Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αγία Ειρήνη για έργα στο δίκτυο ύδρευσης, αποφάσισε η Δημοτική Επιτροπή.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αγία Ειρήνη Αίγινας για έργα στο δίκτυο ύδρευσης, αποφάσισε η Δημοτική Επιτροπή.

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή της Αγίας Ειρήνης προχωρά ο Δήμος Αίγινας, στο πλαίσιο της υλοποίησης σημαντικού έργου για τη βελτίωση του δικτύου ύδρευσης.

Από το Ενημερωτικό Δελτίο, στο Aegina Portal Talk Radio

Η σχετική απόφαση ελήφθη ομόφωνα από τη Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Αίγινας κατά τη συνεδρίαση της 12ης Μαΐου 2026. Το θέμα αφορούσε την έγκριση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, καθώς και τη χορήγηση άδειας τομής και κατάληψης οδοστρώματος, με παράλληλη διακοπή της κυκλοφορίας σε τμήματα της περιοχής .

Οι παρεμβάσεις εντάσσονται στο έργο «Επισκευή, επέκταση και αντικατάσταση τμημάτων του δικτύου ύδρευσης του Δήμου Αίγινας», το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη και κρίνεται απαραίτητο για την αναβάθμιση των υποδομών ύδρευσης του νησιού .

Η άδεια δόθηκε κατόπιν αιτήματος της αναδόχου εταιρείας STAR Τεχνική Εμπορική Α.Ε., με τη σύμφωνη γνώμη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, η οποία εισηγήθηκε θετικά για την υλοποίηση των εργασιών .

Σύμφωνα με την απόφαση, οι εργασίες θα πραγματοποιούνται τμηματικά και κατά τις πρωινές ώρες, από τις 07:00 έως τις 14:00, με την υποχρέωση τήρησης των ωρών κοινής ησυχίας . Παράλληλα, η Τεχνική Υπηρεσία θα ενημερώνεται τουλάχιστον μία εβδομάδα νωρίτερα για κάθε επιμέρους κυκλοφοριακή ρύθμιση που θα εφαρμόζεται.

Ο Δήμος Αίγινας συμμετείχε στην 162η επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα και στη Γενική Συνέλευση του Δικτύου Πόλεων «Ιωάννης Καποδίστριας», στην Κέρκυρα.

Ο Δήμος Αίγινας συμμετείχε στις εκδηλώσεις για την 162η επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων και στη συνεδρίαση του Δικτύου «Ιωάννης Καποδίστριας» στην Κέρκυρα.

Ο δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς και ο υπεύθυνος του Δικτύου και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής, κ. Γιώργος Τσατήρης, παραβρέθηκαν στις επετειακές εκδηλώσεις για την 162η επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα, που πραγματοποιήθηκαν στην Κέρκυρα στις 21 Μαΐου 2026. 

Από το Ενημερωτικό Δελτίο, στο Aegina Portal Talk Radio

Οι φετινές εκδηλώσεις τελέστηκαν υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας, ο οποίος παρέστη, προσδίδοντας ιδιαίτερη τιμή και συμβολισμό στον εορτασμό της ιστορικής επετείου.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε, επίσης, η Γενική Συνέλευση του Δικτύου Πόλεων «Ιωάννης Καποδίστριας», στο οποίο συμμετέχουν οι Δήμοι Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, Αίγινας, Ναυπλιέων και Αμμοχώστου.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες μετατροπής του Δικτύου σε Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑΜΚΕ), με στόχο την περαιτέρω θεσμική και οργανωτική ενίσχυσή του, καθώς και την προώθηση κοινών δράσεων στους τομείς της ιστορικής έρευνας, της παιδείας, του πολιτισμού και της αυτοδιοικητικής συνεργασίας.

Στη συνεδρίαση παρέστησαν ο Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Στέφανος Πενηντάρχου – Πουλημένος, ο Δήμαρχος Αίγινας Ιωάννης Ζορμπάς, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτριος Ορφανός και ο Δήμαρχος Αμμοχώστου Σίμος Ιωάννου.

Συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Φώντας Αλαμάνος, συντονιστής του Δικτύου, ο πρώην Δήμαρχος Κέρκυρας και ιδρυτής του Δικτύου Σωτήρης Μικάλεφ, καθώς και οι Αλίκη Κατσαρού και Βάσω Καββαδία.

Από τον Δήμο Ναυπλιέων συμμετείχαν η Αντιδήμαρχος Παιδείας Άντζη Παναγιωτακοπούλου και η Σοφία Χρονοπούλου, ενώ από τον Δήμο Αμμοχώστου συμμετείχε η Δημοτική Γραμματέας Μαριλένα Μανώλη.

Φωτογραφία από το Δελτίο Τύπου του Δήμου Αμμοχώστου.

Καθορίστηκαν οι Τομείς και οι Ειδικότητες του ΕΠΑΛ Αίγινας, για το σχολικό έτος 2026-2027.

Δημοσιεύθηκε σήμερα από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ο Καθορισμός Τομέων και Ειδικοτήτων

Δημοσιεύθηκε σήμερα από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ο Καθορισμός Τομέων και Ειδικοτήτων ανά Επαγγελματικό Λύκειο για το σχολικό έτος 2026-2027. 

Από το Ενημερωτικό Δελτίο, στο Aegina Portal Talk Radio

Ειδικότερα για την Διεύθυνση Δ.Ε. Πειραιά και το 1ο Ημερήσιο ΕΠΑΛ Αίγινας ισχύουν τα ακόλουθα:

screenshot.18821.pngscreenshot.18820.png

Μια "μαγική" εκδήλωση στην Αγία Μαρίνα με τον Sankara, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Οινόη. 

Η εκδήλωση ξεκίνησε στις 19:30, με το κοινό να γεμίζει την πλατεία

Μια ξεχωριστή εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρέθηκαν το απόγευμα της Κυριακής 24 Μαΐου 2026 στην πλατεία της Αγίας Μαρίνας. Ήταν η εξ αναβολής εκδήλωση για την ημέρα της Μητέρας.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Οινόη, σε συνεργασία και με την υποστήριξη της Κοινότητας Μεσαγρού, διοργάνωσε μια μοναδική παράσταση με προσκεκλημένο τον γνωστό και αγαπημένο μάγο Sankara.

Μια "μαγική" βραδιά στην Αγία Μαρίνα με τον Sankara, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Οινόη.

Η εκδήλωση ξεκίνησε στις 19:30, με το κοινό να γεμίζει την πλατεία μέσα σε ένα κλίμα ενθουσιασμού και ανεβασμένης διάθεσης, υπό τους ήχους επιλεγμένης μουσικής.

Η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Μαρία Λαζάρου καλωσόρισε θερμά τον κόσμο, εκφράζοντας τη μεγάλη της χαρά για τη διοργάνωση αυτής της πρωτότυπης δράσης:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι γι' αυτό που γίνεται σήμερα... Έχουμε φέρει τον μάγο Sankara! Δεν θα μας εξαφανίσει, απλά θα μας δείξει πολλά πράγματα. Χαιρόμαστε που πάμε λίγο μπροστά και δεν έχουμε μονάχα τα τετριμμένα...»

Παράλληλα, τόνισε τη σημασία της συλλογικής προσπάθειας και εκφράστηκαν

Παράλληλα, τόνισε τη σημασία της συλλογικής προσπάθειας και εκφράστηκαν θερμές ευχαριστίες προς τους τοπικούς επαγγελματίες και χορηγούς που στηρίζουν σταθερά τις δράσεις του Συλλόγου.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην πολύτιμη συνεισφορά του Αστυνομικού Σταθμού Μεσαγρού, της Ομάδας Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών, αλλά και στον Πρόεδρο της Κοινότητας, Μανώλη Λεούση, ο οποίος, αν και δεν κατάφερε να παρευρεθεί αυτοπροσώπως λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, έστειλε τους θερμούς χαιρετισμούς του σε όλους τους παρευρισκόμενους.

Η εκδήλωση, που περιελάμβανε μπαζάρ με λουλούδια και χειροποίητα αντικείμενα

Η εκδήλωση, που περιελάμβανε μπαζάρ με λουλούδια και χειροποίητα αντικείμενα, συνεχίστηκε με άφθονο κέφι, χορό και τραγούδι, και βέβαια με τα εντυπωσιακά κόλπα του Sankara, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις και αποδεικνύοντας ότι η συνεργασία και η δημιουργικότητα μπορούν να προσφέρουν όμορφες στιγμές στην τοπική κοινωνία και ειδικά στα παιδιά.

Επιμνημόσυνη δέηση για τα σφαγιασθέντα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, τελέσθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό της Αίγινας.

Επιμνημόσυνη δέηση για σφαγιασθέντα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, τελέσθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό της Αίγινας.

Επιμνημόσυνη δέηση για τα 353.000 αθώα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, τελέστηκε την Κυριακή 24 Μαΐου 2026 στον Μητροπολιτικό ναό της Αίγινας, από τον εφημέριο του Ναού, πρωτοπρεσβύτερο, πατέρα Εμμανουήλ Γιαννούλη, μετά το τέλος τη Θείας Λειτουργίας.

Από το Ενημερωτικό Δελτίο, στο Aegina Portal Talk Radio

Ο εφημέριος του Μητροπολιτικού Ναού, π. Εμμανουήλ Γιαννούλης, απευθυνόμενος στους πιστούς, έκανε αναφορά στους εκατοντάδες χιλιάδες αδελφούς μας που σφαγιάστηκαν στον Πόντο. Ο π. Εμμανουήλ Γιαννούλης υπενθύμισε το βαρύ τίμημα που πλήρωσε ο ελληνισμός της περιοχής, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στους αρχιερείς, τους ιερείς, αλλά και τους προκρίτους των χωριών.

«353.000 γνωστά ονόματα, και ο Θεός ξέρει πόσοι άλλοι άγνωστοι», τόνισε χαρακτηριστικά, υπενθυμίζοντας το μέγεθος της θηριωδίας και τον ανείπωτο πόνο των ανθρώπων εκείνων που έχασαν τη ζωή τους, μένοντας συχνά αφανείς στην επίσημη ιστορία.

Κλείνοντας, ο π. Εμμανουήλ υπογράμμισε το διαρκές και απαράγραπτο χρέος των νεότερων γενεών: να κρατήσουν ζωντανή τη μνήμη των θυμάτων. «Έχουμε χρέος να τους θυμόμαστε και να τους μνημονεύουμε για να έχουν ανάπαυση οι ψυχές τους».

Η ιστορική μνήμη που παραμένει ζωντανή, αποτελεί θεμέλιο της εθνικής μας ταυτότητας.

Φωτογραφία από το αρχείο του Aegina Portal.

Featured


Ενώ ακόμα  ελέγχεται γιατί επί χρόνια τώρα, δεν έχουν προωθηθεί οι διαδικασίες αδειοδότησης για τον τέταρτο αγωγό και τον υποσταθμό για την ζεύξη Αίγινας – Μεγάρων.

Επειδή από  τη διοίκηση της ΔΕΗ εκδόθηκε "οργισμένη" ανακοίνωση για το θέμα, ο κ. Μπεντενιώτης δήλωσε: "Δεν έχω σύγκρουση  με κανένα. Προασπίζομαι την ηθική  στην πολιτική και τη διαφάνεια στη  διαχείριση. Και αυτά δεν τα διαπραγματεύομαι με κανέναν".

Παράλληλα ο κ. Μπεντενιώτης είχε τηλεφωνική επικοινωνία  για το θέμα αυτό και με την Υπουργό  Περιβάλλοντος και Ενέργειας  κα Μπιρμπίλη, όπως και με τον αρμόδιο  υφυπουργό κ. Μανιάτη. Αναμένοντας  δε, τις απαντήσεις της ΔΕΗ, ο κ. Μπεντενιώτης τόνισε ότι "δεν πρόκειται να παραιτηθούμε από τα όσα δικαιούται η Αίγινα".




Προς

Την Κυρία Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

24.08.2010

Θέμα: Ηλεκτροδότηση της Αίγινας. Αστικές και ποινικές ευθύνες της ΔΕΗ. Παραλείψεις για την συντήρηση του υποθαλάσσιου αγωγού. Καθυστερήσεις για την αδειοδότηση του τέταρτου αγωγού. Καθυστέρηση εγκατάστασης υποσταθμού. Αλόγιστες και παράνομες σπατάλες στη ΔΕΗ.
      

   1. Οι παρατεταμένες, πρωτοφανείς και μεγάλης διάρκειας διακοπές της ηλεκτροδότησης του νησιού της Αίγινας, προκάλεσαν ιδιαίτερα σημαντικές και ανεπανόρθωτες υλικές ζημίες, αλλά και δυσφήμιση του τουρισμού, ενώ κινδύνευσαν και ανθρώπινες ζωές.
   2. Ήδη, έχει κατατεθεί η από 11.8.2010 μηνυτήρια αναφορά, ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, της "Ένωσης Επαγγελματικών Αίγινας" για την διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών, ενώ αναμένεται και η υποβολή αγωγών ενώπιον της Δικαιοσύνης για διεκδίκηση αστικών αποζημιώσεων για τις υλικές ζημιές, αλλά και για ηθικές βλάβες.
   3. Γιατί ενώ η συντήρηση των υποθαλάσσιων αγωγών έγινε πρόσφατα, μόλις την άνοιξη του 2010, προκύπτει ότι υπήρξαν αμέλειες, ανεπάρκειες και αναποτελεσματικότητα στην συντήρηση που προβλέπεται.
   4. Γιατί ενώ από τον Μάρτιο του 2009 έχει υποβληθεί το αίτημα για την αδειοδότηση της τοποθέτησης και τέταρτου αγωγού, μέχρι σήμερα από αδιαφορία και ολιγωρία δεν έχουν παρακολουθηθεί οι διαδικασίες ολοκλήρωσης των εγκρίσεων.
   5. Γιατί ενώ από διετίας έχει προταθεί, συζητηθεί και αποφασισθεί η εγκατάσταση υποσταθμού στην Αίγινα, ο οποίος να συνδέεται με τον υποσταθμό Μεγάρων, με υποθαλάσσιο αγωγό 150 κιλοβάτ, δεν έχουν προωθηθεί οι διαδικασίες από υπαιτιότητα των υπηρεσιών της ΔΕΗ.
   6. Έτσι η ΔΕΗ και ειδικότερα η Γενική Διεύθυνση Δικτύων, από βαρειά αμέλεια και αδιαφορία έχει αποκλειστικά την ευθύνη της κατάστασης όπως αυτή παρουσιάστηκε πρόσφατα στην Αίγινα, η οποία και συνεχίζεται μέχρι σήμερα, ενώ τα στελέχη της ΔΕΗ είναι σε διακοπές.
   7. Ενώ καταγγελίες για διασπάθιση δημοσίου πλούτου, αναφορές για αλόγιστες και παράνομες δαπάνες έχουν γίνει κατά καιρούς, όχι μόνο δεν έχουν βρει ανταπόκριση, αλλά ακόμα έχουν και συγκαλυφθεί.
   8. Με αποτέλεσμα να έχουμε ζημιογόνες χρήσεις της ΔΕΗ, όταν παράλληλα έχουμε υπέρμετρες αυξήσεις των τιμολογίων της ηλεκτροδότησης.
   9. Αλλά και υψηλές αποδοχές στελεχών, που δεν κρίνονται επαρκή και αποτελεσματικά στην εκπλήρωση των ευθυνών τους.
  10. Συμβάλλοντας έτσι καθοριστικά στην οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα, από αλόγιστες και παράνομες σπατάλες, αλλά και χαμηλή ποιότητα παροχής υπηρεσιών.

 
 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ

Η ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
 

α. Πότε προβλέπεται να ολοκληρωθεί η συνολική και οριστική αποκατάσταση των ζημιών;

β. Γιατί ενώ έχει γίνει μόλις πρόσφατα συντήρηση, παρουσιάστηκε αυτή η κατάσταση; Ποιοι ευθύνονται; Η συντήρηση είναι πραγματική; Υπήρξε επίβλεψη για την ποιότητα του έργου; Πόσο έχει κοστίσει αυτή η συντήρηση;

γ. Γιατί καθυστερεί επί τόσους μήνες η διαδικασία αδειοδότησης του τέταρτου αγωγού; Η αρμόδια υπηρεσία της ΔΕΗ γιατί δεν παρακολουθούσε τις προβλεπόμενες γραφειοκρατικές διαδικασίες επί σχεδόν δεκαοκτώ μήνες; Πότε προβλέπεται η δημοπράτηση του έργου;

δ. Γιατί καθυστερεί η εγκατάσταση του υποσταθμού σύνδεσης με Μέγαρα, όπως είχε προταθεί και αποφασισθεί; Πότε προβλέπεται η δημοπράτηση του έργου;

ε. Έχει πρόθεση η ΔΕΗ να αποζημιώσει τους επαγγελματίες και τα νοικοκυριά της Αίγινας για τις σημαντικές υλικές ζημίες που προέκυψαν;

στ. Πέραν από τις τυχόν ποινικές ευθύνες που θα αναζητηθούν από την Εισαγγελία Πειραιά, υπήρχαν πειθαρχικές ευθύνες στελεχών της ΔΕΗ;

ζ. Πώς ενώ δεν έχουν αποκατασταθεί μέχρι σήμερα πλήρως και οριστικά οι βλάβες, η Γενική Διεύθυνση Δικτύων της ΔΕΗ βρίσκεται σε άδεια διακοπών, όταν έχει γεννηθεί επιτακτική και σημαντική ανάγκη;

η. Έχει διακοπεί, η καταβολή του επιδόματος ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας, που κατέβαλε παράνομα σε στελέχη της ΔΕΗ που υπηρετούν στη διοίκηση στην Αθήνα, αλλά και στις Βρυξέλλες; Ποια στελέχη έχουν εισπράξει αυτό το επίδομα; Με βάση ποια απόφαση κατεβάλλετο; Ζητήθηκε η εξ ολοκλήρου επιστροφή του αναδρομικά ως καταβληθέντα και εισπραχθέντα παρανόμως με τη διαδικασία του παράνομου και αδικαιολόγητου πλουτισμού;

θ. Ποια είναι τα μέτρα που έχουν αποφασισθεί από τη διοίκηση της ΔΕΗ για να μην προκύψουν και άλλα παρόμοια περιστατικά τόσο στην Αίγινα, όσο και σε άλλες περιοχές της χώρας;

ι. Ποια είναι τα μέτρα που σκέπτεται να πάρει η κυβέρνηση για να έχουμε υψηλή ποιότητα παροχής υπηρεσιών από τη ΔΕΗ και να εκλείψουν οι αλόγιστες αλλά και σε κάποιες περιπτώσεις παράνομες σπατάλες;
 

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μαν. Α. Μπεντενιώτης
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png

Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.