
Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης. Video Σωτήρης Μπήτρος.
Επιστροφή στις νίκες και στις καλές εμφανίσεις για την Α.Ε Σαρωνικός, η οποία επικράτησε του Α.Ο. Κορυδαλλού με 4-2. Το παιχνίδι της 16ης αγωνιστικής της Α' Πειραιά που διεξήχθη στο γήπεδο της περιοχής ήταν σε γενικές γραμμές καλό, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν για καλό ποδόσφαιρο, με την Α.Ε Σαρωνικός όμως αν και καλύτερη στην μεγαλύτερη διάρκεια του ματς, να αγχώνεται στο τέλος για την κατάκτηση των τριών βαθμών. Συγκεκριμένα, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν αρκετά ορεξάτοι στο ματς, με αποτέλεσμα να προηγηθούν στο 15ο λεπτό με 2-0, το οποίο ήταν και το σκορ του ημιχρόνου. Στην συνέχεια οι γηπεδούχοι εκμεταλλευόμενοι την νωθρότητα των ποδοσφαιριστών του Βουτσινά μείωσαν στο 60, για να πάρει εκ νέου το προβάδισμα η νησιώτικη ομάδα με δύο γκολ διαφορά στο 75. Στο 89ο λεπτό οι γηπεδούχοι σημείωσαν το 2-3, για να έρθει το τελικό 4-2, ένα λεπτό αργότερα.
Ο έμπειρος τεχνικός βλέποντας την εικόνα των παικτών του στο β' μέρος, θέλησε να φρεσκάρει την ομάδα του, περνώντας τους Γιαννούλη και Πασχάλη στις θέσεις των Γκιόκα και Νίκο Μαριόλη αντίστοιχα. Σκοπός του προπονητή των μπλε ήταν να κρατήσουν οι ποδοσφαιριστές του την μπάλα περισσότερο και να κόψουν τις διαθέσεις των γηπεδούχων. Στο 70ο λεπτό ο Αλέξανδρος Πρέλα πέρασε στην θέση του Μπακόμητρου, πραγματοποιώντας το ντεπούντο του με την φανέλα της Α.Ε Σαρωνικός. Μάλιστα ο 20χρονος χαφ ήταν εξαιρετικός, δημιουργώντας πολλά προβλήματα στην άμυνα των γηπεδούχων. Ντεπούτο και από τον Ατματσίδη, ο οποίος άφησε πολύ καλές εντυπώσεις. Στο 74ο λεπτό και ενώ οι ερυθρόλευκοι ασκούσαν μια μερική πίεση για την ισοφάριση, ο πολύ δραστήριος Πέκωφ κέρδισε πέναλτι μετά από ανατροπή του Καραπετσάνη. Την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος, ανεβάζοντας τον δείκτη τους σκορ σε 1-3, επαναφέροντας την ηρεμία. Το παιχνίδι όμως δεν έλεγε να τελειώσει εκεί, αφού στο 88ο λεπτό οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι μετά από ανατροπή του Βασιλόπουλου από τον Γιώργο Μαριόλη. Το πέναλτι αμφισβητήθηκε έντονα από τους νησιώτες, με τον Κωνσταντόπουλο όμως να επιμένει στην απόφασή του. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Τσιμιλιώτης, ο οποίος έδωσε εκ νέου ενδιαφέρον στο ματς, πετυχαίνοντας το 2ο προσωπικό του τέρμα. Η μείωση σε 2-3 αναθάρρησε τις ελπίδες των γηπεδούχων, οι οποίοι όμως είδαν ένα λεπτό αργότερα τον Πασχάλη να τους δίνει την 'χαριστική βολή'.
Ο Πέκωφ σε μια φάση που δεν 'μύριζε' κάτι, έβγαλε την σέντρα από δεξιά, με τον 23χρονο ταλαντούχο μεσοεπιθετικό να μπαίνει σφήνα σε τερματοφύλακα και αμυντικό των γηπεδούχων και με ένα εξαιρετικό τελείωμα να σημειώνει το 2-4, το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα. Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή Κωνσταντόπουλου, οποίος ήταν σε γενικές γραμμές καλός, βρήκε την Α.Ε Σαρωνικός να φεύγει με το διπλό και να φτάνει τις 9 νίκες στο πρωτάθλημα. Πριν το ματς, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του αδικοχαμένου 15χρονου ποδοσφαιριστή της Χαλκηδόνας Άγγελου Κουρή, ο οποίος έφυγε απροσδόκητα από τη ζωή πριν λίγες μέρες, σκορπίζοντας θλίψη σε όλο τον ποδοσφαιρικό Πειραιά και όχι μόνο.
Α.Ε. Σαρωνικός: Μπακόμητρος Κ, Γκιόκα (62' Γιαννούλης), Κάτσας, Φέκος, Μαριόλης Γ, Τζιώτης, Ατματσίδης, Θεοδώρου, Μαριόλης Ν (62' Πασχάλης), Μπακόμητρος Ν (70' Πρέλα), Πέκωφ. Στα άλλα αποτελέσματα του ομίλου: Δόξα Πειραιά-Φαληρικός 0-0, Αετός Κορυδαλλού-Αρμενική 3-0, Ίκαρος Καλλιθέας-Κερατσίνι 1-3, Α.Σ Ποντίων-Α.Ε Θύελλας/Αχιλλέα Κορυδαλλού 2-1, Α.Ε Περάματος-Ένωση Ρέντη 0-1, Ήφαιστος-ΑΟΑΔ 3-0, Άρης Αμφιάλης-Παντζιτζιφιακός 3-1.















