Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αγία Ειρήνη για έργα στο δίκτυο ύδρευσης, αποφάσισε η Δημοτική Επιτροπή.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αγία Ειρήνη Αίγινας για έργα στο δίκτυο ύδρευσης, αποφάσισε η Δημοτική Επιτροπή.

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή της Αγίας Ειρήνης προχωρά ο Δήμος Αίγινας, στο πλαίσιο της υλοποίησης σημαντικού έργου για τη βελτίωση του δικτύου ύδρευσης.

Από το Ενημερωτικό Δελτίο, στο Aegina Portal Talk Radio

Η σχετική απόφαση ελήφθη ομόφωνα από τη Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Αίγινας κατά τη συνεδρίαση της 12ης Μαΐου 2026. Το θέμα αφορούσε την έγκριση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, καθώς και τη χορήγηση άδειας τομής και κατάληψης οδοστρώματος, με παράλληλη διακοπή της κυκλοφορίας σε τμήματα της περιοχής .

Οι παρεμβάσεις εντάσσονται στο έργο «Επισκευή, επέκταση και αντικατάσταση τμημάτων του δικτύου ύδρευσης του Δήμου Αίγινας», το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη και κρίνεται απαραίτητο για την αναβάθμιση των υποδομών ύδρευσης του νησιού .

Η άδεια δόθηκε κατόπιν αιτήματος της αναδόχου εταιρείας STAR Τεχνική Εμπορική Α.Ε., με τη σύμφωνη γνώμη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, η οποία εισηγήθηκε θετικά για την υλοποίηση των εργασιών .

Σύμφωνα με την απόφαση, οι εργασίες θα πραγματοποιούνται τμηματικά και κατά τις πρωινές ώρες, από τις 07:00 έως τις 14:00, με την υποχρέωση τήρησης των ωρών κοινής ησυχίας . Παράλληλα, η Τεχνική Υπηρεσία θα ενημερώνεται τουλάχιστον μία εβδομάδα νωρίτερα για κάθε επιμέρους κυκλοφοριακή ρύθμιση που θα εφαρμόζεται.

Ο Δήμος Αίγινας συμμετείχε στην 162η επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα και στη Γενική Συνέλευση του Δικτύου Πόλεων «Ιωάννης Καποδίστριας», στην Κέρκυρα.

Ο Δήμος Αίγινας συμμετείχε στις εκδηλώσεις για την 162η επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων και στη συνεδρίαση του Δικτύου «Ιωάννης Καποδίστριας» στην Κέρκυρα.

Ο δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς και ο υπεύθυνος του Δικτύου και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής, κ. Γιώργος Τσατήρης, παραβρέθηκαν στις επετειακές εκδηλώσεις για την 162η επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα, που πραγματοποιήθηκαν στην Κέρκυρα στις 21 Μαΐου 2026. 

Από το Ενημερωτικό Δελτίο, στο Aegina Portal Talk Radio

Οι φετινές εκδηλώσεις τελέστηκαν υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας, ο οποίος παρέστη, προσδίδοντας ιδιαίτερη τιμή και συμβολισμό στον εορτασμό της ιστορικής επετείου.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε, επίσης, η Γενική Συνέλευση του Δικτύου Πόλεων «Ιωάννης Καποδίστριας», στο οποίο συμμετέχουν οι Δήμοι Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, Αίγινας, Ναυπλιέων και Αμμοχώστου.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες μετατροπής του Δικτύου σε Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑΜΚΕ), με στόχο την περαιτέρω θεσμική και οργανωτική ενίσχυσή του, καθώς και την προώθηση κοινών δράσεων στους τομείς της ιστορικής έρευνας, της παιδείας, του πολιτισμού και της αυτοδιοικητικής συνεργασίας.

Στη συνεδρίαση παρέστησαν ο Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Στέφανος Πενηντάρχου – Πουλημένος, ο Δήμαρχος Αίγινας Ιωάννης Ζορμπάς, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτριος Ορφανός και ο Δήμαρχος Αμμοχώστου Σίμος Ιωάννου.

Συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Φώντας Αλαμάνος, συντονιστής του Δικτύου, ο πρώην Δήμαρχος Κέρκυρας και ιδρυτής του Δικτύου Σωτήρης Μικάλεφ, καθώς και οι Αλίκη Κατσαρού και Βάσω Καββαδία.

Από τον Δήμο Ναυπλιέων συμμετείχαν η Αντιδήμαρχος Παιδείας Άντζη Παναγιωτακοπούλου και η Σοφία Χρονοπούλου, ενώ από τον Δήμο Αμμοχώστου συμμετείχε η Δημοτική Γραμματέας Μαριλένα Μανώλη.

Φωτογραφία από το Δελτίο Τύπου του Δήμου Αμμοχώστου.

Καθορίστηκαν οι Τομείς και οι Ειδικότητες του ΕΠΑΛ Αίγινας, για το σχολικό έτος 2026-2027.

Δημοσιεύθηκε σήμερα από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ο Καθορισμός Τομέων και Ειδικοτήτων

Δημοσιεύθηκε σήμερα από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ο Καθορισμός Τομέων και Ειδικοτήτων ανά Επαγγελματικό Λύκειο για το σχολικό έτος 2026-2027. 

Από το Ενημερωτικό Δελτίο, στο Aegina Portal Talk Radio

Ειδικότερα για την Διεύθυνση Δ.Ε. Πειραιά και το 1ο Ημερήσιο ΕΠΑΛ Αίγινας ισχύουν τα ακόλουθα:

screenshot.18821.pngscreenshot.18820.png

Μια "μαγική" εκδήλωση στην Αγία Μαρίνα με τον Sankara, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Οινόη. 

Η εκδήλωση ξεκίνησε στις 19:30, με το κοινό να γεμίζει την πλατεία

Μια ξεχωριστή εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρέθηκαν το απόγευμα της Κυριακής 24 Μαΐου 2026 στην πλατεία της Αγίας Μαρίνας. Ήταν η εξ αναβολής εκδήλωση για την ημέρα της Μητέρας.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Οινόη, σε συνεργασία και με την υποστήριξη της Κοινότητας Μεσαγρού, διοργάνωσε μια μοναδική παράσταση με προσκεκλημένο τον γνωστό και αγαπημένο μάγο Sankara.

Μια "μαγική" βραδιά στην Αγία Μαρίνα με τον Sankara, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Οινόη.

Η εκδήλωση ξεκίνησε στις 19:30, με το κοινό να γεμίζει την πλατεία μέσα σε ένα κλίμα ενθουσιασμού και ανεβασμένης διάθεσης, υπό τους ήχους επιλεγμένης μουσικής.

Η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Μαρία Λαζάρου καλωσόρισε θερμά τον κόσμο, εκφράζοντας τη μεγάλη της χαρά για τη διοργάνωση αυτής της πρωτότυπης δράσης:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι γι' αυτό που γίνεται σήμερα... Έχουμε φέρει τον μάγο Sankara! Δεν θα μας εξαφανίσει, απλά θα μας δείξει πολλά πράγματα. Χαιρόμαστε που πάμε λίγο μπροστά και δεν έχουμε μονάχα τα τετριμμένα...»

Παράλληλα, τόνισε τη σημασία της συλλογικής προσπάθειας και εκφράστηκαν

Παράλληλα, τόνισε τη σημασία της συλλογικής προσπάθειας και εκφράστηκαν θερμές ευχαριστίες προς τους τοπικούς επαγγελματίες και χορηγούς που στηρίζουν σταθερά τις δράσεις του Συλλόγου.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην πολύτιμη συνεισφορά του Αστυνομικού Σταθμού Μεσαγρού, της Ομάδας Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών, αλλά και στον Πρόεδρο της Κοινότητας, Μανώλη Λεούση, ο οποίος, αν και δεν κατάφερε να παρευρεθεί αυτοπροσώπως λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, έστειλε τους θερμούς χαιρετισμούς του σε όλους τους παρευρισκόμενους.

Η εκδήλωση, που περιελάμβανε μπαζάρ με λουλούδια και χειροποίητα αντικείμενα

Η εκδήλωση, που περιελάμβανε μπαζάρ με λουλούδια και χειροποίητα αντικείμενα, συνεχίστηκε με άφθονο κέφι, χορό και τραγούδι, και βέβαια με τα εντυπωσιακά κόλπα του Sankara, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις και αποδεικνύοντας ότι η συνεργασία και η δημιουργικότητα μπορούν να προσφέρουν όμορφες στιγμές στην τοπική κοινωνία και ειδικά στα παιδιά.

Επιμνημόσυνη δέηση για τα σφαγιασθέντα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, τελέσθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό της Αίγινας.

Επιμνημόσυνη δέηση για σφαγιασθέντα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, τελέσθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό της Αίγινας.

Επιμνημόσυνη δέηση για τα 353.000 αθώα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, τελέστηκε την Κυριακή 24 Μαΐου 2026 στον Μητροπολιτικό ναό της Αίγινας, από τον εφημέριο του Ναού, πρωτοπρεσβύτερο, πατέρα Εμμανουήλ Γιαννούλη, μετά το τέλος τη Θείας Λειτουργίας.

Από το Ενημερωτικό Δελτίο, στο Aegina Portal Talk Radio

Ο εφημέριος του Μητροπολιτικού Ναού, π. Εμμανουήλ Γιαννούλης, απευθυνόμενος στους πιστούς, έκανε αναφορά στους εκατοντάδες χιλιάδες αδελφούς μας που σφαγιάστηκαν στον Πόντο. Ο π. Εμμανουήλ Γιαννούλης υπενθύμισε το βαρύ τίμημα που πλήρωσε ο ελληνισμός της περιοχής, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στους αρχιερείς, τους ιερείς, αλλά και τους προκρίτους των χωριών.

«353.000 γνωστά ονόματα, και ο Θεός ξέρει πόσοι άλλοι άγνωστοι», τόνισε χαρακτηριστικά, υπενθυμίζοντας το μέγεθος της θηριωδίας και τον ανείπωτο πόνο των ανθρώπων εκείνων που έχασαν τη ζωή τους, μένοντας συχνά αφανείς στην επίσημη ιστορία.

Κλείνοντας, ο π. Εμμανουήλ υπογράμμισε το διαρκές και απαράγραπτο χρέος των νεότερων γενεών: να κρατήσουν ζωντανή τη μνήμη των θυμάτων. «Έχουμε χρέος να τους θυμόμαστε και να τους μνημονεύουμε για να έχουν ανάπαυση οι ψυχές τους».

Η ιστορική μνήμη που παραμένει ζωντανή, αποτελεί θεμέλιο της εθνικής μας ταυτότητας.

Φωτογραφία από το αρχείο του Aegina Portal.

Δημήτρης Καρύδης. Δελτίο Τύπου.
Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, τηρώντας την δέσμευσή του σχετικά με το έργο του υποθαλάσσιου αγωγού Αίγινας, θα καταθέσει  στο τέλος της βδομάδας , σε νομοσχέδιο του υπουργείου που συζητείται ήδη στη Βουλή με τίτλο «Ρυθμίσεις θεμάτων Μεταφορών, Τηλεπικοινωνιών και Δημοσίων Έργων» την αναγκαία τροπολογία με την οποία δίνει παράταση ΕΝΟΣ ΕΤΟΥΣ, στην προηγούμενη απόφασή του που λήγει στις 31-12-2014 -δηλαδή μέχρι 31-12-2015- διασφαλίζοντας απολύτως από την πλευρά του, τη δυνατότητα να προχωρήσουν οι διαδικασίες δημοπράτησης για την κατασκευή του έργου.
 
Συγκεκριμένα: Με την προτεινόμενη προσθήκη - τροπολογία προστίθεται μεταβατική ρύθμιση στη διάταξη του άρθρου 59 του ν. 4146/2013 (Α΄90), σύμφωνα με την οποία αποφάσεις έγκρισης δημοπράτησης έργων με το σύστημα μελέτη κατασκευή οι οποίες έχουν εγκριθεί πριν τις 11/9/2013 (ημερομηνία ισχύος της απόφασης με αριθμ. Δ17γ/256/7/ΦΝ437.5/11.9.2013) παραμένουν σε ισχύ μέχρι τις 31/12/2014 οπότε και θα πρέπει να έχουν υποβληθεί οι προσφορές των σχετικών δημοπρασιών. Μετά τη θέση σε ισχύ της απόφασης με αριθμ. Δ17γ/256/7/ΦΝ437.5/11.9.2013 «Καθορισμός των ειδών των τεχνικών έργων που πληρούν τις προϋποθέσεις της παραγράφου 1 του άρθρου 8 της Κωδικοποίησης της Νομοθεσίας Κατασκευής Δημοσίων Έργων (ΚΔΕ) που κυρώθηκε με το ν. 3669/2008 (ΦΕΚ 116 Α΄/18-6-2008), όπως αυτή αντικαταστάθηκε με την παράγραφο 1 του άρθρου 59 του ν. 4146/2013 (ΦΕΚ 90 Α΄/18-04-2013), για δημοπράτησή τους με το σύστημα μελέτη - κατασκευή)» προέκυψε θέμα σχετικά με την τύχη των κατ’ ιδίαν αποφάσεων που είχαν εκδοθεί πριν την 11-9-2013 και οι οποίες εγκρίνουν τη δημοπράτηση έργων με το σύστημα Μ-Κ. Το κύριο πρόβλημα εντοπίζεται στο γεγονός ότι φορείς που έτυχαν έγκρισης δημοπράτησης του έργου τους με το σύστημα Μ-Κ αλλά δεν ολοκλήρωσαν τις διαδικασίες δημοπράτησης  μέχρι 11-9-2013 ή το έργο τους δεν περιλαμβάνεται στα είδη της απόφασης να αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο απώλειας των ποσών που δαπάνησαν αλλά και της χρηματοδότησης του έργου. Με την προτεινόμενη μεταβατική διάταξη δίνεται η δυνατότητα δημοπράτησης όλων των παραπάνω έργων μέχρι την 31/12/2015.
 
Η πλήρης διατύπωση του Άρθρου, όπως  προβλέπει η τροπολογία στη Βουλή από τον υπουργό ΥΠΟΜΕΔΙ κ. Χρυσοχοϊδη, είναι η εξής:
«Τροποποίηση του άρθρου 8 του κ.ν. 3669/2008
Στο τέλος της παραγράφου 1 του άρθρου 8 της Κωδικοποίησης της Νομοθεσίας Κατασκευής Δημοσίων Έργων (κ.ν. 3669/2008, Α΄116) προστίθεται εδάφιο ως εξής:
«Αποφάσεις του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, με τις οποίες εγκρίνεται η δημοπράτηση δημοσίων έργων με το σύστημα μελέτη-κατασκευή και οι οποίες έχουν εκδοθεί μέχρι τη θέση σε ισχύ της υπουργικής απόφασης του δεύτερου εδαφίου της παραγράφου αυτής, παραμένουν σε ισχύ μέχρι την 31/12/2015, ημερομηνία κατά την οποία πρέπει να έχουν υποβληθεί οι φάκελοι προσφορών των σχετικών δημοπρασιών».
 
Ο Δημήτρης Καρύδης, έκανε για το θέμα την ακόλουθη δήλωση:
«Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ότι είπε το κάνει πράξη -για δεύτερη φορά- δίνοντας παράταση ενός έτους, ώστε να γίνει η δημοπράτηση του μεγάλου έργου για τον υποθαλάσσιο αγωγό της Αίγινας. Αποδεικνύει την ευαισθησία του για την ανάπτυξη του νησιού μετά την άμεση ανταπόκρισή του, στα αγωνιώδη αιτήματα όλων των φορέων και σύσσωμης της κοινωνίας της Αίγινας.
Πλέον δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για την Περιφέρεια Αττικής και την κυρία Δούρου να προχωρήσει χωρίς χρονοτριβή ένα έργο που παρέλαβε πανέτοιμο, ένα έργο ζωής για την Αίγινα».
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png

Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.