Ο Δήμος Αίγινας επαναφέρει τις υποδομές Seatrac σε Αύρα, Αγία Μαρίνα, Βαγία και Μαραθώνα για την καλοκαιρινή περίοδο. Η Τεχνική Έκθεση.

Ο Δήμος Αίγινας επαναφέρει τις υποδομές Seatrac σε Αύρα, Αγία Μαρίνα, Βαγία και Μαραθώνα για την καλοκαιρινή περίοδο.

Με αίτημα προς την Οικονομική Υπηρεσία, ξεκινά η διαδικασία εγκατάστασης των συσκευών Seatrack σε τέσσερις παραλίες του νησιού. 

Από το Ενημερωτικό Δελτίο, στο Aegina Portal Talk Radio

Σύμφωνα με την τεχνική έκθεση της Τεχνικής Υπηρεσίας, οι υποδομές θα τοποθετηθούν στις παραλίες Αύρας, Αγίας Μαρίνας, Βαγίας και Μαραθώνα, δίνοντας τη δυνατότητα σε άτομα με αναπηρία να απολαμβάνουν τη θάλασσα με αυτονομία και ασφάλεια. Πρόκειται για εξειδικευμένα συστήματα, τα οποία έχουν ήδη αποδείξει την αξία τους τα προηγούμενα χρόνια.

Οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις είχαν αποκτηθεί το 2021 στο πλαίσιο της πράξης «Προσβάσιμη Αίγινα», που εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020» του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Έκτοτε, επανατοποθετούνται κάθε καλοκαίρι, εξυπηρετώντας  πολίτες και επισκέπτες.

Το έργο, συνολικού ενδεικτικού προϋπολογισμού 22.865 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), περιλαμβάνει την εγκατάσταση και απεγκατάσταση τεσσάρων συσκευών Seatrac, την τοποθέτηση αποδυτηρίων, ειδικών διαδρόμων πρόσβασης και σκίαστρων, καθώς και εργασίες συντήρησης και αντικατάστασης φθαρμένων εξαρτημάτων. Παράλληλα, προβλέπεται η χρήση συστημάτων τηλεμετρίας για την παρακολούθηση της λειτουργίας των εγκαταστάσεων.

Η υλοποίηση θα ανατεθεί σε εξειδικευμένο ανάδοχο, ο οποίος θα έχει την ευθύνη για την ορθή λειτουργία, τους τακτικούς ελέγχους σύμφωνα με διεθνή πρότυπα και την άμεση αποκατάσταση τυχόν βλαβών εντός 48 ωρών.

Σε εξέλιξη οι εργασίες αποκατάστασης στο πεζοδρόμιο της Λ. Αλώνων. Τι περιλαμβάνει η Τεχνική Έκθεση.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την αποκατάσταση του πεζοδρομίου, που βρίσκεται στη Λεωφόρο Αλώνων.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την αποκατάσταση του πεζοδρομίου, που βρίσκεται στη Λεωφόρο Αλώνων. 

Από το Ενημερωτικό Δελτίο, στο Aegina Portal Talk Radio

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Τεχνική Έκθεση και το Πρωτογενές Αίτημα της Τεχνικής Υπηρεσίας, οι εργασίες αφορούν στην επισκευή του πεζοδρομίου επί της λεωφόρου Αλώνων, στη Δημοτική Κοινότητα Μεσαγρού. Στην Τεχνική Έκθεση η ανάγκη παρέμβασης χαρακτηρίζεται ως κατεπείγουσα, καθώς στο σημείο έχουν εντοπιστεί σοβαρές φθορές, όπως καθιζήσεις, σπασμένες πλάκες και ανασηκώσεις λόγω ριζών δέντρων, που δημιουργούν κινδύνους για την ασφαλή διέλευση των πεζών .

Το έργο αφορά συνολική επιφάνεια περίπου 550 τετραγωνικών μέτρων και περιλαμβάνει εκτεταμένες εργασίες αποξήλωσης των φθαρμένων υλικών, καθαρισμού και προετοιμασίας του υποστρώματος, εξυγίανσης του εδάφους, καθώς και νέες επιστρώσεις με πλάκες πεζοδρομίου. Παράλληλα, η Τεχνική Έκθεση προβλέπει την ενσωμάτωση στοιχείων προσβασιμότητας, όπως ράμπες ΑμεΑ και οδηγοί όδευσης τυφλών, ενισχύοντας τη λειτουργικότητα και την κοινωνική συμπερίληψη των δημόσιων χώρων .

Η εκτέλεση των εργασιών θα εκτελέσει εξωτερικός συνεργάτης, με στόχο την ολοκλήρωση του έργου εντός ενός μηνός, ενώ την επίβλεψη θα έχει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αίγινας.

Η ανάθεση σε εξωτερικό συνεργάτη αφορά μόνο την υπηρεσία επισκευής των δαπέδων. Τα οικοδομικά υλικά και οι πλάκες πεζοδρομίου που απαιτούνται θα παραδίδονται στον ανάδοχο από το προσωπικό της Τεχνικής Υπηρεσίας.

Τα απαιτούμενα υλικά έχουν προσμετρηθεί, έχουν αποθηκευτεί στις εγκαταστάσεις του Δήμου Αίγινας από προηγούμενες προμήθειες υλικών, και επαρκούν για την εν θέματι επισκευή.

Ο ενδεικτικός προϋπολογισμός της παρέμβασης ανέρχεται στο ποσό των 20.088 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, και θα καλυφθεί από πόρους του προϋπολογισμού για το οικονομικό έτος 2026.

Πιο συγκεκριμένα, οι τιμές υπολογίστηκαν μετά από έρευνα αγοράς και μετά από σύγκριση τιμών σε παρόμοιες εργασίες παροχής υπηρεσιών σε ανθρωποώρες, αναφέρει η έκθεση.

Προβλέπονται οι εξής εργασίες:

  • Αποξήλωση φθαρμένων επιστρώσεων και κρασπέδων
  • Απομάκρυνση προϊόντων εκσκαφής και μπάζων σε πιστοποιημένους χώρους
  • Καθαρισμός και προετοιμασία του υποστρώματος
  • Εξυγίανση εδάφους και διαμόρφωση κατάλληλων κλίσεων
  • Διάστρωση, συμπύκνωση και διαμόρφωση στρώσης άμμου ή/και σκυροδέματος
  • Ανύψωση ή επισκευή καπακιών φρεατίων, σχαρών υδάτων και αγωγών
  • Τοποθέτηση νέων κρασπέδων για οριοθέτηση πεζοδρομίου και οδοστρώματος, όπου απαιτείται
  • Επίστρωση επιφάνειας με πλάκες πεζοδρομίου, με ενσωμάτωση στοιχείων προσβασιμότητας και
    τοποθέτηση πλάκες οδηγού όδευσης τυφλών και ράμπες ΑμεΑ

 

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αγία Ειρήνη για έργα στο δίκτυο ύδρευσης, αποφάσισε η Δημοτική Επιτροπή.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αγία Ειρήνη Αίγινας για έργα στο δίκτυο ύδρευσης, αποφάσισε η Δημοτική Επιτροπή.

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή της Αγίας Ειρήνης προχωρά ο Δήμος Αίγινας, στο πλαίσιο της υλοποίησης σημαντικού έργου για τη βελτίωση του δικτύου ύδρευσης.

Από το Ενημερωτικό Δελτίο, στο Aegina Portal Talk Radio

Η σχετική απόφαση ελήφθη ομόφωνα από τη Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Αίγινας κατά τη συνεδρίαση της 12ης Μαΐου 2026. Το θέμα αφορούσε την έγκριση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, καθώς και τη χορήγηση άδειας τομής και κατάληψης οδοστρώματος, με παράλληλη διακοπή της κυκλοφορίας σε τμήματα της περιοχής .

Οι παρεμβάσεις εντάσσονται στο έργο «Επισκευή, επέκταση και αντικατάσταση τμημάτων του δικτύου ύδρευσης του Δήμου Αίγινας», το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη και κρίνεται απαραίτητο για την αναβάθμιση των υποδομών ύδρευσης του νησιού .

Η άδεια δόθηκε κατόπιν αιτήματος της αναδόχου εταιρείας STAR Τεχνική Εμπορική Α.Ε., με τη σύμφωνη γνώμη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, η οποία εισηγήθηκε θετικά για την υλοποίηση των εργασιών .

Σύμφωνα με την απόφαση, οι εργασίες θα πραγματοποιούνται τμηματικά και κατά τις πρωινές ώρες, από τις 07:00 έως τις 14:00, με την υποχρέωση τήρησης των ωρών κοινής ησυχίας . Παράλληλα, η Τεχνική Υπηρεσία θα ενημερώνεται τουλάχιστον μία εβδομάδα νωρίτερα για κάθε επιμέρους κυκλοφοριακή ρύθμιση που θα εφαρμόζεται.

Ο Δήμος Αίγινας συμμετείχε στην 162η επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα και στη Γενική Συνέλευση του Δικτύου Πόλεων «Ιωάννης Καποδίστριας», στην Κέρκυρα.

Ο Δήμος Αίγινας συμμετείχε στις εκδηλώσεις για την 162η επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων και στη συνεδρίαση του Δικτύου «Ιωάννης Καποδίστριας» στην Κέρκυρα.

Ο δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς και ο υπεύθυνος του Δικτύου και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής, κ. Γιώργος Τσατήρης, παραβρέθηκαν στις επετειακές εκδηλώσεις για την 162η επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα, που πραγματοποιήθηκαν στην Κέρκυρα στις 21 Μαΐου 2026. 

Από το Ενημερωτικό Δελτίο, στο Aegina Portal Talk Radio

Οι φετινές εκδηλώσεις τελέστηκαν υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας, ο οποίος παρέστη, προσδίδοντας ιδιαίτερη τιμή και συμβολισμό στον εορτασμό της ιστορικής επετείου.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε, επίσης, η Γενική Συνέλευση του Δικτύου Πόλεων «Ιωάννης Καποδίστριας», στο οποίο συμμετέχουν οι Δήμοι Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, Αίγινας, Ναυπλιέων και Αμμοχώστου.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες μετατροπής του Δικτύου σε Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑΜΚΕ), με στόχο την περαιτέρω θεσμική και οργανωτική ενίσχυσή του, καθώς και την προώθηση κοινών δράσεων στους τομείς της ιστορικής έρευνας, της παιδείας, του πολιτισμού και της αυτοδιοικητικής συνεργασίας.

Στη συνεδρίαση παρέστησαν ο Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Στέφανος Πενηντάρχου – Πουλημένος, ο Δήμαρχος Αίγινας Ιωάννης Ζορμπάς, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτριος Ορφανός και ο Δήμαρχος Αμμοχώστου Σίμος Ιωάννου.

Συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Φώντας Αλαμάνος, συντονιστής του Δικτύου, ο πρώην Δήμαρχος Κέρκυρας και ιδρυτής του Δικτύου Σωτήρης Μικάλεφ, καθώς και οι Αλίκη Κατσαρού και Βάσω Καββαδία.

Από τον Δήμο Ναυπλιέων συμμετείχαν η Αντιδήμαρχος Παιδείας Άντζη Παναγιωτακοπούλου και η Σοφία Χρονοπούλου, ενώ από τον Δήμο Αμμοχώστου συμμετείχε η Δημοτική Γραμματέας Μαριλένα Μανώλη.

Φωτογραφία από το Δελτίο Τύπου του Δήμου Αμμοχώστου.

Καθορίστηκαν οι Τομείς και οι Ειδικότητες του ΕΠΑΛ Αίγινας, για το σχολικό έτος 2026-2027.

Δημοσιεύθηκε σήμερα από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ο Καθορισμός Τομέων και Ειδικοτήτων

Δημοσιεύθηκε σήμερα από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ο Καθορισμός Τομέων και Ειδικοτήτων ανά Επαγγελματικό Λύκειο για το σχολικό έτος 2026-2027. 

Από το Ενημερωτικό Δελτίο, στο Aegina Portal Talk Radio

Ειδικότερα για την Διεύθυνση Δ.Ε. Πειραιά και το 1ο Ημερήσιο ΕΠΑΛ Αίγινας ισχύουν τα ακόλουθα:

screenshot.18821.pngscreenshot.18820.png

Featured
DSC_0064-sinavlia-markellou.JPG

"Ντυμένος" στα χρώματα της γαλανόλευκης, που κυμάτιζε αγέρωχη στο πιο ψηλό του σημείο, ο Πύργος του Μαρκέλλου αποτέλεσε έναν αυθεντικό τόπο αναφοράς, για τη μουσική εκδήλωση: "Η Ελλάδα σέρνει το χορό". Το προαύλιο του ιστορικού μνημείου, φιλοξένησε απόψε το βράδυ, μία υπέροχη μουσική αναδρομή στους Έλληνες συνθέτες του 19ου αιώνα, αλλά και σε έργα των Ραβέλ και Ντβόρζακ, που οι δημιουργοί τους εμπνεύστηκαν από την Ελλάδα.

Το κοινό, "ταξίδεψαν" με τις εξαίρετες ερμηνείες τους η μεσόφωνος Έλενα Μαραγκού και ο Δημήτρης Γιάκας στο πιάνο, γνώριμοι και οι δύο στο κοινό του νησιού, από τις συμμετοχές τους στο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας.

Την εκδήλωση, που αποτελεί μέρος του προγράμματος του 12oυ Aegina Fistiki Fest και εντάσσεται στο πλαίσιο της Ομαδικής Έκθεσης "Ηρώον", προλόγισαν η επιμελήτρια της έκθεσης Ίρις Κρητικού και η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του 12oυ Aegina Fistiki Fest Μαριλένα Γιαννούλη.

Μετά το τέλος της συναυλίας, στο Aegina Portal μίλησε η Έλενα Μαραγκού, η οποία περιγράφοντας το πρόγραμμα, που παρουσίασαν απόψε στο κοινό μαζί με τον Δημήτρη Γιάκα, είπε τα ακόλουθα:

"Το πρόγραμμα που παρουσιάσαμε σήμερα, με τον πιανίστα του Δημήτρη τον Γιάκα περιλαμβάνει έργα Ελλήνων συνθετών, που καλύπτουν σχεδόν όλη την περίοδο των διακοσίων ετών από την ζωή του νέου Ελληνικού Κράτους το 1821 έως σήμερα, καθώς και έργα κάποιον διακεκριμένων ευρωπαίων συνθετών, που εμπνεύστηκαν από τη δημοτική μουσική και τα δημοτικά τραγούδια

Χωριζόταν νοητά σε τρεις ενότητες. Η πρώτη αφορούσε κυρίως δημοτικά τραγούδια εναρμονισμένα από λόγιους συνθέτες με πιο περίτεχνο πιάνο, ας το πούμε, η δεύτερη ενότητα περιελάμβανε τραγούδια Ελλήνων συνθετών της επτανησιακής σχολής με επιρροές από την Ιταλία του Λαμπελέτ, του Σαμάρα του Καμηλιέρη και στην τρίτη ενότητα τραγουδήσαμε τα τρία νεοελληνικά ποιήματα του Αντονίν Ντβορζάκ, τα οποία ήταν γραμμένα από τον συνθέτη πάνω σε Τσεχική μετάφραση δημοτικών Ελληνικών τραγουδιών. Σήμερα βέβαια τα είπαμε στα Ελληνικά, όχι στα Τσέχικα, με λόγια προσαρμοσμένα από το πρωτότυπο δημοτικό τραγούδι στη μουσική του Ντβορζάκ.

Παρέλειψα να σας  πω και στην πρώτη ενότητα είπαμε και ένα κύκλο του Μωρίς Ραβέλ, Γάλλου συνθέτη, ο οποίος έχει επίσης γράψει πάνω σε πέντε ελληνικά δημοτικά τραγούδια μελωδίες και ενδιάμεσα από τα από τα τραγούδια ακούστηκαν και δύο μικρά πιανιστικά έργα, σόλο πιάνο, ένα του Λαμπελέτ και ένα του Σαμάρα, σύνθετων της επτανησιακής σχολής".
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png

Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.