Η αξία των αναβαθμίδων ως πρότυπες παραδοσιακές αγροτικές υποδομές στα νησιά. .

"Η αξία των αναβαθμίδων ως πρότυπες παραδοσιακές αγροτικές υποδομές στα νησιά", ήταν ο τίτλος της εκδήλωσης που παρουσίασε χθες ο Σύλλογος Ενεργών Πολιτών Αίγινας στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου, στα πλαίσια του 4ου Φεστιβάλ Φιστικιού Αίγινας. Την εκδήλωση προλόγισε εκ μέρους του συλλόγου ο κύριος Αλέξης Κράους, ο οποίος έκανε μία περιεκτική αναφορά στην ουσία του θέματος και παρουσίασε τις δύο εισηγήτριες.


Στη συνέχει το λόγο πήρε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αίγινας κύριος Νίκος Αλυφαντής, ο οποίος παρέθεσε προσωπικά βιώματα και με κατανοητό τρόπο, εξήγησε τους λόγους που οι "πεζούλες" είναι εξαιρετικά σημαντικές για την αγροτική παραγωγή, ενώ τις χαρακτήρισε ως ένα μνημείο που περνά από γενιά σε γενιά. Το θέμα παρουσίασαν οι καθηγήτριες Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου  Αιγαίου κυρίες Α. Δαλάκα και Δ. Πετανίδου. Παρέμβαση έκανε ο  μελισσοκόμος κύριος Γ. Σπυριδάκης, ενώ προβλήθηκε ντοκιμαντέρ της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και  Πολιτισμού,  με τίτλο “Ξερολιθιές - Στηρίγματα του Αιγαίου”.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png