Πολιτικό μνημόσυνο για τους εκτελεσμένους της περιόδου 1947 - 1949 στην Αίγινα..

Το ετήσιο πολιτικό μνημόσυνο για τους εκτελεσμένους αγωνιστές της περιόδου 1947 - 1949 πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί από τα μέλη της Κομματικής Οργάνωσης Αίγινας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και συγγενείς των εκτελεσμένων. Η συγκέντρωση έγινε στο κεντρικό λιμάνι της Αίγινας στις 9 το πρωί και στη συνέχεια δια μέσου της παραλίας τα μέλη του ΚΚΕ έφτασαν στο κοιμητήριο της Αγίας Ειρήνης όπου έγινε το πολιτικό μνημόσυνο με την ανάγνωση του χρονικού των εκτελέσεων.

Στο Aegina Portal μίλησε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης - ΔΣΕ Πειραιά κύριος Γιάννης Σαπουντζόγλου ο οποίος είπε ανάμεσα σε άλλα:"Ερχόμαστε να τιμήσουμε τους νεκρούς μας. Όταν ξεχνάμε τους νεκρούς και τους εκτελεσμένους αγωνιστές, είναι δύο φορές νεκροί και δύο φορές εκτελεσμένοι". Κατά τη διάρκεια της περιόδου 1947 - 1949 στην περιοχή του Τούρλου και στην Αγία Ειρήνη εκτελέστηκαν 135 άτομα. Στη μνήμη αυτών έγινε το σημερινό ετήσιο πολιτικό μνημόσυνο.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png