Δελτίο Τύπου.
Η ομάδα γαστρονομίας του 3ου και 4ου Φεστιβάλ Φιστικιού Αίγινας, συνεχίζοντας την δραστηριότητα της, με συνέπεια και μεράκι, ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Δήμου Αίγινας και του προέδρου της επιτροπής τουριστικής προβολής, στα πλαίσια του Τοπικού Συμφώνου Ποιότητας, (καλύπτοντας τα έξοδα της). Ο περιφερειάρχης Κρήτης κος Σταύρος Αρναουτάκης, η αντιπεριφερειάρχης κα Θεανώ Βρέντζου -Σκορδαλάκη, ο πρόεδρος του γεωτεχνικού επιμελητηρίου κος Αλέξανδρος Στεφανάκης και το στέλεχος της αγροδιατροφικής σύμπραξης περιφέρειας Κρήτης κα Ασπασία Σταυρουλάκη (καλή φίλη της ομάδας γαστρονομίας από την ημερίδα που είχε πραγματοποιηθεί στην Αίγινα στις 24/9/12 με θέμα "Επιχειρηματικότητα και αειφόρος ανάπτυξη στον Τουρισμό-Πολιτισμό και τον Αγροδιατροφικό Τομέα") μας παρείχαν απλόχερα την τεχνογνωσία τους, για το πως έχουν αναπτύξει έναν ολοκληρωμένο στρατηγικό σχεδιασμό για την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα, την διαχείριση των προϊόντων και την διασύνδεση τους με τον τουρισμό.
Επίσης μας παρουσίασαν την ανάπτυξη χρήσιμων εργαλείων στήριξης και προώθησης της τοπικής γαστρονομίας και των παραδοσιακών προϊόντων μέσα από την αγροδιατροφική σύμπραξη της περιφέρειας Κρήτης και το Κρητικό Σύμφωνο Ποιότητας. Οφείλουμε να τους ευχαριστήσουμε για την καταπληκτική κρητική τους φιλοξενία και για την ευκαιρία που μας έδωσαν να επισκεφτούμε τον γυναικείο συνεταιρισμό Ερατώ, την αγροτουριστική μονάδα –κτήμα Πάνακρον- στους πρόποδες του Ψηλορείτη του Δήμου Αμαρίου στο Ρέθυμνο, το παραδοσιακό εργαστήρι παραγωγής φύλλου κρούστας του κου Γεωργίου Χατζηπαράσχου, το οινοποιείο Πατεριανάκη καθώς και το ελαιουργείο και την έκθεση της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Πεζών. Ελπίζουμε σύντομα να μπορέσουμε να τους ανταποδώσουμε την φιλοξενία.