο.

Ο τελευταίος πόντος του παιχνιδιού όπως είναι φυσιολογικό πανηγυρίστηκε έντονα από την αποστολή των φιλοξενούμενων, με τους φίλους του αθλήματος να χαρίζουν απλόχερα το ζεστό τους χειροκρότημα και στις δύο ομάδες, για το εξαιρετικό παιχνίδι που προσέφεραν. 

Οι φίλαθλοι που αποφάσισαν να περάσουν ένα ηλιόλουστο κυριακάτικο μεσημέρι παρακολουθώντας έναν αγώνα βόλεϊ υποδομών, είναι σίγουρο ότι αποζημιώθηκαν στο έπακρο. Μεταξύ αυτών και μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης (Ε.Ο.ΠΕ.) και ταμίας της Ένωσης Σωματείων Πετοσφαίρισης Δυττικής Αττικής (Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.) κ. Λευτέρης Κογκαλίδης.

Διαιτητές ήταν ο Ντίνος Νεστορίδης και η Χρύσα Θεοδωρίδου.

Την επόμενη αγωνιστική ο Σαρωνικός αντιμετωπίζει τον Κόροιβο στα Μέγαρα. 

Τα σετ: 25-23, 13-25, 25-18, 21-25, 11-15. 

Α.Ο.Α. Σαρωνικός (Βασίλεβα): Κοτρώτσιου, Αλευροπούλου, Κλώνου, Μπόγρη, Δεδεγκίκα, Στρατηγού (λ), Γιάνι, Λιότσου(λ), Κλάρκ, Μαρινάκη, Σακκελίου, Κοντράρου, Βρατσίστα, Γκαρή. 



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png