Όταν ο χειμώνας ανθίζει μέσα από τον φακό του Ανέστη Κορνέζου και της Ειρήνης Κουνάδη.

Όταν ο χειμώνας ανθίζει μέσα από τον φακό του Ανέστη Κορνέζου και της Ειρήνης Κουνάδη.

Το βράδυ της Παρασκευής, ο Σύλλογος Φίλων εγκαινίασε στην αίθουσα του Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας, την έκθεση φωτογραφίας του Ανέστη Κορνέζου και της Ειρήνης Κουνάδη, με τον άκρως ποιητικό τίτλο «2 ματιές στον ίδιο χειμώνα». 

Η προσέλευση του κοινού ήταν εντυπωσιακή, με πλήθος Αιγινητών και επισκεπτών να κατακλύζουν την αίθουσα, για να τιμήσουν δύο δημιουργούς που έχουν κερδίσει την εκτίμηση του νησιού με τον επαγγελματισμό, την ειλικρίνεια και την ιδιαίτερη ευαισθησία τους.

Την εκδήλωση άνοιξε με έναν γλαφυρό χαιρετισμό, εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου

«Εραστές του φακού και της Αίγινας»
Την εκδήλωση άνοιξε με έναν γλαφυρό χαιρετισμό, εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου, ο κ. Γιώργος Μπήτρος. Με λόγια γεμάτα θέρμη, χαρακτήρισε τους δύο φωτογράφους ως «εραστές του φακού και ακόμα μεγαλύτερους εραστές της Αίγινας», εξαίροντας το ήθος, την τιμιότητα και την έμφυτη ευγένειά τους να έχουν πάντα έναν καλό λόγο για όλους.

«Αν σας βγάλει ο δρόμος προς το λιμάνι, με τον αέρα να σας παίρνει την ομπρέλα

«Αν σας βγάλει ο δρόμος προς το λιμάνι, με τον αέρα να σας παίρνει την ομπρέλα και τη δυνατή βροχή να πέφτει, και δείτε κάποιους να έχουν ανέβει πάνω σε δέστρες, σε παγκάκια ή ακόμα και σε δέντρα για να τραβήξουν πλάνο... μην ανησυχείτε, είναι ο Ανέστης και η Ειρήνη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπήτρος, περιγράφοντας το πάθος των δύο δημιουργών.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, η ιδέα για την έκθεση γεννήθηκε κατά τη διάρκεια του δύσκολου χειμώνα που μας πέρασε, βλέποντας τις μοναδικές λήψεις που αναρτούσαν οι δύο καλλιτέχνες. Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσαν οι ασπρόμαυρες φωτογραφίες από το «ανύπαρκτο» λιμάνι της Αίγινας, όταν τα κύματα κυριολεκτικά το εξαφανίζουν, μια πραγματικότητα που βιώνουν οι κάτοικοι κάθε χρόνο.

Δύο ματιές, μία Αίθουσα, ένας χειμώνας
Η αίθουσα του Μουσείου χωρίστηκε νοητά στα δύο, χωρίς όμως να υψώνει τείχη, αλλά ενώνοντας δύο διαφορετικές καλλιτεχνικές προσεγγίσεις.

Η «Πράσινη Γραμμή» της Ειρήνης Κουνάδη

Η «Πράσινη Γραμμή» της Ειρήνης Κουνάδη
Η κ. Κουνάδη, παίρνοντας τον λόγο, ευχαρίστησε θερμά τον κ. Μπήτρο, τον Δήμο Αίγινας και την κ. Ανθίπη Γελαδάκη για την πολύτιμη βοήθειά τους. Παρουσιάζοντας το δικό της κομμάτι, εξήγησε ότι οι επισκέπτες θα δουν το «χρονικό μιας καταιγίδας».

Από τα απειλητικά σύννεφα στη Δύση που μοιάζουν με αετό, μέχρι τη λύτρωση του ουράνιου τόξου.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε σε μια συγκλονιστική, ανθρώπινη λήψη της στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων: μια γυναίκα σκυμμένη σε ένα παγκάκι μέσα στη βαρυχειμωνιά. «Τι να σκεφτόταν άραγε εκείνη την ώρα;» αναρωτήθηκε η φωτογράφος.

Η ματιά του Ανέστη Κορνέζου

Η ματιά του Ανέστη Κορνέζου
Στο άλλο μισό της αίθουσας, ο φακός του Ανέστη Κορνέζου αιχμαλωτίζει τη δική του αλήθεια από το αιγινήτικο τοπίο. Άγρια θάλασσα, γυμνά δέντρα, έρημοι δρόμοι και το πλοίο «Απόλλων Ελλάς» να παλεύει με τα κύματα, συνθέτουν ένα σκηνικό που, παρά την αγριάδα του, ηρεμεί και γαληνεύει το βλέμμα μέσα από το μοναδικό φως του νησιού.

Οι δύο δημιουργοί, εμφανώς συγκινημένοι, μοιράστηκαν με τον κόσμο το αποτέλεσμα μιας σπάνιας δουλειάς που καταφέρνει να αποδείξει πως ο χειμώνας, με όλη του την ταλαιπωρία, κρύβει μέσα του τη δυνατότητα για τη ζωή να ανθίσει ξανά.

Πληροφορίες Έκθεσης

Πληροφορίες Έκθεσης
Διάρκεια: Από Παρασκευή 29 Μαΐου έως Κυριακή 7 Ιουνίου 2026.

Ωράριο Λειτουργίας: Καθημερινά 10:00 – 13:00 & 19:00 – 21:00.

Τοποθεσία: Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Αίγινας.

Αν ο δρόμος σας βγάλει προς το λιμάνι, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε αυτή την έκθεση. Οι εικόνες της θα δροσίσουν τη σκέψη σας και θα γαληνέψουν το βλέμμα σας.

Με 29 υποψηφίους ξεκινούν αύριο στο ΕΠΑΛ Αίγινας, οι Πανελλαδικές Εξετάσεις 2026.

Με 29 υποψηφίους ξεκινούν αύριο στο ΕΠΑΛ Αίγινας, οι Πανελλαδικές Εξετάσεις 2026.

Αύριο, Σάββατο 30 Μαΐου 2026, οι Πανελλαδικές Εξετάσεις συνεχίζονται με τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ, με την εξέταση του μαθήματος των Νέων Ελληνικών (Γενικής Παιδείας).

Από το Ενημερωτικό Δελτίο, στο Aegina Portal Talk Radio

Το Aegina Portal επικοινώνησε με τον διευθυντή του ΕΠΑΛ Αίγινας κ. Χρήστο Λίτο, ο οποίος είπε ότι όλα είναι έτοιμα για τις εξετάσεις και ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όλους τους υποψηφίους. Στις φετινές εξετάσεις θα λάβουν μέρος 29 υποψήφιοι.

Σαν «καρτ-ποστάλ καλοκαιριού» το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, που ξεκινά στην Αίγινα.

Σαν «καρτ-ποστάλ καλοκαιριού» το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, που ξεκινά στην Αίγινα.

Σαν «καρτ-ποστάλ καλοκαιριού» μοιάζουν πια οι μέρες που θα οδηγήσουν στο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στην Αίγινα. 

Το λιμάνι, ήρεμο σαν καθρέφτης, αντανακλά τα χρώματα ενός εντυπωσιακού δειλινού, με τον ουρανό να βάφεται σε αποχρώσεις του ροζ και του πορτοκαλί, διεκδικώντας το καλύτερο ηλιοβασίλεμα στο αττικό φως.

20260528_203528.webp

Οι βάρκες ακίνητες, τα νερά γαλήνια και η ατμόσφαιρα σχεδόν κινηματογραφική. Η εικόνα αυτή δεν είναι απλώς όμορφη – είναι ενδεικτική. Δείχνει ξεκάθαρα πως η Αίγινα έχει ήδη περάσει στη θερινή της φάση, πριν καν μπει επίσημα ο Ιούνιος. Οι καιρικές συνθήκες, ιδανικές, ενισχύουν αυτή την αίσθηση, φέρνοντας από νωρίς κόσμο στο νησί και δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για ένα ιδιαίτερα ζωντανό τριήμερο.

 Είναι η στιγμή της ημέρας που το νησί αλλάζει ρυθμό.

Είναι η στιγμή της ημέρας που το νησί αλλάζει ρυθμό. Η ζέστη υποχωρεί, οι πρώτοι επισκέπτες κάνουν τη βόλτα τους στο λιμάνι και όσοι τόλμησαν ήδη τις πρώτες βουτιές, επιστρέφουν με εκείνη τη γνώριμη καλοκαιρινή χαλάρωση.

Πανελλαδικές 2026: Με 82 υποψηφίους το ΓΕΛ Αίγινας. Το μήνυμα και ο «οδικός χάρτης» των εξετάσεων από τον διευθυντή κ. Γιάννη Πεπέ.

Πανελλαδικές 2026: Με 82 υποψηφίους το ΓΕΛ Αίγινας. Το μήνυμα και ο «οδικός χάρτης» από τον διευθυντή Γιάννη Πεπέ

Λίγες ώρες πριν από το πρώτο κουδούνι της φετινής εξεταστικής περιόδου, ο διευθυντής του Γενικού Λυκείου Αίγινας, κ. Γιάννης Πεπές, παρουσίασε τον αναλυτικό «οδικό χάρτη» των Πανελλαδικών Εξετάσεων για το 2026.

Με ένα μήνυμα γεμάτο αισιοδοξία, ψυχραιμία και στήριξη, ο κ. Πεπές, μιλώντας στο Aegina Portal υπογράμμησε ότι το σχολείο είναι απόλυτα έτοιμο να υποδεχθεί τους μαθητές, χαρακτηρίζοντας τη διαδικασία ως μια «ευκαιρία προσωπικής και ακαδημαϊκής αναβάθμισης» και όχι ως ένα καταληκτικό ορόσημο της ζωής τους.

Πρεμιέρα με Νεοελληνική Γλώσσα και αλλαγή στην ώρα προσέλευσης
Η μεγάλη μάχη ξεκινά αύριο, Παρασκευή 29 Μαΐου, με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας. Για την πρώτη ημέρα και μόνο, για λόγους οργανωτικούς, οι υποψήφιοι θα πρέπει να βρίσκονται στο σχολείο νωρίτερα, στις 7:40 π.μ. Για τις υπόλοιπες ημέρες των εξετάσεων, η σταθερή ώρα προσέλευσης έχει οριστεί στις 7:55 π.μ.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των επόμενων ημερών διαμορφώνεται ως εξής:

  • Τετάρτη 3 Ιουνίου: Αρχαία Ελληνικά, Μαθηματικά και Βιολογία.
  • Παρασκευή 5 Ιουνίου: Λατινικά, Χημεία και Πληροφορική.
  • Δευτέρα 8 Ιουνίου: Ιστορία, Φυσική και Οικονομία.

Οι αριθμοί των εξετάσεων: 82 υποψήφιοι σε Αίγινα και Αγκίστρι
Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο διευθυντής, στις εξετάσεις συμμετέχουν συνολικά 82 υποψήφιοι. Από αυτούς, οι 77 προέρχονται από το ΓΕΛ Αίγινας (συμπεριλαμβανομένων 9 αποφοίτων παρελθόντων ετών) και οι 5 από το Γυμνάσιο με λυκειακές τάξεις Αγκιστρίου.

Η κατανομή των μαθητών ανά προσανατολισμό αποτυπώνει μια απόλυτη ισορροπία ανάμεσα στις Ανθρωπιστικές Σπουδές και την Οικονομία:

  • Οικονομίας & Πληροφορικής: 32 υποψήφιοι (29 από Αίγινα και 3 από Αγκίστρι)
  • Ανθρωπιστικών Σπουδών: 31 υποψήφιοι (29 από Αίγινα και 2 από Αγκίστρι)
  • Σπουδών Υγείας: 13 υποψήφιοι (όλοι από Αίγινα)
  • Θετικών Σπουδών: 6 υποψήφιοι (όλοι από Αίγινα)

Θετική συγκυρία, η πτωτική τάση των βάσεων
Ο κ. Πεπές στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι η φετινή συγκυρία είναι εξαιρετικά ευνοϊκή για τα παιδιά. «Οι βάσεις εισαγωγής σε όλα τα επιστημονικά πεδία παρουσιάζουν πτωτική τάση», σημείωσε, ενώ συμπλήρωσε ότι από φέτος ανοίγονται περισσότερες επιλογές, καθώς πολλές σχολές έχουν ενταχθεί σε επιπλέον επιστημονικά πεδία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν τα τμήματα των μαχίμων στις Στρατιωτικές Σχολές, τα οποία πλέον, εκτός από τον Θετικό προσανατολισμό, είναι προσβάσιμα και από τον προσανατολισμό της Οικονομίας και Πληροφορικής.

Παράλληλα, υπενθύμισε στους μαθητές ότι υπάρχουν πάντα εναλλακτικές λύσεις για όποιον δεν πετύχει στις πρώτες του επιλογές, όπως η εισαγωγή την επόμενη χρονιά με το σύστημα του 10% ή η εκ νέου συμμετοχή στις εξετάσεις.

Δίπλα στους μαθητές και μετά τις εξετάσεις

Ο κ. Πεπές διαβεβαίωσε ότι η στήριξη του σχολείου δεν σταματά με το τέλος των γραπτών. Στις αρχές Ιουλίου, με το άνοιγμα του Ψηφιακού Μηχανογραφικού Δελτίου, οι καθηγητές θα βρίσκονται στο Λύκειο για να συμπληρώσουν μαζί με τους μαθητές τις αιτήσεις τους, προσφέροντας εξατομικευμένη συμβουλευτική. Επιπλέον, εντός του Ιουνίου, το σχολείο θα συνδράμει τους γονείς στη διαδικασία των υποχρεωτικών ηλεκτρονικών εγγραφών (e-εγγραφές) για τις επόμενες τάξεις του Λυκείου.

«Είστε ήδη νικητές»
Κλείνοντας έστειλε ένα μήνυμα προς όλους τους υποψηφίους:

«Γνωρίζοντας τους υποψηφίους μας έναν προς έναν ξεχωριστά και γνωρίζοντας τον αγώνα των δικών τους και των οικογενειών τους, είμαι πεπεισμένος ότι αυτή η δοκιμασία θα οδηγήσει σε θετικά αποτελέσματα. [...] Κανένας δεν θα κριθεί προσωπικά μέσα από αυτή τη διαδικασία. Όλοι και ο καθένας από τους υποψηφίους μας είναι μοναδικοί, ξεχωριστοί και ήδη νικητές. Καλή επιτυχία, θα είμαστε δίπλα τους σε όλη τη διαδρομή».

Δημοσιεύθηκαν τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Αίγινας για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος 2026.

Δημοσιεύθηκαν τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Αίγινας για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος 2026.

ΣΑΒΒΑΤΟ - ΚΥΡΙΑΚΗ - ΔΕΥΤΕΡΑ 30-31 ΜΑΪΟΥ & 1 ΙΟΥΝΙΟΥ 2026

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΡΙΗΜΕΡΟΥ ΑΓ. ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ

ΣΟΥΒΑΛΑ-ΒΑΓΙΑΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣΑΓ.ΜΑΡΙΝΑΑΦΑΙΑΠΕΡΔΙΚΑ - ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ
Από ΑίγιναΑπό ΒάγιαΑπό ΑίγιναΑπό Αγ.Νεκτ.Από ΑίγιναΑπό Αγ.Μαρ.Από ΑίγιναΑπό ΑφαίαΑπό ΑίγιναΑπό Πέρδικα
- - 07:00 07:50 07:00 07:30 07:00 07:40 - -
- - 09:00 09:50 09:00 09:35 09:00 09:45 - -
- - 09:30 09:50 - - - - - -
10:15 10:45 10:15 11:15 10:15 11:00 10:15 11:10 10:30 10:50
- - 11:00 12:00 11:00 11:40 11:00 11:50 11:30 11:50
- - 12:00 13:00 12:00 12:40 12:00 12:50 - -
13:00 13:25 13:00 14:00 13:00 13:40 13:00 13:50 13:00 13:20
- - 13:45 14:45 13:45 14:30 13:45 14:40 - -
- - 14:30 15:30 14:30 15:10 14:30 15:20 14:30 14:50
- - 16:00 16:50 16:00 16:30 16:00 16:40 16:00 16:20
👈 Σύρετε τον πίνακα για να δείτε όλες τις διαδρομές

 

Δελτίο Τύπου.
Η ΛΑ.ΣΥ. Αίγινας χαιρετίζει την κινητοποίηση που έχει ξεκινήσει τις τελευταίες μέρες από συλλόγους Γονέων και Εκπαιδευτικών του Νησιού για το σοβαρό θέμα της έλλειψης  παιδιάτρου, καρδιολόγου και οδηγών ασθενοφόρου.
Ως κόμμα, τόσο στο νησί όσο και σε όλη την Ελλάδα αναδεικνύουμε μόνιμα τις επιπτώσεις της αντιλαϊκής πολιτικής που διαχρονικά εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις στο χώρο της υγείας και που οδηγεί σε υποστελέχωση νοσοκομείων και κέντρων υγείας, υποβαθμισμένες υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, κενά σε υποδομές. Το ίδιο κάναμε και στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 10-2-2020 μέσω του εκλεγμένου Δημοτικού Συμβούλου Παναγιώτη Ηλία.
Η πολιτική του κεφαλαίου και της ΕΕ, αντιμετωπίζει την υγεία ως εμπόρευμα. Αυτό  έχει δραματικές επιπτώσεις στην υγεία του λαού, κάτι που είναι φανερό και στο νησί μας. Είναι μια πολιτική που βάζει στο κρεβάτι του Προκρούστη τις σύγχρονες εργατικές λαϊκές ανάγκες, ενώ ενισχύει πολλαπλά τους μονοπωλιακούς ομίλους που επιχειρούν στην υγεία. Αυτό σημαίνει μειωμένους προϋπολογισμούς από το κράτος για την υγεία, όπως αποτυπώθηκε και φέτος, τόσο στον προϋπολογισμό της κεντρικής διοίκησης όσο και της τοπικής.
Και φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στην απαξίωση της Δημόσιας υγείας συνέδραμαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, στρώνοντας τον δρόμο στην κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων στον κλάδο της υγείας.  Η κατάσταση θα επιδεινωθεί με το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, που θωρακίζει το νόμο- λαιμητόμο του Κατρούγκαλου, και συμβάλει στο ξεθεμελίωμα της Κοινωνικής Ασφάλισης.
Στην Κοινωνική Ασφάλιση, που κατακτήθηκε με τους αγώνες και τη δουλειά  της εργατικής τάξης και του λαού, δηλαδή να προστατεύεται ο άνθρωπος από έμβρυο ως τα βαθιά γεράματα.  
Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι και το Κ.Υ. Αίγινας, που αποτελεί το μοναδικό δημόσιο φορέα Υγείας του νησιού, να έχει τεράστιες ελλείψεις σε γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων νοσηλευτών, οδηγών ασθενοφόρων.
Παρόμοιες ελλείψεις έχουν νοσοκομεία και Κ.Υ. σε όλη την Ελλάδα, πράγμα που αποδεικνύει πως οι ελλείψεις και στην Αίγινα δεν είναι επειδή οι γιατροί δεν τα δηλώνουν, αλλά επειδή δεν γίνονται προσλήψεις σε αυτόν τον τομέα. Αυτές οι προφάσεις δεν μπορούν να κρύψουν μια πολιτική ανθυγιεινή για το λαό και τα παιδιά μας, ούτε ότι οι κυβερνήσεις έχουν άλλες προτεραιότητες. Για παράδειγμα ψηφίζουν 4,3 δις € για ΝΑΤΟικές δαπάνες άσχετες με την άμυνα της χώρας, αλλά για προσλήψεις προσωπικού στην υγεία και για ενίσχυση του απαραίτητου υλικοτεχνικού εξοπλισμού ψηφίζουν μειώσεις.
Η υγεία είναι δικαίωμα και δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με μπαλώματα, όπως αυτό που ανακοίνωσε, κάτω από την πίεση των κινητοποιήσεων, η αντιπεριφερειάρχης Νήσων, που παρουσιάστηκε μέσω του προέδρου της κοινότητα Αίγινας, ως μια  "θετική εξέλιξη" την επικείμενη πρόσληψη επικουρικού παιδιάτρου στο Κ.Υ. Αίγινας όπου θα έχει σαν υποχρέωση να επισκέπτεται την Αίγινα μια φορά την εβδομάδα.
Εμείς δεν ικανοποιούμαστε με γιατρούς που θα γίνονται “λάστιχο” περιφερόμενοι, από δω και από ‘κεί, για να καλύπτουν τα κενά που το ίδιο το αστικό σύστημα δημιούργησε μέσω των κομμάτων που κυβέρνησαν όλα αυτά τα χρόνια με τις μειωμένες προσλήψεις για την Υγεία και την συνολικότερη υποχρηματοδότηση της σε προσωπικό, υλικοτεχνικό εξοπλισμό κ.α.
Η Υγεία δεν είναι εμπόρευμα, είναι δικαίωμα.
Διεκδικούμε Δημόσιο καθολικό δωρεάν Σύστημα Υγείας, με έμφαση στην πρόληψη
Για την Αίγινα διεκδικούμε άμεσα
* Μόνιμη πρόσληψη στο Κ.Υ. παιδιάτρου, καρδιολόγου, οδηγών ασθενοφόρου.
* Πλήρη στελέχωση του Κ.Υ. με προσωπικό (γιατρούς, νοσηλευτές, τραυματιοφορείς κ.α.)
* Αύξηση χρηματοδότησης για την Υγεία.
Καλούμε το λαό της Αίγινας να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις του. Μόνο αυτές μπορούν να ανοίξουν δρόμο για λύση του προβλήματος.
Δηλώνουμε ότι θα συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις μας για να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά, αξιοποιώντας κάθε μορφή δράσης, όπως, της ανάδειξης του θέματος στη βουλή από την Κ.Ο. του Κ.Κ.Ε., στην περιφέρεια, στο δήμο. Κυρίως όμως στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές και σε όλο το νησί.
Σε αυτή τη βάση η  Λαϊκή Συσπείρωση Αίγινας στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 10-2-2020 στήριξε το αίτημα των Συλλόγων για σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου με το συγκεκριμένο θέμα.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png

Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.