Περιβαλλοντικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Πέρδικας ο "Άγιος Σώστης".


Δελτίο Τύπου
Μετά τις οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τις ενέργειες, δράσεις και έργα που πραγματοποίησε το προηγούμενο Δ.Σ. τη διετία 2008-2010.

Α) Ενέργειες και παρεμβάσεις προς τις αρμόδιες υπηρεσίες και φορείς για:

Τη δημιουργία δεξαμενής νερού, τη σύνδεση με το δίκτυο της ΕΥΔΑΠ, τη δημιουργία βιολογικού καθαρισμού, το άνοιγμα φαρμακείου, την τοποθέτηση ΑΤΜ, τη δημιουργία χώρων στάθμευσης, τη δημιουργία χώρων καύσης των κλαδιών, τη συλλογή και ανακύκλωση των τηγανόλαδων, τον έλεγχο της ρύπανσης από τα αστικά λύματα, τον καθαρισμό της παραλίας του «Αίγινα Μάρις», την επέκταση του ηλεκτροφωτισμού στην παραλία, στις νέες συνοικίες και στο γήπεδο μπάσκετ, την εγκατάσταση αγροτικού γιατρού σε μόνιμη βάση, την επισκευή και επέκταση του οδικού δικτύου προς Σαρπά και Κλειδί, τον εξοπλισμό της παιδικής χαράς, την μόνιμη παρουσία οδοκαθαριστών, την απομάκρυνση βυθισμένης εξέδρα στη Γλύστρα, την κατασκευή γεφυρούλας στην Αμμουδιά, την κατασκευή προστατευτικού τοίχου στη νότια πλευρά του πευκώνα, την τοποθέτηση παγκακιών στον πάνω δρόμο της παραλίας και τον καθαρισμό όλων των ακατοίκητων σπιτιών καθώς και οικοπέδων.

Β) Κατασκευές και επισκευές που πραγματοποιήθηκαν:

Αναμόρφωση  της Γλύστρας με επισκευή ομπρελών και στεγάστρων, κατασκευή δύο  μεταλλικών στεγάστρων με καλαμωτή καθώς  και την τοποθέτηση 3 σκαλών, κατασκευή  σκάλας κάτω από το κιόσκι, καθαρισμός των κηπαρίων της Γλύστρας και κάτω από το κιόσκι και κλάδεμα των δένδρων, καθαρισμός του παραλιακού δρόμου προς το οχυρό και της ακτής του, φύτεμα λουλουδιών στα κηπάρια στον περιφερειακό του Άγιου Σώστη, ασβέστωμα της πεζούλας, του μαντρότοιχου και των δρόμων, τοποθέτηση πινακίδων καθαριότητας στην παραλία και στον πευκώνα.

Ο Σύλλογος μας στην μακρόχρονη πορεία του, διεκδικεί, παρεμβαίνει αλλά και προπάντων  αναλαμβάνει δράση με τα μέλη του, τους φίλους του, τους χορηγούς του  και τα μέσα που διαθέτει ώστε να αντιμετωπίζονται προβλήματα που αφορούν την Πέρδικα και την ευρύτερη περιοχή. Κύριος σκοπός είναι η βελτίωση, η ανάπτυξη και γενικά ο εξωραϊσμός της περιοχής μας με έναν ισορροπημένο τρόπο που σέβεται και προστατεύει τις φυσικές ομορφιές, το περιβάλλον, την ιστορία και την τοπική παράδοση.


Το νέο  Δ.Σ. δεσμεύεται σε αυτές τις αρχές  και στη συνέχιση του έργου που έχει γίνει μέχρι σήμερα. Όμως χρειάζεται τη συμμετοχή και τη συμβολή όλων όσων κατοικούν και αγαπούν την Πέρδικα. Μάλιστα σήμερα που ο διοικητικός χάρτης της χώρας αλλάζει με σημαντικές καινοτομίες αλλά και προκλήσεις για τις τοπικές κοινωνίες, οι συλλογικές δράσεις, όπως είναι και αυτές που εκφράζονται μέσα από το Σύλλογό μας, αποκτούν άλλη δυναμική και μπορούν να λειτουργήσουν με μεγαλύτερη αμεσότητα αλλά και αποτελεσματικότητα στην προβολή τοπικών προβλημάτων και στην επίτευξη σκοπών. 

Σας καλούμε να συμμετέχετε, να συμβάλετε και  να γίνετε μέλη του  Συλλόγου μας, για  να ενισχυθεί ακόμη  περισσότερο, η φωνή του, η δύναμή του και το έργο του.

Ο Σύλλογός μας συμμετέχοντας  στις προφεστιβαλικές  εκδηλώσεις του ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΣΤΙΚΙΟΥ 2010 σας  προσκαλεί στις εκδηλώσεις που θα γίνουν στην παραλία της Πέρδικας στις 5 και 6 Αυγούστου.

Για το Δ.Σ. 

                    Ο Πρόεδρος

                 Αλέκος Βασιλείου

       Ο Γενικός Γραμματέας

         Ιωάννης Μούρτζης

Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png