Με την προπονήτρια Σία Καμαργιάννη, συνεχίζει και τη νέα αγωνιστική σεζόν ο Α.Ο.Α. Σαρωνικός.

Με την προπονήτρια Σία Καμαργιάννη και τη νέα αγωνιστική σεζόν ο Α.Ο.Α. Σαρωνικός.

Την ανανέωση της συνεργασίας του με την προπονήτρια Σία Καμαργιάννη για ακόμα ένα χρόνο ανακοίνωσε το μεσημέρι της Κυριακής το τμήμα βόλεϊ του Α.Ο.Α. Σαρωνικός.

Από την εκπομπή Offside, στο Aegina Portal Talk Radio

Η πολύπειρη προπονήτρια συμφώνησε σε όλα με τους ανθρώπους της ομάδας της Αίγινας, συνεχίζοντας στο τιμόνι των νησιωτών για ακόμα μία αγωνιστική σεζόν. Η Σία Καμαργιάννη ανέλαβε την ομάδα τον Αύγουστο του 2025, και έδειξε εξαιρετικά δείγματα της δουλείας της, κερδίζοντας παράλληλα τις αθλήτριες και τους αθλητές του συλλόγου. Η πολύπειρη προπονήτρια με πλούσια καριέρα τόσο ως αθλήτρια όσο και ως τεχνικός, κατάφερε μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα να περάσει τη δική της φιλοσοφία στις αθλήτριες των αγωνιστικών τμημάτων, με τις τελευταίες να παρουσιάζουν εξαιρετική εικόνα τόσο στο πρωτάθλημα των Κ-18, όσο βέβαια και στο αντίστοιχο Κ-16, με άκρως εντυπωσιακά ματς.

Το τμήμα των Κ-18 με την κόουτς Καμαργιάννη στον πάγκο του τερμάτισε στις 16 καλύτερες ομάδες της κατηγορίας, ενώ εντυπωσιακή ήταν η εικόνα και του Κ-16. Οι μικρές του Σαρωνικού πέρασαν και εκείνες στην Β’ φάση του πρωταθλήματος, κλείνοντας με εμφατικό τρόπο το πρωτάθλημα κατάταξης. Το συγκρότημα της Αίγινας στην τελευταία αυτή στροφή του πρωταθλήματος ήταν εντυπωσιακό, καθώς σε 5 αγώνες είχε ισάριθμες νίκες με αποτέλεσμα να τερματίσει αήττητο στην 1η θέση.

Ιδιαίτερη βέβαια μνεία πρέπει να γίνει η απολύτως ενεργή παρουσία των μικρότερων ηλικιακά και πρωτοεμφανιζόμενων αθλητριών, οι οποίες όχι μόνο πήραν τις ευκαιρίες τους, αλλά είχαν σημαντικό ρόλο στην συγκεκριμένη αγωνιστική ομάδα. Οι μικρές μετά από απόφαση της Σίας Καμαργιάννη μεταπήδησαν από την Ακαδημία και πλέον βρίσκονται στο ρόστερ του αγωνιστικού τμήματος. Όλα τα παραπάνω συνέδεσαν ώστε να υπάρξει από το Δ.Σ. του συλλόγου η επιθυμία για την συνέχιση της συνεργασίας των δύο πλευρών, με την πολύπειρη προπονήτρια να συνεχίζει στον πάγκο των νησιωτών και την νέα αγωνιστική χρονιά.

"Καταρχάς να ευχαριστήσω τη διοίκηση για την εμπιστοσύνη τους. Η αλήθεια είναι ότι στην Αίγινα και στον Σαρωνικό βρήκα ένα πολύ όμορφο κλίμα το οποίο με βοηθάει στη δουλειά μου. Οι άνθρωποι του συλλόγου αγαπάνε πολύ το άθλημα και έχουν όραμα κοινό με το δικό μου.
Για τις αθλήτριες μου δεν έχω να πω πολλά, παρά μόνο να τις ευχαριστήσω για την άψογη συνεργασία που είχαμε τον τελευταίο χρόνο και να ευχηθώ ανάλογη συνέχεια. Είναι εξαιρετικές αθλήτριες μα πάνω απ’ όλα είναι καλά παιδιά. Περνάμε εξαιρετικά στις προπονήσεις και βλέπω ότι παρά τις πολλές απαιτήσεις μου, το απολαμβάνουν και αυτό φαίνεται και στους αγώνες. Εγώ αυτό που υπόσχομαι σε όλο τον οργανισμό του Σαρωνικού είναι περισσότερη δουλειά και ακόμα καλύτερη εικόνα στη συνέχεια", τόνισε η Σία Καμαργιάννη στο Aegina Portal αμέσως μετά τη συμφωνία της για την ανανέωση της συνεργασίας της με τον Σαρωνικό.

Εκδήλωση για την εξωτερική πολιτική του Ιωάννη Καποδίστρια στο Πνευματικό Κέντρο Κυψέλης.

Εκδήλωση για την εξωτερική πολιτική του Ιωάννη Καποδίστρια στο Πνευματικό Κέντρο Κυψέλης.

Την Κυριακή 31 Μαΐου 2026 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Πνευματικό Κέντρο Κυψέλης, εκδήλωση αφιερωμένη στην εξωτερική πολιτική του Ιωάννη Καποδίστρια, προσελκύοντας το ενδιαφέρον πολιτών και φίλων της ιστορίας. 

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Ενεργών Πολιτών Αίγινας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών Αίγινας, τη Στέγη Πολιτισμού Αίγινας και τους Φίλους της Αίγινας, με στόχο την ανάδειξη πτυχών της διπλωματικής δράσης του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας και τη σύνδεσή της με σύγχρονες γεωπολιτικές προσεγγίσεις.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Αντιναύαρχος (ε.α.) του Πολεμικού Ναυτικού και ερευνητής Ναυτικής Ιστορίας κ. Ηρακλής Καλογεράκης

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Αντιναύαρχος (ε.α.) του Πολεμικού Ναυτικού και ερευνητής Ναυτικής Ιστορίας κ. Ηρακλής Καλογεράκης, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Ιωάννης Καποδίστριας και η στρατηγική της αποτροπής από το 1828 στη σύγχρονη γεωπολιτική», παρουσιάζοντας τη διαχρονική σημασία της σκέψης και της πολιτικής του Καποδίστρια.

Στη συνέχεια, ο ιστορικός και διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Εδιμβούργου κ. Ευάγγελος Βενέτης

Στη συνέχεια, ο ιστορικός και διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Εδιμβούργου κ. Ευάγγελος Βενέτης, ο οποίος συμμετείχε μέσω διαδικτυακής σύνδεσης, ανέλυσε το θέμα «Ο Καποδίστριας ως διπλωμάτης και το συλλογικό όραμα για τη Ρωμιοσύνη», φωτίζοντας την ευρύτερη ιδεολογική και πολιτική διάσταση της δράσης του.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο κ. Γουέην Χωλ.

Με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες η τελευταία μέρα του Μαΐου στην Αίγινα.

Με ψηλές για την εποχή θερμοκρασίες η τελευταία μέρα του Μαΐου στην Αίγινα.

Οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, που αναμένεται να φτάσουν τους 30°C, σύμφωνα με τα προγνωστικά δεδομένα του κόμβου του Meteo, θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό της τελευταίας μέρας του Μαΐου στην Αίγινα. 

Από το Ενημερωτικό Δελτίο, στο Aegina Portal Talk Radio

Έτσι την Κυριακή, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με αραιή συννεφιά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις, ενώ από το μεσημέρι και μετά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και στη συνέχεια νότιους έως τέσσερα μποφόρ.

Την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος οι καιρικές συνθήκες θα είναι παρόμοιες, με την μέγιστη θερμοκρασία να φτάνει ή να ξεπερνά τους 30°C και τον καιρό να παραμένει αίθριος κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις, ενώ από το μεσημέρι και μετά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και στη συνέχεια νότιους έως τέσσερα μποφόρ.

Εστία φωτιάς σε οικοπέδικη έκταση με ελιές στην περιοχή του Μεσαγρού. Κατασβέστηκε από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αίγινας.

fotia-mesagros.jpg

Εστία φωτιάς εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 3 σήμερα το μεσημέρι, σε οικοπέδικη έκταση με ελιές στην περιοχή του Μεσαγρού.

Από το Ενημερωτικό Δελτίο, στο Aegina Portal Talk Radio 

Στο σημείο έσπευσε δύναμη από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αίγινας, επιχειρώντας με οχτώ οχήματα και εικοσιένα πυροσβέστες. Επίσης, δύναμη από τον Αστυνομικό Σταθμό Μεσαγρού, υδροφόρες του Δήμου Αίγινας, ενώ υπήρξε και συνδρομή από ιδιώτη.

fotia-mesagros2.jpg

Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο περίπου 20 λεπτά αργότερα. Κάηκαν 25 στρέμματα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ από το protothema.gr συνελήφθη 62χρονη γυναίκα, που προκάλεσε τη φωτιά κατά τη διάρκεια καύσης απορριμμάτων στον προαύλιο χώρο της οικίας της. Της επιβλήθηκε πρόστιμο 7.129 ευρώ καθώς είναι υπότροπη για ανάλογο συμβάν πέρυσι.

Τέλος, σε σχετικό δημοσίευμα του ertnews.gr αναφέρεται ότι αφέθηκε ελεύθερη με εντολή του εισαγγελέα.

Η ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος: Συνελήφθη χθες, 30 Μαΐου 2026, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από ανακριτικούς υπαλλήλους της ΔΙ.Π.Υ. Πειραιά, ημεδαπή, για καύση απορριμμάτων εντός οικοπεδικού χώρου, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, σε περιοχή της νήσου Αίγινας και της επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 7.129,69€

Όταν ο χειμώνας ανθίζει μέσα από τον φακό του Ανέστη Κορνέζου και της Ειρήνης Κουνάδη.

Όταν ο χειμώνας ανθίζει μέσα από τον φακό του Ανέστη Κορνέζου και της Ειρήνης Κουνάδη.

Το βράδυ της Παρασκευής, ο Σύλλογος Φίλων εγκαινίασε στην αίθουσα του Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας, την έκθεση φωτογραφίας του Ανέστη Κορνέζου και της Ειρήνης Κουνάδη, με τον άκρως ποιητικό τίτλο «2 ματιές στον ίδιο χειμώνα». 

Η προσέλευση του κοινού ήταν εντυπωσιακή, με πλήθος Αιγινητών και επισκεπτών να κατακλύζουν την αίθουσα, για να τιμήσουν δύο δημιουργούς που έχουν κερδίσει την εκτίμηση του νησιού με τον επαγγελματισμό, την ειλικρίνεια και την ιδιαίτερη ευαισθησία τους.

Την εκδήλωση άνοιξε με έναν γλαφυρό χαιρετισμό, εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου

«Εραστές του φακού και της Αίγινας»
Την εκδήλωση άνοιξε με έναν γλαφυρό χαιρετισμό, εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου, ο κ. Γιώργος Μπήτρος. Με λόγια γεμάτα θέρμη, χαρακτήρισε τους δύο φωτογράφους ως «εραστές του φακού και ακόμα μεγαλύτερους εραστές της Αίγινας», εξαίροντας το ήθος, την τιμιότητα και την έμφυτη ευγένειά τους να έχουν πάντα έναν καλό λόγο για όλους.

«Αν σας βγάλει ο δρόμος προς το λιμάνι, με τον αέρα να σας παίρνει την ομπρέλα

«Αν σας βγάλει ο δρόμος προς το λιμάνι, με τον αέρα να σας παίρνει την ομπρέλα και τη δυνατή βροχή να πέφτει, και δείτε κάποιους να έχουν ανέβει πάνω σε δέστρες, σε παγκάκια ή ακόμα και σε δέντρα για να τραβήξουν πλάνο... μην ανησυχείτε, είναι ο Ανέστης και η Ειρήνη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπήτρος, περιγράφοντας το πάθος των δύο δημιουργών.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, η ιδέα για την έκθεση γεννήθηκε κατά τη διάρκεια του δύσκολου χειμώνα που μας πέρασε, βλέποντας τις μοναδικές λήψεις που αναρτούσαν οι δύο καλλιτέχνες. Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσαν οι ασπρόμαυρες φωτογραφίες από το «ανύπαρκτο» λιμάνι της Αίγινας, όταν τα κύματα κυριολεκτικά το εξαφανίζουν, μια πραγματικότητα που βιώνουν οι κάτοικοι κάθε χρόνο.

Δύο ματιές, μία Αίθουσα, ένας χειμώνας
Η αίθουσα του Μουσείου χωρίστηκε νοητά στα δύο, χωρίς όμως να υψώνει τείχη, αλλά ενώνοντας δύο διαφορετικές καλλιτεχνικές προσεγγίσεις.

Η «Πράσινη Γραμμή» της Ειρήνης Κουνάδη

Η «Πράσινη Γραμμή» της Ειρήνης Κουνάδη
Η κ. Κουνάδη, παίρνοντας τον λόγο, ευχαρίστησε θερμά τον κ. Μπήτρο, τον Δήμο Αίγινας και την κ. Ανθίπη Γελαδάκη για την πολύτιμη βοήθειά τους. Παρουσιάζοντας το δικό της κομμάτι, εξήγησε ότι οι επισκέπτες θα δουν το «χρονικό μιας καταιγίδας».

Από τα απειλητικά σύννεφα στη Δύση που μοιάζουν με αετό, μέχρι τη λύτρωση του ουράνιου τόξου.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε σε μια συγκλονιστική, ανθρώπινη λήψη της στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων: μια γυναίκα σκυμμένη σε ένα παγκάκι μέσα στη βαρυχειμωνιά. «Τι να σκεφτόταν άραγε εκείνη την ώρα;» αναρωτήθηκε η φωτογράφος.

Η ματιά του Ανέστη Κορνέζου

Η ματιά του Ανέστη Κορνέζου
Στο άλλο μισό της αίθουσας, ο φακός του Ανέστη Κορνέζου αιχμαλωτίζει τη δική του αλήθεια από το αιγινήτικο τοπίο. Άγρια θάλασσα, γυμνά δέντρα, έρημοι δρόμοι και το πλοίο «Απόλλων Ελλάς» να παλεύει με τα κύματα, συνθέτουν ένα σκηνικό που, παρά την αγριάδα του, ηρεμεί και γαληνεύει το βλέμμα μέσα από το μοναδικό φως του νησιού.

Οι δύο δημιουργοί, εμφανώς συγκινημένοι, μοιράστηκαν με τον κόσμο το αποτέλεσμα μιας σπάνιας δουλειάς που καταφέρνει να αποδείξει πως ο χειμώνας, με όλη του την ταλαιπωρία, κρύβει μέσα του τη δυνατότητα για τη ζωή να ανθίσει ξανά.

Πληροφορίες Έκθεσης

Πληροφορίες Έκθεσης
Διάρκεια: Από Παρασκευή 29 Μαΐου έως Κυριακή 7 Ιουνίου 2026.

Ωράριο Λειτουργίας: Καθημερινά 10:00 – 13:00 & 19:00 – 21:00.

Τοποθεσία: Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Αίγινας.

Αν ο δρόμος σας βγάλει προς το λιμάνι, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε αυτή την έκθεση. Οι εικόνες της θα δροσίσουν τη σκέψη σας και θα γαληνέψουν το βλέμμα σας.

Featured

diakopi-dei.JPG
Λίγο μετά τις 10 σήμερα το βράδυ, επανήλθε η ηλεκτροδότηση στις περισσότερες περιοχές του νησιού, εκτός από τις περιοχές Ανιτσαίου και Πόρτες. "Πιστεύω ότι και αυτές σε λίγο θα αποκατασταθούν", είπε ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορπάς μιλώντας στο Aegina Portal, σημειώνοντας ότι: "Το συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ καταβάλει μεγάλες και αδιάλειπτες προσπάθειες για την αποκατάσταση του προβλήματος". 

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Σύμφωνα με τις ίδιες δηλώσεις, η διοίκηση του Δήμου Αίγινας έχει εκφράσει την έντονη δυσαρέσκειά της στην ΔΕΔΔΗΕ, καθώς η αγανάκτηση του κόσμου είναι πολύ μεγάλη. "Κατανοούμε ότι κάποια πράγματα είναι κάπως αιφνίδια, όμως αυτός είναι ο λόγος που κάνουμε συνεχείς εκκλήσεις στην ΔΕΔΔΗΕ να κάνει συντηρήσεις, ώστε το δίκτυο να είναι συντηρημένο και να μπορεί να λειτουργεί χωρίς βλάβες", είπε ο κ. Ζορμπάς.

Ο κύριος Ζορμπάς λίγα λεπτά πριν από την αποκατάσταση του ρεύματος, μιλώντας για τις εργασίες που έκανε 9μελές συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ, είπε ότι το πρόβλημα οφείλεται στην γραμμή Ανιτσαίον - Σουβάλα, στην οποία οι τεχνικοί αναζητούσαν την βλάβη σε δασική περιοχή. Στις άλλες περιοχές όπου υπάρχει χαμηλή τάση, αυτή οφείλεται στην υπερφόρτιση του δικτύου.

Αναφορικά με τα προβλήματα που προέκυψαν στην υδροδότηση, είπε ότι λόγω της διακοπής της ηλεκτροδότησης που προηγήθηκε, οι χειρισμοί πρέπει να γίνουν χειροκίνητα και όχι ηλεκτρονικά, με τηλεματικές διαδικασίες, όπως δηλαδή γίνεται σε κανονικές συνθήκες. Η εκτίμησή είναι ότι η υδροδότηση θα επανέλθει κατά τη διάρκεια της νύχτας και πάντα ανάλογα με την περιοχή. 

Υπενθυμίζεται ότι το ρεπορτάζ του Aegina Portal κατέγραψε μόλις πριν μία εβδομάδα, στις 11 Αυγούστου 2024, τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετώπισαν οι περισσότερες περιοχές της Αίγινας με χαμηλή τάση και διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος. Ενώ υπήρχαν και κάποιες περιοχές με διακοπές της υδροδότησης.

Ακολουθεί το σημερινό ρεπορτάζ του Aegina Portal, και το time line με τους προέδρους των Δημοτικών Κοινοτήτων και τις πληροφορίες των πολιτών κατά τη διάρκεια της διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος.

Σοβαρότατα είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν από το πρωί οι περισσότερες περιοχές της Αίγινας, με χαμηλή τάση και διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος. Ενώ υπάρχουν και κάποιες περιοχές με διακοπές της υδροδότησης.

Το ρεπορτάζ του Aegina Portal, μέσω της επικοινωνίας με κατοίκους και επαγγελματίες του νησιού, καταγράφει πολύ έντονες αντιδράσεις, καθώς λόγω χαμηλής τάσης δεν μπορούν να λειτουργήσουν ηλεκτρικές συσκευές και μηχανήματα, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις σημειώθηκαν διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος, που διήρκησαν μία έως μία ώρα.

Ο δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς, είπε ότι βρίσκεται σε επικοινωνία με τον ΔΕΔΔΗΕ και αυτή τη στιγμή (3:30 μ.μ.) συνεργείο εργάζεται για την αποκατάστασή του ρεύματος.


Το Aegina Portal μίλησε με τους προέδρους των Δημοτικών Κοινοτήτων της Αίγινας, που ζουν λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις. 

Ξεκινώντας από την Πέρδικα, το Aegina Portal σε επικοινωνία με τον πρόεδρο της Κοινότητας κ. Σάκη Μούρτζη, είπε ότι στην Πέρδικα και στην Αιγινήτισσα, υπάρχει πτώση τάσης, γεγονός που έχει αναγκάσει τους επαγγελματίες να χρησιμοποιούν γεννήτριες προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες τους. Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν κάτοικοι και παραθεριστές που ζουν στην περιοχή. Μάλιστα, ο κ. Σάκης Μούρτζης, επισήμανε ότι κάποιες περιοχές δεν έχουν νερό, καθώς οι δεξαμενές δεν λειτουργούν, λόγω της χαμηλής τάσης. Σημείωσε ότι κάτοικοι των περιοχών επικοινώνησαν μαζί του αναφέροντάς του το πρόβλημα. "Δεν μπορούν να δουλέψουν τα μοτέρ, γι' αυτό δεν έχουν νερό είπε". Τέλος σε νεότερη επικοινωνία, σημείωσε ότι από την ενημέρωση που κατάφερε να έχει, υπάρχει πρόβλημα στο "εννιάστήλο" στην περιοχή του Σαρπά.

 Χαμηλή τάση, αλλά χωρίς σοβαρά προβλήματα δήλωσε αρχικά ο πρόεδρος της Κοινότητας Κυψέλης κ. Μηνάς Γιαννούλης. Ωστόσο λίγα λεπτά μετά τις 3:50 μ.μ. το ρεύμα κόπηκε, όπως ενημέρωσε σε νεότερη επικοινωνία.


Στις περιοχές της Δημοτικής Κοινότητας Βαθέος, ο πρόεδρος κ. Ηλίας Γρυπαίος, είπε ότι από χθες, περίπου από τις 1:00 μετά τα μεσάνυχτα, μέχρι τις 10 σήμερα το πρωί, ένα μέρος της Σουβάλας έμεινε χωρίς ρεύμα. Στη περιοχή του Βαθέος το ρεύμα κόπηκε σήμερα το μεσημέρι για περίπου μία ώρα. Η διακοπή αυτή ξεκίνησε με πτώση τάσεως. Αναφορικά με την υδροδότηση, ο κ. Ηλίας Γρυπαίος είπε ότι μέχρι τις 2 το μεσημέρι δεν υπήρχε πρόβλημα, ωστόσο σύμφωνα με ενημέρωση που είχε, υπάρχει το ενδεχόμενο περιοχές της Κοινότητας να μείνουν από νερό, καθώς δεν λειτουργούν τα μοτέρ.  

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Μεσαγρού κ. Μανώλης Λεούσης, είπε ότι το ρεύμα κόπηκε περίπου για μισή ώρα στις 1:30 το μεσημέρι. Επισήμανε ότι όλες οι περιοχές της Κοινότητας Μεσαγρού, έχουν πτώση τάσεως. Μέχρι εκείνη την ώρα, στις 2:30 μ.μ. δεν υπήρχε πρόβλημα υδροδότησης στην περιοχή, εκτός από κάποια σημεία που είχαν πολύ λίγο, πρόκειται για σημεία που βρίσκονται ψηλά. 

 

Η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αίγινας κ. Ανθή Γελαδάκη, είπε ότι υπήρξε πτώση τάσης στην Αφαία και στο κέντρο της Αίγινας, ενώ σημειώθηκαν μικρές διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος, διάρκειας 5 έως 10 λεπτών. Μέχρι αυτή τη στιγμή (3:30 μ.μ.)  φαίνεται ότι η περιοχή του Μαραθώνα ήταν σε καλύτερη κατάσταση. Σε όλες τις περιοχές του κέντρου όπου υπάρχει πτώση της τάσης, οι επαγγελματίες φοβούνται για πρόκληση ζημιών στα ψυγεία τους και στα κλιματιστικά μηχανήματά τους, όπως αντίστοιχα οι κάτοικοι και οι παραθεριστές για τις ηλεκτρικές συσκευές και τα aircondition τους. Η κ. Γελαδάκη μίλησε με την ΔΕΔΔΗΕ και ενημερώθηκε ότι εξαιτίας βλάβης, μίας γραμμή βγήκε εκτός, ώστε να γίνει άμεση αποκατάσταση. Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, η αποκατάσταση θα είχε ολοκληρωθεί μέχρι τις 3 το μεσημέρι, κάτι που μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχε επιτευχθεί. Τέλος, βρίσκεται σε επικοινωνία και με άλλες περιοχές της Κοινότητας Αίγινας, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί εκεί.

Μετά την έρευνα που έκανε η κ. Ανθή Γελαδάκη, είπε ότι στην περιοχή των Πορτών είχαν και ρεύμα και νερό, στην περιοχή του Ανιτσαίον υπήρχε διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι η κ. Ανθή Γελαδάκη επικοινώνησε, επίσης, με την κ. Ντίνα Χατζίνα, δημοτική υπάλληλο του προγράμματος "Βοήθεια στο σπίτι". Σύμφωνα με αυτή την ενημέρωση δεν υπάρχει κάποιος στην ορεινή πλευρά της Αίγινας που να χρίζει βοήθειας, ενώ κάποιοι άλλοι έχουν κατέβει σε συγγενείς τους, στο κέντρο. 

Τέλος επισήμανε το πρόβλημα στην τηλεφωνική επικοινωνία στην περιοχή του Ανιτσαίον.

Το πρόβλημα της επικοινωνίας φαίνεται ότι υπάρχει και σε άλλες περιοχές, χωρίς ωστόσο να μπορούμε να γνωρίζουμε περισσότερα αυτή τη στιγμή.


 [upd 5:07 μ.μ.] Σε νεότερη επικοινωνία με τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Βαθέος κ. Ηλία Γρυπαίο, είπε ότι η περιοχή του δεν έχει ρεύμα, καθώς έγινε διακοπή. Το ρεύμα ήλθε, και στη συνέχεια διακόπηκε, περίπου στις 4 το απόγευμα ή νωρίτερα. Μαζί του επικοινωνούν πολίτες από τη Σουβάλα, τους Αγίους και το Βαθύ, ρωτώντας τον να μάθουν πότε θα επανέλθει το ρεύμα και όπως επισημαίνει δεν έχει και ο ίδιος ενημέρωση και δεν γνωριζει τι να τους πει. Τέλος, ενημερώθηκε από πολίτη, ότι περιοχή της Σουβάλας δεν έχει ρεύμα από το πρωί.  

[upd 5:30 μ.μ.] Χωρίς ρεύμα έμεινε η Κοινότητα Μεσαγρού, μετά τις 3 το μεσημέρι. Σύμφωνα με επικοινωνία, πριν από λίγο, ο πρόεδρος κ. Μανώλης Λεούσης, είπε ότι εκείνη την ώρα υπήρξε μία διακοπή, το ρεύμα ήρθε ξανά και έκτοτε η περιοχή έμεινε χωρίς ρεύμα, μετά από μία νέα διακοπή που κρατά μέχρι αυτή τη στιγμή, δηλαδή στις 5:28 μ.μ. Τόνισε ότι οι πολίτες των ρωτούν πότε θα επανέλθει η ηλεκτροδότηση, αλλά δεν γνωρίζει να τους απαντήσει γιατί ούτε ο ίδιος δεν έχει ενημέρωση.

[upd 6:10 μ.μ.] Από αναγνώστη του Aegina Portal αναφέρθηκε διακοπή της λειτουργίας του internet στην περιοχή του Μαραθώνα, από τις μεσημεριανές ώρες. 

[upd 6:17 μ.μ.] Σύμφωνα με μήνυμα αναγνώστη του Aegina Portal, που λάβαμε νωρίτερα, από τις 12 το μεσημέρι στην περιοχή Πόρτες, υπήρχε πτώση τάσης με αποτέλεσμα να μην λειτουργούν πολλές συσκευές. Από τις 15.30 μέχρι και τώρα  (4:54 μ.μ.) έχει κοπεί τελείως το ρεύμα.

[upd 6:40 μ.μ.] Από μήνυμα αναγνώστη του Aegina Portal, γίνεται γνωστό ότι χωρίς ηλεκτρικό έχει μείνει η περιοχή της Παχειάς Ράχης από τις 4 το απόγευμα. Επίσης χωρίς νερό έμεινε μετά τις 6:30 μ.μ. Νωρίτερα η πίεση ήταν πολύ χαμηλή, ωστόσο τώρα οι κάτοικοι δεν έχουν καθόλου νερό.

[upd 7:46 μ.μ.] Χωρίς νερό έμεινε το Βαθύ. Σε επικοινωνία με τον πρόεδρο της Κοινότητας Βαθέος κ. Ηλία Γρυπαίο, είπε ότι το Βαθύ έμεινε από νερό στις 6:30 μ.μ. Επίσης, το ρεύμα ήρθε στην περιοχή στις 7:30 μ.μ. αλλά μετά από πέντε λεπτά κόπηκε και πάλι.

[7:55 μ.μ.]  Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Αντώνης Μούρτζης επιβεβαίωσε τα προβλήματα στην υδροδότηση σε κάποιες περιοχές του νησιού και είπε ότι αυτές οφείλονται στην έλλειψη ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς δεν μπορούν να λειτουργήσουν τα μοτέρ. 

 

[7:58 μ.μ.] Η κατάσταση στην Πέρδικα παραμένει όπως και το μεσημέρι. Ο πρόεδρος της Κοινότητας Πέρδικας κ. Σάκης Μούρτζης είπε ότι τα σπίτια έχουν φως με χαμηλή τάση, όπως τα καταστήματα είναι αναγκασμένα να λειτουργούν με γεννήτριες. Ο κ. Μούρτζης είπε επίσης ότι σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση που είχε από το συνεργείο που εργάζεται στου Σαρμπά, η ηλεκτροδότηση αναμένεται να αποκατασταθεί σε μία ή μιάμιση ώρα.

[upd 8:16 μ.μ.] Από ενημέρωση αναγνωστών του Aegina Portal, έγινε γνωστό ότι χωρίς ηλεκτρικό έχουν μείνει μέχρι αυτή την ώρα η περιοχή των Αγίων Ασωμάτων από τις 3:30 το μεσημέρι, όπως και η περιοχή στους Τζίκηδες από τις 3:10 το μεσημέρι.

[upd 9:16 μ.μ.] "Όλη η βόρεια πλευρά του νησιού έχει μείνει χωρίς ρεύμα, από την Κυψέλη μέχρι την Αγία Μαρίνα". Αυτή ήταν η δήλωση που έκανε ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μεσαγρού κ. Μανώλης Λεούσης. Ο κ. Λεούσης είπε, επίσης, ότι πολλά καταστήματα στην περιοχή της Βαγίας έκλεισαν καθώς είχαν μείνει χωρίς ρεύμα. 

[upd 9:30 μ.μ.] Το Aegina Portal επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Αίγινας κ. Σταύρο Καλαμάκη, ο οποίος είπε ότι: "Δεν είναι καλό για την εικόνα του νησιού, όλο αυτό που χτίζουμε να έρχεται ένα γεγονός και να το γκρεμίζει". Αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοί του ξενοδόχοι, από ένα γεγονός το οποίο έχει διαρκέσει, ήδη, πολύ ώρα και στη ζημιά που έχουν υποστεί πολλοί από αυτούς από την καταστροφή ευπαθών προϊόντων κτλ.

[upd 10:02 μ.μ.] Το ρεύμα έχει επανέλθει σε αρκετές περιοχές.

[upd 10:30 μ.μ.] Το ρεύμα στις Πόρτες δεν έχει επανέλθει, όπως έγινε γνωστό μετά από επικοινωνία με μόνιμο κάτοικο της περιοχής.

[upd 11:32 μ.μ.] Αναγνώστης του Aegina Portal ενημέρωσε ότι το Κλειδί και στο Σφεντούρι είναι χωρίς ρεύμα από τις 14.00 σχεδόν έως τις 23.30. Μετά τις 7.00 μ.μ. οι κάτοικοι είχαν ρεύμα μόνο για 2-3 ώρες. Όπως γράφει στο μήνυμά του, το πρόβλημα είναι τεράστιο και για τους κατοίκους, αλλά και για τους τουρίστες, που έχουν νοικιάσει κατοικίες στην περιοχή.

[upd 11:50 μ.μ.] Το ρεύμα επανήλθε στο Κλειδί και στο Σφεντούρι, σύμφωνα με ενημέρωση αναγνώστη.

[upd 00:55 π.μ.] Επιτακτική είναι η ανάγκη για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στις Πόρτες, καθώς σύμφωνα με μήνυμα αναγνώστη, στην περιοχή διαμένουν πολίτες με σοβαρά προβλήματα υγείας. Σε άλλο μήνυμα, αναγνώστης αναφέρει ότι στην περιοχή Πόρτες οι κάτοικοι δεν έχουν ρεύμα από τις 16:00, 17/08 μέχρι και τώρα 00:33, 18/08. 

[upd 2:24 π.μ.] Στις 2 π.μ. αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στις Πόρτες, σύμφωνα με ενημέρωση από αναγνώστη, κάτοικο της περιοχής.

Στις 2:15 μ.μ. επανήλθε το ρεύμα στην περιοχή Ανιτσαίον.

[upd 2:35 π.μ.] Στην περιοχή της Κυψέλης - Καβουρόπετρας το ρεύμα επανήλθε στις 18:00 και διακόπηκε γύρω στις 22:00. Ακόμη δεν έχει επανέλθει (2:03 π.μ.). Επίσης δεν λειτουργούν τα τηλέφωνα, αναφέρει σε μήνυμά του αναγνώστης.

Το ρεύμα επανήλθε στη συγκεκριμένη περιοχή στις 2:30 π.μ.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους προέδρους του Δημοτικών Κοινοτήτων της Αίγινας, για την άμεση ανταπόκριση και το ενδιαφέρον που δείχνουν κάθε φορά. 

Επίσης ευχαριστούμε θερμά, όλους τους πολίτες που επικοινωνούν μαζί μας μεταφέροντας την εικόνα της περιοχής τους.

Κατά τη διάρκεια της διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος, το Aegina Portal επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του Κέντρου Υγείας Αίγινας κ. Στέλιο Θεριανό. Ο κ. Θεριανός είπε ότι το Κέντρο Υγείας αντιμετώπισε προβλήματα στην ηλεκτροδότηση νωρίτερα το απόγευμα, αλλά αποκαταστάθηκαν στη συνέχεια.

Επίσης με το Aegina Portal επικοινώνησε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Αίγινας κ. Παναγιώτης Ηλίας, δηλώνοντας το ενδιαφέρον του για τα προβλήματα της ηλεκτροδότησης στην περιοχή του Μεσαγρού, όπου διαμένει και ο ίδιος. 

Για ζητήματα που αφορούν τις αρμοδιότητές του, επικοινώνησε ο πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζόμενων Δωματίων Αίγινας, κ. Νίκος Κωστάκος.

Με το Aegina Portal επικοινώνησε πλήθος πολιτών, που δυστυχώς λόγω του πιεσμένου χρόνου, δεν καταφέραμε να απαντήσουμε σε όλους. Ευχαριστούμε.

Τελευταία ενημέρωση 2:37 π.μ.  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png

Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.