Συνάντηση συλλόγων της Αίγινας με τον αντιδήμαρχο Παναγιώτη Μαρμαρινό για την ανακύκλωση.

Δελτίο Τύπου.
Την Παρασκευή 22/2/2019  έγινε συνάντηση συλλόγων της Αίγινας στην οποίαν είχε προσκληθεί και παρευρέθη ο αρμόδιος για την Καθαριότητα Αντιδήμαρχος  κ. Μαρμαρινός ο οποίος δεσμεύτηκε  για επανέναρξη της ανακύκλωσης συσκευασιών, το αργότερο μέχρι τέλος Μαρτίου και βέβαια συνέχισή της   μέχρι τη λήξη της παρούσας Δημαρχιακής θητείας το  Σεπτέμβριο.  Όλοι οι  εκπρόσωποι των συλλόγων εξέφρασαν τη διάθεση να στηρίξουν τη σωστή υλοποίηση της με αντίστοιχες δράσεις ενημέρωσης .

Η συνάντηση έγινε στα γραφεία του συλλόγου "Φίλοι της Αίγινας" μετά από  πρόσκληση των "Ενεργών Πολιτών" και  των "Φίλων της Αίγινας" με συμμετοχή, αλφαβητικά, των συλλόγων: "Αίγινα Βουλευτήριο",  "Αίγινα Εθελοντής", "Γυναικών Αίγινας", "Ενεργοί Πολίτες",  "Μορφωτικός Κυψέλης", "Μορφωτικός ο Καποδίστριας", "Ομάδα Πολιτών Αίγινας για την Ελληνική Πολιτική", "Προόδου και Αλληλεγγύης Αγίων",  "Το Ελλάνιον Όρος", "Φίλοι της Αίγινας" "Φίλοι του Λαογραφικού Μουσείου".

Υπενθυμίζουμε ότι η ανακύκλωση   αποτελεί έκφραση σύγχρονου πολιτισμού και επιπλέον μειώνει τον όγκο και συνεπώς το κόστος  μεταφοράς και ταφής των απορριμμάτων τουλάχιστον κατά 20%  δεδομένου ότι το κόστος μεταφοράς των ανακυκλώσιμων υπερκαλύπτεται από  τα χρήματα που αποδίδονται στον Δήμο από την συμβεβλημένη  εταιρία ανακύκλωσης.  Αυτό επιτρέπει τη διοχέτευση σημαντικών ποσών σε άλλες ανάγκες της τοπικής μας κοινωνίας.

Οι Σύλλογοι αποφάσισαν επίσης να συναντηθούν ξανά για να στηρίξουν   το θέμα της περαιτέρω   μείωσης του όγκου των απορριμμάτων (κομποστοποίηση, κλαδιά και χόρτα ), όπως επιβάλει η σύγχρονη διαχείριση τους, έτσι ώστε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες του περιβάλλοντος της υγείας μας αλλά και των οικονομικών μας δυνατοτήτων.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png