Περιβαλλοντικός και πολιτιστικός Σύλλογος Πέρδικας "Άγιος Σώστης". Περιβαλλοντικές και εξωραϊστικές δράσεις κατά την Πασχαλινή Περίοδο.

Περιβαλλοντικός και πολιτιστικός Σύλλογος Πέρδικας "Άγιος Σώστης".  Δελτίο Τύπου.
Με ιδιαίτερη χαρά το Δ.Σ. του  Περιβαλλοντικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Πέρδικας « Άγιος Σώστης» ενημερώνει  για τις περιβαλλοντικές και εξωραϊστικές δράσεις του κατά τη περίοδο του Πάσχα, δηλαδή από τέλους Απριλίου έως το πρώτο 10ημερο του Μαΐου. Πιο συγκεκριμένα:

Καθαρισμός της αμμουδιάς της Πέρδικας από σκουπίδια και λοιπά απορρίμματα. Έτσι η πλαζ ήταν έτοιμη να υποδεχτεί μικρούς και μεγάλους για παιχνίδι και ρέμβη!

Καθαρισμός όλης της ακτογραμμής περιμετρικά της Πέρδικας, ξεκινώντας από τον κάβο των Οχυρών και όλης της παράκτιας βραχώδους ζώνης από τη περιοχή του Αγίου Σώζοντα έως το τέλος αυτής, στο νοητό σημείο δηλαδή της εισόδου του χωριού. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο κατά τη συγκεκριμένη δράση μαζεύτηκαν 50 μεγάλες σακούλες πλαστικών και λοιπών σκουπιδιών

Κλάδεμα όλων των δέντρων κατά μήκος του παραλιακού χωματόδρομου των Οχυρών

Καθαρισμός του γηπέδου μπάσκετ από σωρούς οργανικών και ανόργανων σκουπιδιών, σπασμένων γυαλιών  και ακαθαρσιών, ώστε να είναι εφικτή και ευχάριστη η άθληση και η ψυχαγωγία στο συγκεκριμένο χώρο. Στον ίδιο χώρο κατασκευάστηκαν επίσης παγκάκια για την εξυπηρέτηση των αθλούμενων και ασβεστώθηκε η μάντρα κατά μήκος του γηπέδου.

Στο σημείο αυτό και συγκεκριμένα πλαγίως του οικήματος της  Τ.Κ. Πέρδικας απομένει μόνο η απομάκρυνση  των συσσωρευμένων απορριμμάτων και σκουπιδιών από το Δήμο Αίγινας  σε επαφή με τον οποίο συμφωνήθηκε  η απομάκρυνσή τους με το Δημοτικό φορτηγό όχημα, καθώς και η  μετακίνηση των κάδων στο σημείο του τοίχου του Περιβολιού ώστε να μην βρίσκονται κυριολεκτικά «στη μύτη» όσων αθλούνται ή παρεβρίσκονται στο συγκεκριμένο χώρο

Αναπαλαίωση με πέτρα των 5 παλαιών πηγαδιών στο περιβάλλοντα χώρο της Τ.Κ. Πέρδικας, καθώς και ενός ακόμα στο μέσο του παλαιού οικισμού στη περιοχή του παλαιού μύλου. Το έργο αυτό θα ολοκληρωθεί με την τοποθέτηση παραδοσιακών παλαιών μαγγανίων σε κάθε ένα από τα πηγάδια αυτά, ενέργεια που έχουμε δρομολογήσει. Επειδή όμως το κόστος είναι υψηλό, θα εκτιμούσαμε βαθύτατα την όποια χορηγική προσφορά, από όποιον επιθυμεί να συνεισφέρει προς το σκοπό αυτό. Ο εξωραϊσμός των πηγαδιών αυτών είναι μέρος του πολιτισμού μας και της τοπικής φυσιογνωμίας και θεωρούμε υποχρέωσή μας να τα αναδείξουμε

Ασβέστωμα μέρος της πεζούλας της παραλίας και συγκεκριμένα από τη τελευταία καφετέρια έως το τέλος αυτής.   

Μάζεμα σκουπιδιών από το Πευκώνα. Στο σημείο αυτό θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε το Δήμο για το καθαρισμό του Πευκώνα από τα αγριόχορτα που είχαν μεγαλώσει τόσο ώστε καθιστούσαν ιδιαιτέρως δύσβατη τη διέλευσή του, αλλά και το παιχνίδι μέσα σε αυτόν.

Για όλα τα παραπάνω αισθανόμαστε επίσης την ανάγκη να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τους κ.κ. Μιχάλη Μαρτή, Αντιπρόεδρο του Συλλόγου μας και Γιάννη Μούρτζη, Γεν. Γραμματέα, οι οποίοι αφιέρωσαν πολύτιμο χρόνο στην οργάνωση και εποπτεία των δράσεων αυτών, αλλά και τους συμπολίτες μας που με ευαισθησία μας υπέδειξαν θέματα στα οποία θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε άμεσα αλλά και μελλοντικά.

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

Στέλλα Τρίμη
Πρόεδρος


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png