Π.Α.ΜΕ. Αίγινας. Εκδήλωση για τους πρόσφυγες.

ΠΑΜΕ Αίγινας. Ανακοίνωση - κάλεσμα.

"Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος, το προσφυγικό και ο ρόλος της εργατικής τάξης". Κυριακή 10 Απριλίου και  ώρα 11πμ στο γήπεδο (Αίθουσα Ανδρεόπουλου).

Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι.
Οι  πρόσφυγες και μετανάστες είναι τα θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων. Είναι τα θύματα των αντιδραστικών καθεστώτων και των δημιουργημάτων τους όπως οι ISIS, Ταλιμπάν κ.α. , που τους οδήγησαν στο βίαιο ξεκλήρισμα από την πατρίδα τους, αναζητώντας καλύτερη τύχη .
Μετά το προσωρινό άνοιγμα των συνόρων και την διαλογή των άμεσα αναγκαίων ατόμων από τα μονοπώλια, τα ξανάκλεισαν. Αποτέλεσμα, να αρχίσει ο εγκλωβισμός χιλιάδων, κύρια στην Ελλάδα, όσων φυσικά δεν θαλασσοπνίγηκαν.
Στο μεταξύ τα αμερικανονατοϊκά πολεμικά αλωνίζουν στο Αιγαίο, με το δουλεμπόριο καλά να κρατεί και επί της ουσίας να καταργούν τα ελληνοτουρκικά σύνορα και στο τέλος ήρθε η επαίσχυντη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας που οδηγεί σε ένα παραπέρα εγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών.
Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ πιστή στη λυκοσυμμαχία της Ε.Ε. και τις αποφάσεις της με το πρόσφατο "Fast track" νομοσχέδιο, τσαλαπατά και αυτό το διεθνές δίκαιο για τους πρόσφυγες.
Τελευταία στο νησί μας αναπτύσσεται από ορισμένους ένας ιδιότυπος ρατσισμός  και ξενοφοβία, αποσιωπώντας επιμελώς τις αιτίες των δραματικών εξελίξεων.  Αποσιωπούν ,δηλαδή, ότι το εκμεταλλευτικό σύστημα, είναι η μήτρα του ρατσισμού, του ναζισμού-φασισμού.
Όπως λέει η παροιμία "άμα δεν μπορείς να χτυπήσεις τον γάιδαρο, χτύπα το σαμάρι"...
Ο λαός μας έχει μεγάλη πείρα γιατί έχει βιώσει την προσφυγιά, την μετανάστευση, τις διώξεις, τον πόλεμο κατά του φασισμού και δεν ξεχνά. Βιώνει σκληρά την ίδια την εκμετάλλευση που του στερεί την δουλειά, την υγεία, την μόρφωση, την αξιοπρέπεια, την ίδια του την ύπαρξη.
Γι αυτό χρειάζεται αγώνα, όχι μόνο ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο αλλά και στο σύστημα που τον γεννάει. Χρειάζεται επαγρύπνηση και πάλη ενάντια στην αντιδραστική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της νατοϊκής παρουσίας. Χρειάζεται αγώνας ενάντια στις αποφάσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Γι αυτό ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
* Να γίνει η μεταφορά προσφύγων-μεταναστών στις χώρες του τελικού προορισμού τους.
* Να υπάρξουν ανθρώπινοι χώροι φιλοξενίας με αποκλειστική ευθύνη του κράτους και όχι των ΜΚΟ.


Καλούμε τον λαό της Αίγινας:
* Να απομονώσει τη Χρυσή Αυγή ,που σπέρνει την ξενοφοβία και τον ρατσισμό.
* Να σταθεί αλληλέγγυος σε πρόσφυγες και μετανάστες.


Για τον σκοπό αυτό ανταποκρινόμαστε και καλούμε σε έμπρακτη συμπαράσταση, με συλλογή ειδών βασικής ανάγκης για τους πρόσφυγες.


Τα είδη που χρειάζονται άμεσα είναι:
* Πάνες για μωρά, μωρομάντηλα, μπιμπερό, σερβιέτες, ατομικές συσκευασίες χαρτομάντηλα, σαμπουάν (μικρή συσκευασία), αφρόλουτρα (μικρή συσκευασία), σαπούνια, οδοντόκρεμες οδοντόβουρτσες, χαρτί υγείας, ξυραφάκια.
* Γάλα για βρέφη, γάλα εβαπορέ, έτοιμες τροφές για μικρά παιδιά που δεν χρειάζονται ψυγείο, ατομικά νερά, χυμοί, ατομικές συσκευασίες μπισκότων, κρουασάν, φρυγανιές, ατομικές μαρμελάδες, βούτυρο, ζάχαρη, κονσέρβες.
* Εσώρουχα ανδρικά - γυναικεία - παιδικά, κάλτσες ανδρικές - γυναικείες - παιδικές, αθλητικά παπούτσια σε όλα τα μεγέθη και σε καλή κατάσταση.


Π.Α.ΜΕ. ΑΙΓΙΝΑΣ


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png