Συνάντηση Χ. Μπουτσικάκη με εκπροσώπους των κτηνοτρόφων και των αγροτών της Αίγινας.


Πολιτική Επιτροπή ΝΔ. Δελτίο Τύπου.
Μια άκρως εποικοδομητική συνάντηση με τον εκπρόσωπο των κτηνοτρόφων, κ. Ιωάννη Χερουβείμ , τον Πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Επαρχίας  Αίγινας. κ. Νικόλαο Αλυφαντή και τον Γραμματέα Αγροτικών Φορέων της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστα Μπαγινέτα  είχε στα γραφεία του κόμματος  ο κ. Χριστόφορος Μπουτσικάκης.

Τα καίρια και σημαντικότατα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός και κτηνοτροφικός κόσμος και τα οποία επιδεινώθηκαν από τις επιπτώσεις της κρίσης και της παρατεταμένης ύφεσης στην ελληνική οικονομία  όπως η  μείωση του αγροτικού εισοδήματος, η αποδυνάμωση του κλάδου, η πολύ μεγάλη αύξηση των φόρων στην εγχώρια αγροτική παραγωγή, τα προβλήματα γραφειοκρατίας και η έλλειψη κινήτρων για την ενασχόληση των νέων με τον πρωτογενή τομέα τέθηκαν στο επίκεντρο.

Ο κ. Μπουτσικάκης και ο κ. Μπαγινέτας από τη μεριά της Νέας Δημοκρατίας επανέλαβαν  τις βασικές προτάσεις του σχεδίου του κόμματος  για  τη στήριξη και την ανάδειξη των αναπτυξιακών δυνατοτήτων της ελληνικής περιφέρειας ώστε ο αγροτικός κόσμος να εισέλθει σε μια νέα εποχή με αύξηση της  ανταγωνιστικότητας του τομέα και μετάβαση σε ένα νέο πρότυπο αγροτικής επιχειρηματικότητας.

Το νέο αυτό πρότυπο όμως  ο προϋποθέτει συγκεκριμένο πρόγραμμα και δράσεις όπως πχ. η μείωση του εισαγωγικού συντελεστή για τους αγρότες από το 22% που είναι σήμερα στο 9%, με την διατήρηση του αφορολογήτου και με επιπλέον αφορολόγητο 1.000 ευρώ για κάθε παιδί, η μείωση της φορολογίας στα μερίσματα από το 15% στο 5%, η σταδιακή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης αλλά και η παροχή φορολογικών κινήτρων για όσες επιχειρήσεις προχωρούν σε επενδύσεις, όπως οι υπεραποσβέσεις, ο διπλασιασμός της περιόδου συμψηφισμού ζημιών με κέρδη.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png