Με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες η τελευταία μέρα του Μαΐου στην Αίγινα.

Με ψηλές για την εποχή θερμοκρασίες η τελευταία μέρα του Μαΐου στην Αίγινα.

Οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, που αναμένεται να φτάσουν τους 30°C, σύμφωνα με τα προγνωστικά δεδομένα του κόμβου του Meteo, θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό της τελευταίας μέρας του Μαΐου στην Αίγινα. 

Από το Ενημερωτικό Δελτίο, στο Aegina Portal Talk Radio

Έτσι την Κυριακή, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με αραιή συννεφιά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις, ενώ από το μεσημέρι και μετά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και στη συνέχεια νότιους έως τέσσερα μποφόρ.

Την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος οι καιρικές συνθήκες θα είναι παρόμοιες, με την μέγιστη θερμοκρασία να φτάνει ή να ξεπερνά τους 30°C και τον καιρό να παραμένει αίθριος κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις, ενώ από το μεσημέρι και μετά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και στη συνέχεια νότιους έως τέσσερα μποφόρ.

Εστία φωτιάς σε οικοπέδικη έκταση με ελιές στην περιοχή του Μεσαγρού. Κατασβέστηκε από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αίγινας.

fotia-mesagros.jpg

Εστία φωτιάς εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 3 σήμερα το μεσημέρι, σε οικοπέδικη έκταση με ελιές στην περιοχή του Μεσαγρού.

Από το Ενημερωτικό Δελτίο, στο Aegina Portal Talk Radio 

Στο σημείο έσπευσε δύναμη από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αίγινας, επιχειρώντας με οχτώ οχήματα και εικοσιένα πυροσβέστες. Επίσης, δύναμη από τον Αστυνομικό Σταθμό Μεσαγρού, υδροφόρες του Δήμου Αίγινας, ενώ υπήρξε και συνδρομή από ιδιώτη.

fotia-mesagros2.jpg

Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο περίπου 20 λεπτά αργότερα. Κάηκαν 25 στρέμματα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ από το protothema.gr συνελήφθη 62χρονη γυναίκα, που προκάλεσε τη φωτιά κατά τη διάρκεια καύσης απορριμμάτων στον προαύλιο χώρο της οικίας της. Της επιβλήθηκε πρόστιμο 7.129 ευρώ καθώς είναι υπότροπη για ανάλογο συμβάν πέρυσι.

Τέλος, σε σχετικό δημοσίευμα του ertnews.gr αναφέρεται ότι αφέθηκε ελεύθερη με εντολή του εισαγγελέα.

Όταν ο χειμώνας ανθίζει μέσα από τον φακό του Ανέστη Κορνέζου και της Ειρήνης Κουνάδη.

Όταν ο χειμώνας ανθίζει μέσα από τον φακό του Ανέστη Κορνέζου και της Ειρήνης Κουνάδη.

Το βράδυ της Παρασκευής, ο Σύλλογος Φίλων εγκαινίασε στην αίθουσα του Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας, την έκθεση φωτογραφίας του Ανέστη Κορνέζου και της Ειρήνης Κουνάδη, με τον άκρως ποιητικό τίτλο «2 ματιές στον ίδιο χειμώνα». 

Η προσέλευση του κοινού ήταν εντυπωσιακή, με πλήθος Αιγινητών και επισκεπτών να κατακλύζουν την αίθουσα, για να τιμήσουν δύο δημιουργούς που έχουν κερδίσει την εκτίμηση του νησιού με τον επαγγελματισμό, την ειλικρίνεια και την ιδιαίτερη ευαισθησία τους.

Την εκδήλωση άνοιξε με έναν γλαφυρό χαιρετισμό, εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου

«Εραστές του φακού και της Αίγινας»
Την εκδήλωση άνοιξε με έναν γλαφυρό χαιρετισμό, εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου, ο κ. Γιώργος Μπήτρος. Με λόγια γεμάτα θέρμη, χαρακτήρισε τους δύο φωτογράφους ως «εραστές του φακού και ακόμα μεγαλύτερους εραστές της Αίγινας», εξαίροντας το ήθος, την τιμιότητα και την έμφυτη ευγένειά τους να έχουν πάντα έναν καλό λόγο για όλους.

«Αν σας βγάλει ο δρόμος προς το λιμάνι, με τον αέρα να σας παίρνει την ομπρέλα

«Αν σας βγάλει ο δρόμος προς το λιμάνι, με τον αέρα να σας παίρνει την ομπρέλα και τη δυνατή βροχή να πέφτει, και δείτε κάποιους να έχουν ανέβει πάνω σε δέστρες, σε παγκάκια ή ακόμα και σε δέντρα για να τραβήξουν πλάνο... μην ανησυχείτε, είναι ο Ανέστης και η Ειρήνη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπήτρος, περιγράφοντας το πάθος των δύο δημιουργών.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, η ιδέα για την έκθεση γεννήθηκε κατά τη διάρκεια του δύσκολου χειμώνα που μας πέρασε, βλέποντας τις μοναδικές λήψεις που αναρτούσαν οι δύο καλλιτέχνες. Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσαν οι ασπρόμαυρες φωτογραφίες από το «ανύπαρκτο» λιμάνι της Αίγινας, όταν τα κύματα κυριολεκτικά το εξαφανίζουν, μια πραγματικότητα που βιώνουν οι κάτοικοι κάθε χρόνο.

Δύο ματιές, μία Αίθουσα, ένας χειμώνας
Η αίθουσα του Μουσείου χωρίστηκε νοητά στα δύο, χωρίς όμως να υψώνει τείχη, αλλά ενώνοντας δύο διαφορετικές καλλιτεχνικές προσεγγίσεις.

Η «Πράσινη Γραμμή» της Ειρήνης Κουνάδη

Η «Πράσινη Γραμμή» της Ειρήνης Κουνάδη
Η κ. Κουνάδη, παίρνοντας τον λόγο, ευχαρίστησε θερμά τον κ. Μπήτρο, τον Δήμο Αίγινας και την κ. Ανθίπη Γελαδάκη για την πολύτιμη βοήθειά τους. Παρουσιάζοντας το δικό της κομμάτι, εξήγησε ότι οι επισκέπτες θα δουν το «χρονικό μιας καταιγίδας».

Από τα απειλητικά σύννεφα στη Δύση που μοιάζουν με αετό, μέχρι τη λύτρωση του ουράνιου τόξου.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε σε μια συγκλονιστική, ανθρώπινη λήψη της στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων: μια γυναίκα σκυμμένη σε ένα παγκάκι μέσα στη βαρυχειμωνιά. «Τι να σκεφτόταν άραγε εκείνη την ώρα;» αναρωτήθηκε η φωτογράφος.

Η ματιά του Ανέστη Κορνέζου

Η ματιά του Ανέστη Κορνέζου
Στο άλλο μισό της αίθουσας, ο φακός του Ανέστη Κορνέζου αιχμαλωτίζει τη δική του αλήθεια από το αιγινήτικο τοπίο. Άγρια θάλασσα, γυμνά δέντρα, έρημοι δρόμοι και το πλοίο «Απόλλων Ελλάς» να παλεύει με τα κύματα, συνθέτουν ένα σκηνικό που, παρά την αγριάδα του, ηρεμεί και γαληνεύει το βλέμμα μέσα από το μοναδικό φως του νησιού.

Οι δύο δημιουργοί, εμφανώς συγκινημένοι, μοιράστηκαν με τον κόσμο το αποτέλεσμα μιας σπάνιας δουλειάς που καταφέρνει να αποδείξει πως ο χειμώνας, με όλη του την ταλαιπωρία, κρύβει μέσα του τη δυνατότητα για τη ζωή να ανθίσει ξανά.

Πληροφορίες Έκθεσης

Πληροφορίες Έκθεσης
Διάρκεια: Από Παρασκευή 29 Μαΐου έως Κυριακή 7 Ιουνίου 2026.

Ωράριο Λειτουργίας: Καθημερινά 10:00 – 13:00 & 19:00 – 21:00.

Τοποθεσία: Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Αίγινας.

Αν ο δρόμος σας βγάλει προς το λιμάνι, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε αυτή την έκθεση. Οι εικόνες της θα δροσίσουν τη σκέψη σας και θα γαληνέψουν το βλέμμα σας.

Με 29 υποψηφίους ξεκινούν αύριο στο ΕΠΑΛ Αίγινας, οι Πανελλαδικές Εξετάσεις 2026.

Με 29 υποψηφίους ξεκινούν αύριο στο ΕΠΑΛ Αίγινας, οι Πανελλαδικές Εξετάσεις 2026.

Αύριο, Σάββατο 30 Μαΐου 2026, οι Πανελλαδικές Εξετάσεις συνεχίζονται με τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ, με την εξέταση του μαθήματος των Νέων Ελληνικών (Γενικής Παιδείας).

Από το Ενημερωτικό Δελτίο, στο Aegina Portal Talk Radio

Το Aegina Portal επικοινώνησε με τον διευθυντή του ΕΠΑΛ Αίγινας κ. Χρήστο Λίτο, ο οποίος είπε ότι όλα είναι έτοιμα για τις εξετάσεις και ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όλους τους υποψηφίους. Στις φετινές εξετάσεις θα λάβουν μέρος 29 υποψήφιοι.

Σαν «καρτ-ποστάλ καλοκαιριού» το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, που ξεκινά στην Αίγινα.

Σαν «καρτ-ποστάλ καλοκαιριού» το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, που ξεκινά στην Αίγινα.

Σαν «καρτ-ποστάλ καλοκαιριού» μοιάζουν πια οι μέρες που θα οδηγήσουν στο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στην Αίγινα. 

Το λιμάνι, ήρεμο σαν καθρέφτης, αντανακλά τα χρώματα ενός εντυπωσιακού δειλινού, με τον ουρανό να βάφεται σε αποχρώσεις του ροζ και του πορτοκαλί, διεκδικώντας το καλύτερο ηλιοβασίλεμα στο αττικό φως.

20260528_203528.webp

Οι βάρκες ακίνητες, τα νερά γαλήνια και η ατμόσφαιρα σχεδόν κινηματογραφική. Η εικόνα αυτή δεν είναι απλώς όμορφη – είναι ενδεικτική. Δείχνει ξεκάθαρα πως η Αίγινα έχει ήδη περάσει στη θερινή της φάση, πριν καν μπει επίσημα ο Ιούνιος. Οι καιρικές συνθήκες, ιδανικές, ενισχύουν αυτή την αίσθηση, φέρνοντας από νωρίς κόσμο στο νησί και δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για ένα ιδιαίτερα ζωντανό τριήμερο.

 Είναι η στιγμή της ημέρας που το νησί αλλάζει ρυθμό.

Είναι η στιγμή της ημέρας που το νησί αλλάζει ρυθμό. Η ζέστη υποχωρεί, οι πρώτοι επισκέπτες κάνουν τη βόλτα τους στο λιμάνι και όσοι τόλμησαν ήδη τις πρώτες βουτιές, επιστρέφουν με εκείνη τη γνώριμη καλοκαιρινή χαλάρωση.

Featured

Στο ραδιόφωνο του Aegina Portal μίλησε χθες το μεσημέρι ο βουλευτής της Α' Πειραιά και Νήσων της ΝΔ κ. Κώστας Κατσαφάδος, σχετικά με την υπόθεση της απόθεσης βυθοκορημάτων στον Σαρωνικό. Ο κ. Κατσαφάδος, συμμετείχε το πρωί της Δευτέρας μαζί με τους βουλευτές της Α' Πειραιά και Νήσων όλων των κομμάτων, στην σύσκεψη που συγκάλεσε ο δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μόραλης. Στην σύσκεψη συμμετείχαν επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Βάσω Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη, στελέχη των αρμοδίων υπηρεσιών, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Πειραιάς για όλους", Νίκος Μπελαβίλας,  το προεδρείο της Α' Δημοτικής Κοινότητας και ο επικεφαλής της παράταξης "Πειραιάς-Πόλη Πρότυπο", Νίκος Βλαχάκος.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal. Τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Κώστα Κατσαφάδο.



Σε ερώτηση για την τοξικότητα των βυθοκορημάτων και την ενδεχόμενη βλάβη που μπορούν να προκαλέσουν στον περιβάλλον ο κ. Κατσαφάδος απάντησε: "Προφανώς όπως καταλαβαίνετε δεν είναι ούτε χημικός ούτε περιβαλλοντολόγος. Αυτό το οποίο, από την πρώτη στιγμή όταν προέκυψε, αυτή η αναστάτωση κι αυτή η αγωνία από πλευράς των πολιτών είτε στην ακτή της Πειραϊκής είτε και της Αίγινας, εγώ συνομίλησα με τους υπευθύνους των δύο αρμοδίων υπουργείων, τόσο του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, όσο και του Υπουργείου Περιβάλλοντος. Υπάρχει λοιπόν μία μελέτη από το Πολυτεχνείο, που λέει σε σχέση με τα βυθοκορήματα ότι δεν μολύνουν το περιβάλλον.
 
Από εκεί και πέρα υπάρχει μία συγκεκριμένη διαδικασία με ότι έχει να κάνει με τα βυθοκορήματα και την εναπόθεσή τους σε συγκεκριμένες περιοχές. Αυτή η περιοχή χαράσσετε από από το Γενικό Επιτελείο του Πολεμικού Ναυτικού, συμμετέχει και το Λιμενικό σε ότι έχει να κάνει με τον έλεγχο και τον βυθοκορημάτων, της ποιότητας των βυθοκορημάτων δηλαδή αν είναι τοξικά ή όχι και για το που πηγαίνουν τα συγκεκριμένα βυθοκορήματα.
 
Αυτό το οποίο συμφωνήσαμε σε αυτή την ευρεία σύσκεψη ήταν ότι θα αποστείλουμε μία επιστολή και θα κάνουμε μία ερώτηση οι βουλευτές, ούτως ώστε να υπάρχει με σαφήνεια μία απάντηση από τα αρμόδια υπουργεία για την ποιότητα των βυθοκορημάτων και για την ασφάλεια του τόπου στον οποίο πηγαίνουν και τα εναποθέτουν", είπε ο κ. Κατσαφάδος.
 
Άρα θα έχετε μια απάντηση τις επόμενες μέρες;
 
"Θα έχουμε μια απάντηση τις επόμενες μέρες, σας λέω ότι υπάρχει μελέτη του Πολυτεχνείου, δεν πρέπει να διασπείρουμε και να δημιουργούμε ανησυχία στον κόσμο εκεί που δεν υπάρχει. Με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία, μετά από την συνεννόηση την οποία είχαμε και μετά από την επίσκεψη με τον προϊστάμενο της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος του Υπουργείου, ο οποίος επισκέφθηκε τον χώρο την Παρασκευή το μεσημέρι με άλλους συνεργάτες του, αυτό το οποίο έχει διαπιστωθεί είναι ότι δεν υπάρχει κάποιος κίνδυνος σε σχέση με την δημόσια υγεία και σε σχέση με τον περιβάλλον. Αλλά θα κάνουμε και το ερώτημα επίσημα, ούτως ώστε να έχουμε μία επίσημη απάντηση. 
 
Για την περιοχή στην οποία πηγαίνουν τα βυθοκορήματα τα οποία βγαίνουν, εκεί που γίνονται οι εργασίες στο λιμάνι του Πειραιά, είναι μία απόφαση την οποία την παίρνουν σε συνεργασία το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, είναι ένας χώρος τον οποίο τον έχει υποδείξει το Πολεμικό Ναυτικό, γιατί μόνο έτσι γίνεται και εκεί θεωρούμε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Ούτως η άλλως μιλάμε για αδρανή υλικά και λένε ότι δεν υπάρχει κάποιος κίνδυνος για το περιβάλλον.
 
Παρόλα αυτά θα περιμένουμε και επισήμως, γιατί όλα αυτά που σας λέω είναι προφορικά. Η μελέτη του Πολυτεχνείου υπάρχει, σχετικά με την ποιότητα των βυθοκορημάτων", σημείωσε ο κ. Κώστας Κατσαφάδος.
 
Είναι η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων;
 
"Δεν είναι η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, είναι μελέτη για την ποιότητα των βυθοκορημάτων, που λέει ότι υπάρχουν σε κάποια σημεία του λιμανιού του Πειραιά τοξικά βυθοκορήματα, που εκείνες οι περιοχές όμως, δεν έχουν σχέση με την οποία γίνονται τα έργα", απάντησε.
 
Μας έκανε μία δήλωση ο συνάδελφός σας ο βουλευτής κ. Δρίτσας, ότι τα έργα γίνονται στη εξωτερική πλευρά του λιμένα, όπου δεν υπάρχουν τοξικά ιζήματα, όμως στην εσωτερική πλευρά υπάρχουν.
 
"Έτσι ακριβώς όπως σας το είπε και ο κ. Δρίτσας, αυτό ακριβώς σας είπα κι εγώ. Ότι εκεί που γίνονται οι εργασίες αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τις μελέτες που έχει κάνει και τον έλεγχο τον δειγματοληπτικό  που έχει κάνει το Πολυτεχνείο, δείχνει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος περιβαλλοντολογικός και ότι δεν είναι τοξικά", τόνισε ο κ. Κατσαφάδος.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png

Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.