Προγραμματισμένες δράσεις του συλλόγου "Ολβία Πόλις" σε Γαλλία και Ουκρανία.

Δελτίο Τύπου.
Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι προγραμματισμένες δράσεις του Συλλόγου μας στην Γαλλία και  Ουκρανία που πραγματοποιήθηκαν από  1η εως  και 12η Οκτωβρίου 2012
Συγκεκριμένα :
-    Εγινε συνάντηση στο Παρίσι με την εκπρόσωπο του Συλλόγου στη Γαλλία  κα Agathe Leroux προκειμένου να συντονιστούν οι περαιτέρω ενέργειες εκεί , συνεργασίες με Σχολές στη  Γαλλία και συμμετοχή σε συνέδριο Πολιτιστικών Συλλόγων στο Παρίσι όπου θα εκπροσωπηθούμε από την κα Leroux

-    Επίσκεψη στο Σχολείο “ Ελλάδα του Κιέβου “ ( Δημοτικό Γυμνάσιο  Λύκειο ) όπου διδάσκεται συστηματικά η Ελληνική γλώσσα και ο Πολιτισμός .  Στο Σχολείο αυτό ιδρύσαμε παράρτημα βιβλιοθήκης με Ελληνικά Βιβλία ,  Λογοτεχνικά , εγκυκλοπαιδικά , κλπ. σε συνεργασία με την Δημόσια Βιβλιοθήκη  Αίγινας και την Πρεσβεία της Ουκρανίας στην Ελλάδα . Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Σχολείο  συμμετείχε όλο το διδακτικό προσωπικό και μεγάλο μέρος των μαθητών που τραγούδησαν , χόρεψαν , απήγγειλαν ποιήματα στα Ελληνικά εκδηλώνοντας έτσι τη χαρά τους για την παρουσία μας και την έναρξη της συνεργασίας μας . Στην εκδήλωση παρευρέθηκε επίσης ο π. Πρέσβης της Ουκρανίας στην Ελλάδα κ. Βαλέριος Τσύμπουχ. Αντιπρόεδρος του Ουκρανικού κόμματος “ Πράσινος Πλανήτης “ .  Την αποστολή μας στην Ουκρανία συνόδευε η εκπρόσωπος του Συλλόγου μας στην Ουκρανία κα Ολγα Προκοπτσούκ.
Ηδη   δύο Σχολεία του νησιού μας έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για συνεργασία με το Σχολείο ΕΛΛΑΔΑ του Κιέβου σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος .

-    Συνάντηση στο Πανεπιστήμιο Ταράς Σεβτσένκο του Κιέβου με τον  καθηγητή, διδάκτορα Ελληνικής Φιλολογίας , κ. Ανδρέα Σαβένκο , Διευθυντή της Εδρας Ελληνικών Σπουδών , και με φοιτητές που παρακολουθούν μαθήματα Ελληνικής γλώσσας και Φιλολογίας. Εξετάστηκαν όλες οι περαιτέρω δυνατότητες για συνεργασία με το  μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο της Ουκρανίας.

-    Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη περιοχής Σταρομπέσεβ Ουκρανίας κ. Βασίλη Πανκό ( αφορά 50 περίπου μικρές πόλεις όπου μεγάλο μέρος του πληθυσμού είναι Ελληνικής καταγωγής – Ελληνες της Αζοφικής - ) , με τον   κ. Αλεξάντερ Φομένκο  αναπληρωτή Κυβερνήτη περιφερειακής  Διοίκησης του Ντονιεσκ , και Δημάρχους περιοχής Σταρομπέσεβ.
Συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας με τον Σύλλογό μας σε όλους τούς τομείς  όπως προβλέπονται απο το καταστατικό μας .
Στην περιοχή είχαμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε εκτός από την πόλη του Ντονιέσκ ,  δύο  πόλεις ( Σταρομπέσεβ και Στύλα ) να ξεναγηθούμε στα λαογραφικά Μουσεία  και να επισκεφθούμε επίσης τα Σχολεία όπου διδάσκεται η Ελληνική γλώσσα όπως και τις ορθόδοξες εκκλησίες .  Κατά την παραμονή μας στην περιφέρεια Σταρομπέσεβ η αποστολή μας ενοποιήθηκε με την αποστολή του Δήμου Αίγινας  ( Ο Δήμαρχος κ. Θεοδόσης Σακκιώτης και ο Πρόεδρος Δημ. Συμβουλίου κ. Πέτρος Πετρίτης) οι οποίοι κατόπιν πρόσκλησης του περιφερειάρχη κ. Βασίλη Πανκό παρευρέθηκαν στίς εκδηλώσεις που οργάνωσαν οι Ουκρανο-Ελληνικοί Σύλλογοι της Ομογένειας και ολοκλήρωσαν τις διαδικασίες αδελφοποίησης της Αίγινας με τον Δήμο και την περιφέρεια Σταρομπέσεβ.
-    Τέλος  πραγματοποιήθηκε συνάντηση και συνομιλίες με την αντιπρόεδρο της Ομοσπιονδίας  Ελληνο-ουκρανικών Συλλόγων με τούς οποίους θα υπάρχει στενή συνεργασία σε θέματα πολιτισμού  και εκπαίδευσης  ώστε να προωθηθούν κατά τον καλύτερο τρόπο οι αμοιβαίες καλές σχέσεις


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png