Ξενάγηση στα Καποδιστριακά κτήρια.

Δελτίο Τύπου
Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκαν και φέτος, για  τρίτη συνεχή χρόνια, οι ξεναγήσεις στα Καποδιστριακά κτήρια της  Αίγινας στα πλαίσια του Φιστίκι  Φεστ. Περίπου 40 άτομα την παρασκευή  το απόγευμα και εκατό την Κυριακή το πρωί παρακολουθήσαν με μεγάλο ενδιαφέρον την πολύ πλούσια και ζωντανή ξενάγηση του Πατήρ Εμμανουήλ στην Μητρόπολη, όπως και στην συνέχεια εκείνη του Αλ. Κράους στα άλλα κτήρια.

Οι ζωντανές μνήμες για κάθε καποδιστριακό χώρο την εποχή που η Αίγινα ήτανε πρώτη πρωτεύουσα του νεοελληνικού κράτος συνδέθηκαν με τις πληροφορίες από νεότερες μελέτες και κέρδισαν τις εντυπώσεις.

Για πρώτη φορά έγινε επίσκεψη στην αυλή του Εϋνάρδιου και στο παρεκκλήσι του Σωτήρος στο Ορφανοτροφείο, όπου μας περίμενε ο Πατήρ Νικόλαος , μετά την παρέμβαση της πρόεδρου της Οργανωτικής Επιτροπής του Φιστίκι Φεστ Κυρία Φλώρα Αληφαντή. Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος που προκάλεσαν οι ξεναγήσεις, είναι η πρόταση που μας έκαναν  καθηγητές του Πανεπιστημίου Αθηνών με σκοπό την ξενάγηση φοιτητών σε προσεχή χρόνο.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png