Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Νησιών Αργοσαρωνικού για την επίσκεψη της Μέρκελ στην Ελλάδα.

Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Νησιών Αργοσαρωνικού. Δελτίο Τύπου.
Επίσκεψη Μέρκελ στην Ελλάδα. Ο δολοφόνος στον τόπο του εγκλήματος. Η επίσκεψη Μέρκελ την Τρίτη 9/10/2012 αποτελεί αποκορύφωμα του θράσους και της προκλητικότητας που δείχνει η Καγκελάριος του Δ’ Ράιχ (Ράιχ του ευρώ) προς τους υποτελείς και εξαθλιωμένους λαούς της ευρωζώνης και ειδικά προς τον ελληνικό λαό, τον οποίο έχει συντρίψει οικονομικά και κοινωνικά. Η επίσκεψη αυτή θυμίζει τον δολοφόνο που τριγυρνά στο χώρο του εγκλήματος. Μόνο που στην περίπτωση της Μέρκελ το έγκλημα δεν είναι στιγμιαίο αλλά διαρκές.  Το μνημονιακό καθεστώς που επέβαλαν η Μέρκελ και οι γερμανοί τραπεζίτες μαζί με την εγχώρια αστική τάξη συνεχίζει τα φονικά κύματα λιτότητας, στέλνοντας όλο και περισσότερα κομμάτια του ελληνικού λαού στην ανεργία , στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Η Ελλάδα είναι η τρίτη χώρα στον κόσμο σε ανεργία και η πρώτη στην ανεργία των νέων. Στα χρόνια των Μνημονίων η ανεργία εκτοξεύτηκε από 11% που ήταν το 2009 στο 23,5% του οικονομικά ενεργού πληθυσμού της χώρας σήμερα και συνεχίζει ανοδικά. Άλλωστε με υπερηφάνεια η Τρόικα της Μέρκελ και η εγχώρια υποτακτική κυβέρνηση Σαμαρά διακηρύσσουν  τις 150.000 απολύσεις στο δημόσιο ως δήθεν εξυγίανση της οικονομίας. Η ύφεση της οικονομίας από το 2008 και μετά συσσωρευτικά φτάνει το 25% , όπως παραδέχτηκε και ο κορυφαίος υπάλληλος της Μέρκελ , υπουργός Εθνικής Οικονομίας του μνημονιακού καθεστώτος Γ. Στουρνάρας. Στη χώρα αυξάνεται το κύμα των άστεγων συμπολιτών μας στα μεγάλα αστικά κέντρα, την ώρα που η τρόικα πιέζει για πλειστηριασμούς σε σπίτια υπερχρεωμένων νοικοκυριών.         

Τις μέρες αυτές , εκτός από τη Μέρκελ, ετοιμαζόμαστε να υποδεχτούμε και τα δώρα της. Ένα καινούργιο κύμα φονικής λιτότητας 13,5 δις ευρώ με μειώσεις ακόμα και στις κατώτατες συντάξεις , απολύσεις και διάλυση του δημόσιου τομέα της οικονομίας , της υγείας και της παιδείας Το «κέρδος» μας απ’ όλα αυτά είναι ότι θα συνεχίσουμε να ζούμε υποτελείς και εξαθλιωμένοι στη νομισματική ζώνη της Μέρκελ και των Γερμανών τραπεζιτών.

Τη Μέρκελ θα υποδεχτούν δυο διαφορετικές Ελλάδες:

Η Ελλάδα των τραπεζιτών , των μεγαλοαστών και των πολιτικού προσωπικού του Μνημονίου ως υποτακτικοί της με όρκους πίστης στο νόμισμα της. Είναι αυτό το νόμισμα που τους διασφάλισε μεγάλα κέρδη και συνεχίζει να προσφέρει και σήμερα, μέσα από την κοινωνική γενοκτονία που επιβάλλουν τα μνημόνια.

Η Ελλάδα των ανέργων , των άστεγων , φτωχών και εξαθλιωμένων για την οποία η πολιτική και τα οράματα της Μέρκελ δεν σημαίνουν μόνο απειλή  για την επιβίωση τους αλλά και απειλή κατά της δημοκρατίας, δίνοντας έδαφος στη δημαγωγία των νεοφασιστών, η Ελλάδα αυτή την κηρύσσει ανεπιθύμητη.      

Η ΜΕΡΚΕΛ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΗ ΚΑΙ ΩΣ ΤΕΤΟΙΑ ΘΑ ΤΗΝ «ΥΠΟΔΕΧΤΟΥΜΕ»
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΕΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ  , ΔΕΥΤΕΡΑ 8/10 , 6.00 μ. μ  ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ  ΑΔΕΔΥ ΤΡΙΤΗ  12-3 μ.μ , 1.00 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ                            
ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png