Με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες η τελευταία μέρα του Μαΐου στην Αίγινα.

Με ψηλές για την εποχή θερμοκρασίες η τελευταία μέρα του Μαΐου στην Αίγινα.

Οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, που αναμένεται να φτάσουν τους 30°C, σύμφωνα με τα προγνωστικά δεδομένα του κόμβου του Meteo, θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό της τελευταίας μέρας του Μαΐου στην Αίγινα. 

Από το Ενημερωτικό Δελτίο, στο Aegina Portal Talk Radio

Έτσι την Κυριακή, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με αραιή συννεφιά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις, ενώ από το μεσημέρι και μετά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και στη συνέχεια νότιους έως τέσσερα μποφόρ.

Την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος οι καιρικές συνθήκες θα είναι παρόμοιες, με την μέγιστη θερμοκρασία να φτάνει ή να ξεπερνά τους 30°C και τον καιρό να παραμένει αίθριος κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις, ενώ από το μεσημέρι και μετά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και στη συνέχεια νότιους έως τέσσερα μποφόρ.

Εστία φωτιάς σε οικοπέδικη έκταση με ελιές στην περιοχή του Μεσαγρού. Κατασβέστηκε από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αίγινας.

fotia-mesagros.jpg

Εστία φωτιάς εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 3 σήμερα το μεσημέρι, σε οικοπέδικη έκταση με ελιές στην περιοχή του Μεσαγρού.

Από το Ενημερωτικό Δελτίο, στο Aegina Portal Talk Radio 

Στο σημείο έσπευσε δύναμη από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αίγινας, επιχειρώντας με οχτώ οχήματα και εικοσιένα πυροσβέστες. Επίσης, δύναμη από τον Αστυνομικό Σταθμό Μεσαγρού, υδροφόρες του Δήμου Αίγινας, ενώ υπήρξε και συνδρομή από ιδιώτη.

fotia-mesagros2.jpg

Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο περίπου 20 λεπτά αργότερα. Κάηκαν 25 στρέμματα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ από το protothema.gr συνελήφθη 62χρονη γυναίκα, που προκάλεσε τη φωτιά κατά τη διάρκεια καύσης απορριμμάτων στον προαύλιο χώρο της οικίας της. Της επιβλήθηκε πρόστιμο 7.129 ευρώ καθώς είναι υπότροπη για ανάλογο συμβάν πέρυσι.

Τέλος, σε σχετικό δημοσίευμα του ertnews.gr αναφέρεται ότι αφέθηκε ελεύθερη με εντολή του εισαγγελέα.

Όταν ο χειμώνας ανθίζει μέσα από τον φακό του Ανέστη Κορνέζου και της Ειρήνης Κουνάδη.

Όταν ο χειμώνας ανθίζει μέσα από τον φακό του Ανέστη Κορνέζου και της Ειρήνης Κουνάδη.

Το βράδυ της Παρασκευής, ο Σύλλογος Φίλων εγκαινίασε στην αίθουσα του Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας, την έκθεση φωτογραφίας του Ανέστη Κορνέζου και της Ειρήνης Κουνάδη, με τον άκρως ποιητικό τίτλο «2 ματιές στον ίδιο χειμώνα». 

Η προσέλευση του κοινού ήταν εντυπωσιακή, με πλήθος Αιγινητών και επισκεπτών να κατακλύζουν την αίθουσα, για να τιμήσουν δύο δημιουργούς που έχουν κερδίσει την εκτίμηση του νησιού με τον επαγγελματισμό, την ειλικρίνεια και την ιδιαίτερη ευαισθησία τους.

Την εκδήλωση άνοιξε με έναν γλαφυρό χαιρετισμό, εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου

«Εραστές του φακού και της Αίγινας»
Την εκδήλωση άνοιξε με έναν γλαφυρό χαιρετισμό, εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου, ο κ. Γιώργος Μπήτρος. Με λόγια γεμάτα θέρμη, χαρακτήρισε τους δύο φωτογράφους ως «εραστές του φακού και ακόμα μεγαλύτερους εραστές της Αίγινας», εξαίροντας το ήθος, την τιμιότητα και την έμφυτη ευγένειά τους να έχουν πάντα έναν καλό λόγο για όλους.

«Αν σας βγάλει ο δρόμος προς το λιμάνι, με τον αέρα να σας παίρνει την ομπρέλα

«Αν σας βγάλει ο δρόμος προς το λιμάνι, με τον αέρα να σας παίρνει την ομπρέλα και τη δυνατή βροχή να πέφτει, και δείτε κάποιους να έχουν ανέβει πάνω σε δέστρες, σε παγκάκια ή ακόμα και σε δέντρα για να τραβήξουν πλάνο... μην ανησυχείτε, είναι ο Ανέστης και η Ειρήνη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπήτρος, περιγράφοντας το πάθος των δύο δημιουργών.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, η ιδέα για την έκθεση γεννήθηκε κατά τη διάρκεια του δύσκολου χειμώνα που μας πέρασε, βλέποντας τις μοναδικές λήψεις που αναρτούσαν οι δύο καλλιτέχνες. Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσαν οι ασπρόμαυρες φωτογραφίες από το «ανύπαρκτο» λιμάνι της Αίγινας, όταν τα κύματα κυριολεκτικά το εξαφανίζουν, μια πραγματικότητα που βιώνουν οι κάτοικοι κάθε χρόνο.

Δύο ματιές, μία Αίθουσα, ένας χειμώνας
Η αίθουσα του Μουσείου χωρίστηκε νοητά στα δύο, χωρίς όμως να υψώνει τείχη, αλλά ενώνοντας δύο διαφορετικές καλλιτεχνικές προσεγγίσεις.

Η «Πράσινη Γραμμή» της Ειρήνης Κουνάδη

Η «Πράσινη Γραμμή» της Ειρήνης Κουνάδη
Η κ. Κουνάδη, παίρνοντας τον λόγο, ευχαρίστησε θερμά τον κ. Μπήτρο, τον Δήμο Αίγινας και την κ. Ανθίπη Γελαδάκη για την πολύτιμη βοήθειά τους. Παρουσιάζοντας το δικό της κομμάτι, εξήγησε ότι οι επισκέπτες θα δουν το «χρονικό μιας καταιγίδας».

Από τα απειλητικά σύννεφα στη Δύση που μοιάζουν με αετό, μέχρι τη λύτρωση του ουράνιου τόξου.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε σε μια συγκλονιστική, ανθρώπινη λήψη της στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων: μια γυναίκα σκυμμένη σε ένα παγκάκι μέσα στη βαρυχειμωνιά. «Τι να σκεφτόταν άραγε εκείνη την ώρα;» αναρωτήθηκε η φωτογράφος.

Η ματιά του Ανέστη Κορνέζου

Η ματιά του Ανέστη Κορνέζου
Στο άλλο μισό της αίθουσας, ο φακός του Ανέστη Κορνέζου αιχμαλωτίζει τη δική του αλήθεια από το αιγινήτικο τοπίο. Άγρια θάλασσα, γυμνά δέντρα, έρημοι δρόμοι και το πλοίο «Απόλλων Ελλάς» να παλεύει με τα κύματα, συνθέτουν ένα σκηνικό που, παρά την αγριάδα του, ηρεμεί και γαληνεύει το βλέμμα μέσα από το μοναδικό φως του νησιού.

Οι δύο δημιουργοί, εμφανώς συγκινημένοι, μοιράστηκαν με τον κόσμο το αποτέλεσμα μιας σπάνιας δουλειάς που καταφέρνει να αποδείξει πως ο χειμώνας, με όλη του την ταλαιπωρία, κρύβει μέσα του τη δυνατότητα για τη ζωή να ανθίσει ξανά.

Πληροφορίες Έκθεσης

Πληροφορίες Έκθεσης
Διάρκεια: Από Παρασκευή 29 Μαΐου έως Κυριακή 7 Ιουνίου 2026.

Ωράριο Λειτουργίας: Καθημερινά 10:00 – 13:00 & 19:00 – 21:00.

Τοποθεσία: Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Αίγινας.

Αν ο δρόμος σας βγάλει προς το λιμάνι, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε αυτή την έκθεση. Οι εικόνες της θα δροσίσουν τη σκέψη σας και θα γαληνέψουν το βλέμμα σας.

Με 29 υποψηφίους ξεκινούν αύριο στο ΕΠΑΛ Αίγινας, οι Πανελλαδικές Εξετάσεις 2026.

Με 29 υποψηφίους ξεκινούν αύριο στο ΕΠΑΛ Αίγινας, οι Πανελλαδικές Εξετάσεις 2026.

Αύριο, Σάββατο 30 Μαΐου 2026, οι Πανελλαδικές Εξετάσεις συνεχίζονται με τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ, με την εξέταση του μαθήματος των Νέων Ελληνικών (Γενικής Παιδείας).

Από το Ενημερωτικό Δελτίο, στο Aegina Portal Talk Radio

Το Aegina Portal επικοινώνησε με τον διευθυντή του ΕΠΑΛ Αίγινας κ. Χρήστο Λίτο, ο οποίος είπε ότι όλα είναι έτοιμα για τις εξετάσεις και ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όλους τους υποψηφίους. Στις φετινές εξετάσεις θα λάβουν μέρος 29 υποψήφιοι.

Σαν «καρτ-ποστάλ καλοκαιριού» το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, που ξεκινά στην Αίγινα.

Σαν «καρτ-ποστάλ καλοκαιριού» το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, που ξεκινά στην Αίγινα.

Σαν «καρτ-ποστάλ καλοκαιριού» μοιάζουν πια οι μέρες που θα οδηγήσουν στο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στην Αίγινα. 

Το λιμάνι, ήρεμο σαν καθρέφτης, αντανακλά τα χρώματα ενός εντυπωσιακού δειλινού, με τον ουρανό να βάφεται σε αποχρώσεις του ροζ και του πορτοκαλί, διεκδικώντας το καλύτερο ηλιοβασίλεμα στο αττικό φως.

20260528_203528.webp

Οι βάρκες ακίνητες, τα νερά γαλήνια και η ατμόσφαιρα σχεδόν κινηματογραφική. Η εικόνα αυτή δεν είναι απλώς όμορφη – είναι ενδεικτική. Δείχνει ξεκάθαρα πως η Αίγινα έχει ήδη περάσει στη θερινή της φάση, πριν καν μπει επίσημα ο Ιούνιος. Οι καιρικές συνθήκες, ιδανικές, ενισχύουν αυτή την αίσθηση, φέρνοντας από νωρίς κόσμο στο νησί και δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για ένα ιδιαίτερα ζωντανό τριήμερο.

 Είναι η στιγμή της ημέρας που το νησί αλλάζει ρυθμό.

Είναι η στιγμή της ημέρας που το νησί αλλάζει ρυθμό. Η ζέστη υποχωρεί, οι πρώτοι επισκέπτες κάνουν τη βόλτα τους στο λιμάνι και όσοι τόλμησαν ήδη τις πρώτες βουτιές, επιστρέφουν με εκείνη τη γνώριμη καλοκαιρινή χαλάρωση.

Featured

Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης. Video Σταύρος Ρωπαΐτης.
Αν και βρέθηκε να χάνει με 2-0 στο 12ο λεπτό, η ΑΕ Σαρωνικός κατάφερε να γυρίσει την εις βάρος της κατάσταση και να φύγει με το πολύτιμο διπλό από τον Κορυδαλλό, επικρατώντας της μαχητικής Θύελλας/Αχιλλέα με 3-2. Το συγκρότημα του Δημήτρη Βουτσινά σε ένα γενικά μέτριο παιχνίδι, εμφάνισε πολλά κενά στο παιχνίδι της, με τις μερικές εξάρσεις στην συνέχεια, να της δίνουν τους τρεις βαθμούς της νίκης. Το παιχνίδι της 12ης αγωνιστικής ξεκίνησε με μια μεγάλη ευκαιρία για τους νησιώτες με πρωταγωνιστή τον Πασχάλη. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός μόλις στο 2ο λεπτό με ψηλοκρεμαστό πλασέ από το ύψος του ημικυκλίου της μεγάλης περιοχής μετά από ασίστ του Νίκου Μαριόλη, είδε την μπάλα να περνάει σύριζα από το οριζόντιο δοκάρι του Κοντόπουλου, ο οποίος ήταν ήδη εκτός θέσης. Από το σημείο αυτό και έπειτα, οι κυανοκίτρινοι έχοντας αναίτια παθητικό ρόλο, έδωσαν την ευκαιρία στην νεανική ομάδα του Κορυδαλλού όχι μόνο να κάνει το παιχνίδι της, αλλά να κυριαρχεί στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου. Στο 5ο λεπτό ένα ασύλληπτο σουτ του Καρακασίδη, ανάγκασε τον Κώστα Μπακόμητρο να μαζέψει την μπάλα από τα δίχτυα του, και 7 λεπτά αργότερα, ήρθε και η δεύτερη ψυχρολουσία για τους φιλοξενούμενους, καθώς ο Σατάλογλου ευστόχησε από το σημείο του πέναλτι, κάνοντας έτσι μέσα σε λίγα λεπτά το 2-0 για τους γηπεδούχους. Η κάκιστη εικόνα των νησιωτών ήταν εμφανής, με τους γηπεδούχους να ελέγχουν πλήρως το ματς, κυρίως από το χώρο του κέντρου και μπροστά, οι οποίοι ήταν εξαιρετικά επικίνδυνοι.

Μάλιστα, στο 32ο λεπτό έφτασαν μια ανάσα από το 3-0 με τον Σατάλογλου να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι του Μπακόμητρου. Ο προπονητής των κυανοκίτρινων θέλοντας να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του, πέρασε στον αγώνα στην θέση του Γκιόκα τον Νεκτάριο Μπακόμητρο στο 38ο λεπτό, μία αλλαγή η οποία αποδείχθηκε 'χρυσή' για τον έμπειρο τεχνικό, αφού ο 26χρονος μέσος, ήταν μέσα και στις τρεις φάσεις των γκολ της Α.Ε Σαρωνικός στην συνέχεια. Στο 44ο λεπτό ήρθε η μείωση για τους νησιώτες, με σκόρερ τον Πασχάλη. Οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν φάουλ, με τον Νεκτάριο Μπακόμητρο να το εκτελεί και την μπάλα να χτυπάει στο δεξί κάθετο δοκάρι του Κοντόπουλου, με τον Πασχάλη να παίρνει το ριμπάουντ και με καρφωτή κεφαλιά να μειώνει σε 1-2. Αυτές ήταν οι κυριότερες φάσεις για το 1ο μέρος, με τους γηπεδούχους να βρίσκονται μπροστά με 2-1, και τους φιλοξενούμενους της Αίγινας να απογοητεύουν. Στην επανάληψη και μετά τις εντονότατες παρατηρήσεις του τεχνικού Δημήτρη Βουτσινά, οι ποδοσφαιριστές μπήκαν σαφώς πιο βελτιωμένοι αλλά με την νωθρότητα σε αρκετά σημεία να κάνει την εμφάνισή της. Η πρώτη αξιόλογη φάση του β' ημιχρόνου, σημειώθηκε στο 64ο λεπτό και ήταν η στιγμή της ισοφάρισης για την Α.Ε Σαρωνικός. Ο Νεκτάριος Μπακόμητρος εκτέλεσε το κόρνερ από αριστερά, η μπάλα πήγε στο 1ο δοκάρι της εστίας του Κοντόπουλου, με τον Νίκο Μαριόλη να πιάνει την καρφωτή κεφαλιά και παρά την προσπάθεια των αμυντικών, να καταλήγει στο βάθος της εστίας των γηπεδούχων.

Πλέον οι φιλοξενούμενοι έπρεπε να γίνουν ακόμα πιο πιεστικοί, με τον Βουτσινά να περνάει γιαυτό το λόγο τον Μωυσιάδη στην θέση του Πασχάλη, ο οποίος εμφάνισε σημάδια κούρασης. Ο 20χρονος μέσος ήταν αρκετά ευδιάθετος, ταλαιπωρώντας αρκετά τους αμυντικούς της Θύελλας. Στο 70ο λεπτό ο Πάλλης πέρασε στην θέση του Τζιώτη, παίζοντας δίδυμο στην άμυνα με τον Γιώργο Μαριόλη, με τον Φέκο να μετακινείται στα πλάγια μπακ, και τον Μωυσιάδη να αγωνίζεται στα δεξιά στην επίθεση. Αυτό δημιούργησε πολλά κενά στην άμυνα των γηπεδούχων, με τους ποδοσφαιριστές της Α.Ε Σαρωνικός, να είναι πολύ επικίνδυνοι στις επιθέσεις τους. Σε μια από αυτές σημειώθηκε το 3-2 για τους νησιώτες, με σκόρερ τον Ρούσσο.

Ο Γιαννούλης αφού πρώτα με περίσσιο πείσμα 'έκλεψε' την μπάλα στα αριστερά, στην συνέχεια πάσαρε στον Νεκτάριο Μπακόμητρο, ο οποίος με κάθετη μπαλιά έβγαλε τον 18χρονο επιθετικό σε θέση τετ α τετ, με τον τελευταίο με ψύχραιμο πλασέ να 'λυτρώνει' την ομάδα του, σημειώνοντας το 2-3 μέσα σε αποθέωση. Δύο λεπτά αργότερα τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα για τους γηπεδούχους, καθώς ο αμυντικός της Θύελλας Τζουμανάι μετά από σκληρό φάουλ στον Νίκο Μαριόλη, αντίκρισε την 2η κίτρινη κάρτα του διαιτητή Καλημέρη, αφήνοντας την ομάδα του με 10. Στο 83ο λεπτό του ματς, ήταν η σειρά των κυανοκίτρινων να συνεχίσουν με 10 ποδοσφαιριστές, μετά από απευθείας αποβολή του Κάτσα. Ο ταλαντούχος αμυντικός της Α.Ε Σαρωνικός μετά από διώξιμο των συμπαικτών του στην άμυνα, στην προσπάθειά του να διώξει, βρήκε τον αντίπαλο χωρίς να βλέπει, με τον διαιτητή να δείχνει την αυστηρότητά του, στέλνοντάς στον στα αποδυτήρια. Στην συνέχεια, έγινε απόλυτη διαχείριση του ματς από τους ποδοσφαιριστές του Βουτσινά, με το τελικό σφύριγμα του διαιτητή να τους βρίσκει νικητές, μετά όμως από μία μέτρια ως κακή εμφάνιση. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δημήτρης Πέκωφ αγωνίστηκε έχοντας υψηλό πυρετό.

Την επόμενη αγωνιστική (13η) η Α.Ε Σαρωνικός φιλοξενεί στο Παραλία Καλλιθέας την Ένωση Ρέντη, ενώ την προσεχή Τετάρτη η ομάδα της Αίγινας υποδέχεται στο ίδιο γήπεδο την Αρμενική στο εξ αναβολής λόγω απεργίας της Π.Ν.Ο ματς της 11ης αγωνιστικής. Η Α.Ε Σαρωνικός με αφορμή τα έργα του Δημοτικού Σταδίου της Αίγινας, θα αναγκαστεί να δώσει για ένα χρονικό διάστημα, τους εντός έδρας αγώνες της στο γήπεδο Παραλία Καλλιθέας.

Α.Ε Σαρωνικός: Μπακόμητρος Κ, Τζιώτης (70' Πάλλης), Κάτσας, Φέκος, Μαριόλης, Γιαννούλης, Πασχάλης (65' Μωυσιάδης), Γκιόκα (38' Ν.Μπακόμητρος), Μαριόλης Ν, Πέκωφ, Ρούσσος.
Στα άλλα αποτελέσματα του ομίλου:  Α.Σ Ποντίων-Άρης Αμφιάλης 2-0, Ένωση Ρέντη-Α.Ο. Κορυδαλλός 0-0, Κερατσίνι-Παντζιτζιφιακός 7-0, Αετός Κορυδαλλού-Α.Ο.Α.Δ 7-1, Ίκαρος Καλλιθέας-Δόξα Πειραιά 3-1, Α.Ε Περάματος-Ήφαιστος 2-1 και Αρμενική-Φαληρικός 0-1.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png

Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.