
Για την 4η αγωνιστική των Κ-16 των κοριτσιών της ΕΣΠΕΔΑ ο Σαρωνικός ηττήθηκε με 3-2 σετ από τον Α.Σ.Π. Γλυφάδας στο κλειστό του ΕΠΑΛ, την Κυριακή το μεσημέρι.
Από το Podcasting Feed του ένθετου Offside στο ραδιόφωνο του Aegina Portal
Σε ένα παιχνίδι διαφήμιση για το άθλημα τουλάχιστον σε επίπεδο υποδομών, ο Σαρωνικός όχι μόνο κοίταξε στα μάτια την πρωτοπόρο και αήττητη ομάδα της Γλυφάδας, αλλά κατάφερε αν και βρέθηκε στο τέλος με την πλάτη στον τοίχο, να της κόψει και βαθμό, σε ένα ματς στο οποία και τα πέντε σετ ήταν γεμάτα.
Να σημειωθεί ότι σε έναν αγώνα βόλεϊ οι τρεις βαθμοί της νίκης πηγαίνουν σε ομάδα που κερδίζει με καθαρό σκορ (3-0 ή 3-1), ενώ όταν το παιχνίδι πηγαίνει σε 5ο σετ, η ομάδα που κερδίζει με 3-2 παίρνει δυο βαθμούς και η ηττημένη έναν. Σαρωνικός και Γλυφάδα λοιπόν στην ενδιαφέρουσα αναμέτρηση της 4ης αγωνιστικής αποφάσισαν να αποζημιώσουν στο έπακρο όσους επέλεξαν να περάσουν ένα ηλιόλουστο μεσημέρι του Μαρτίου παρακολουθώντας έναν αγώνα βόλεϊ, προσφέροντας τους έναν αγώνα άκρως αμφίρροπο, ο οποίος κρίθηκε με συγκλονιστικό τρόπο στις λεπτομέρειες.
Είναι χαρακτηριστικό ότι με την ολοκλήρωση του παιχνιδιού αμφότεροι οι φίλαθλοι των δύο ομάδων χειροκρότησαν και τους δύο αντιπάλους για την τεράστια προσπάθεια τους και φυσικά για το θέαμα που προσέφεραν, με το όμορφο άθλημα της Πετοσφαίρισης να βγαίνει ξεκάθαρα κερδισμένο.
Στα αγωνιστικά τώρα, ο αγώνας ξεκίνησε με φαβορί της αναμέτρησης την ομάδα της Γλυφάδας η οποία έχει ξεκινήσει το πρωτάθλημα με 3/3 και μάλιστα χωρίς απώλεια σετ. Το παιχνίδι ξεκίνησε με την ομάδα του Σαρωνικού να προηγείται στην αρχή, με την ομάδα των Νοτίων Προαστίων να ανακάμπτει και να ισοφαρίζει (8-8). Το σετ πήγαινε πόντο-ποντο με τις φιλοξενούμενες να εκμεταλλεύονται τα αναίτια λάθη των νησιωτών στο τέλος και να φτάνουν στο 25-21 και στο 1-0.
Στο 2ο σετ και μετά τις έντονες αλλά στοχευμένες οδηγίες της κόουτς Καμαργιάννη, ο Σαρωνικός μπήκε πιο αποφασιστικά στο ματς, βλέποντας ξεκάθαρα ότι με λίγη περισσότερη συγκέντρωση και περιορισμό των λαθών θα έφερνε δύσκολα στον αντίπαλο. Τα κορίτσια της Σίας Καμαργιάννη σε ένα εξαιρετικά αμφίρροπο σετ κατάφεραν να δείξουν απόλυτη συγκέντρωση σε καίρια σημεία και να φτάσουν στο 25-22 και στο 1-1, μέσα σε αποθέωση. Στο 3ο σετ η ομάδα της Γλυφάδας ήταν αυτή που μπήκε καλύτερα στο τάραφλεξ του ΕΠΑΛ, με τον Σαρωνικό να ανεβάζει στροφές και να βρίσκεται πολύ κοντά στο σκορ.
Οι δύο αντίπαλοι πήγαιναν πόντο-πόντο μέχρι τους 18, με τις άκρως ποιοτικές φιλοξενούμενες με διαρκή αντεπίθεση να φτάνουν στο 25-20 και ένα σετ μακριά από το εκτός έδρας τρίποντο. Και φτάνουμε στο 4ο σετ το οποίο ήταν πραγματικά συγκλονιστικό , με πολλές εναλλαγές στο σκορ και πάθος που περίσσευε από τις δύο ομάδες. Από τη μια ο Σαρωνικός με την πλάτη στον τοίχο καθώς ήταν πίσω με 1-2 και από την άλλη η ομάδα της Γλυφάδας η οποία ήθελε να τελειώσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα το ματς και να φύγει με το σπουδαίο διπλό.
Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν κοντά στο σκορ, με τις μπλε τις Αίγινας να μάχονται με όσες δυνάμεις τους για την ισοφάριση. Η Γλυφάδα ξέφυγε στο σκορ μετά τους 16 πόντους και έφτασε μια ανάσα από το 3-1 και την καθαρή νίκη, καθώς προηγήθηκε με 24-20. Στο σημείο αυτό και ενώ όλα έδειχναν επικράτηση των φιλοξενούμενων, ήρθε ένα ασύλληπτο 4-0 των γηπεδούχων για το 24-24, μέσα σε πραγματική αποθέωση.
Η τεχνικός της Γλυφάδας βλέποντας την ανατροπή στο σκορ κάλεσε εσπευσμένα τάιμ άουτ, ώστε να κοπεί ο ξέφρενος ρυθμός των νησιωτών, με την κόουτς Καμαργιάννη να συνιστά απόλυτη ψυχραιμία και επιμονή στον στόχο.
Το τάιμ άουτ των φιλοξενούμενων λειτούργησε ευεργετικά παραδόξως για τις μικρές του Σαρωνικού, οι οποίες πραγματοποίησαν την πλήρη ανατροπή και με δύο ακόμα συνεχόμενους πόντους έκαναν το 26-24 με επίθεση της Νεκταρίας Λιότσου, ανεβάζοντας παράλληλα το σερί στο απίθανο 6-0. Όπως είναι φυσιολογικό η εξέλιξη του σετ και η κατάθεση ψυχής των μικρών του Σαρωνικού έφερε ντελίριο ενθουσιασμού στις τάξεις των νησιωτών, αφού κόντρα στην πρωτοπόρο και αήττητη ομάδα της Γλυφάδας, αν και έφτασαν μια ανάσα από την ήττα, κατάφεραν να γυρίσουν τούμπα το σετ και να στείλουν το ματς σε 5ο σετ.
Γεμάτο ήταν και το τάι μπρέικ με τις δύο ομάδες να προσπαθούν αμφότερες για ακόμα έναν βαθμό στην αναμέτρηση. Ένα πραγματικό ντέρμπι και στο 5ο σετ με την ομάδα της Γλυφάδας να φτάνει τελικά στο 15-12 και να φεύγει από την Αίγινα με τους δύο βαθμούς. Αυτά συνέβησαν σε γενικές γραμμές στο τάραφλεξ του ΕΠΑΛ, με τις δύο ομάδες πρωταγωνίστριες σε έναν σπουδαίο από άποψη ουσίας και θεάματος αγώνα.
Το πάθος και η θέληση των κοριτσιών του Σαρωνικού και της Γλυφάδας, αναγνώρισε το φίλαθλο κοινό το οποίο τους προσέφερε ένα ζεστό χειροκρότημα αμέσως μετά το τέλος της αναμέτρησης. ‘
"Ενα εξαιρετικά δύσκολο παιχνίδι για εμάς, κόντρα σε μια πολύ δυνατή ομάδα η οποία είναι πρώτη στη βαθμολογία. Βέβαια βάση της αγωνιστικής μας εικόνας, θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει κάτι παραπάνω από τον έναν βαθμό. Χάσαμε πολλά σερβίς και κάναμε αρκετά λάθη. Παρόλα αυτά, δείξαμε χαρακτήρα σε καίρια σημεία και αυτό με ικανοποιεί. Είναι ένας σημαντικός βαθμός για εμάς, και θέλω να συγχαρώ τα κορίτσια για την προσπάθεια και το πάθος τους. Οι προπονήσεις έγιναν με πολλά εμπόδια μέσα στην εβδομάδα, και επιβάλλεται να οργανωθούμε πιο πολύ", τα λόγια της προπονήτριας των νησιωτών Σίας Καμαργιάννη στο Aegina Portal.
Διαιτητές ήταν ο Ντίνος Νεστορίδης και η Μαρία Δρακοπούλου. Την επόμενη αγωνιστική ο Σαρωνικός αντιμετωπίζει τους Λέοντες Καμινίων εκτός έδρας.
Τα σετ 21-25, 25-22, 20-25, 26-24, 12-15.
Α.Ο.Α. Σαρωνικός (Καμαργιάννη): Κλαρκ, Σακελλίου, Γκαρή (λ), Κοντράρου, Μπάτσι, Λιότσου, Μαργέλλου, Παναγιώτα-Νεκταρία Μεθενίτη, Νεκταρία Στακιά (λ), Γεωργία-Αναστασία Μεθενίτη, Αναστασία-Δέσποινα Στακιά, Τσούρη, Κυργιοπούλου, Κουκούλη.

