Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Αργοσαρωνικού για την επίσκεψη του Αμερικανού πρέσβη στην Αίγινα.

Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Αργοσαρωνικού. Δελτίο Τύπου.
Η απόφαση του Δήμου Αίγινας να τιμήσει τον Τζέφρι Πάιτ , αμερικανό πρέσβη στη χώρα μας, βασικό εκφραστή μιας ιμπεριαλιστικής πολιτικής  στα Βαλκάνια , την Ουκρανία και την Ανατολική Μεσόγειο μας  βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους. Αφορμή τα αποκλυπτήρια  μνημείου στο λιμάνι  του νησιού ενός Αμερικανού  φιλέλληνα. Θεωρούμε απαράδεκτη και ανιστόρητη την απόφαση αυτή του Δήμου και δηλώνουμε ότι μας είναι ανεπιθύμητος ο αμερικανός πρέσβης στην Αίγινα.
 
Δεν μπορεί να παραμείνει κανείς αδιάφορος για τις επιλογές και την πολιτική των Η.Π.Α τα τελευταία χρόνια αλλά και τις προηγούμενες δεκαετίες. Μια ανούσια ψευδοπολιτιστική φιέστα δεν μπορεί να κρύψει την ιστορική μνήμη ούτε την σύγχρονη πολιτική πραγματικότητα , δεν μπορεί να κρύψει την αλήθεια , ότι ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός έχει διαπράξει και συνεχίζει να διαπράττει εγκλήματα εναντίον των λαών  των Βαλκανίων , της Ανατολικής Μεσογείου αλλά και του ίδιου του ελληνικού λαού.
 
Ο Τζέφρι Πάιτ είναι από τους αρχιτέκτονες της Συφωνίας των Πρεσπών με την οποία ολόκληρη η περιοχή των Βαλκανίων εντάχθηκε στο άρμα των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών του ΝΑΤΟ – Η.Π.Α, οξύνοντας τον ιμπεριαλιστικό αναγωνισμό μεταξύ ΗΠ.Α και Ρωσίας στα Βαλκάνια και ανοίγοτας το δρόμο για επικίνδυνες εξελίξεις για την ειρήνη στην περιοχή.

Είναι η χώρα του , μαζί με το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση που αιματοκύλισε  τα Βαλκάνια στη δεκαετία του ‘ 90 με αποκορύφωμα τη Νατοϊκή επίθεση στο Κόσσοβο και τον βοβαρδισμό της περιοχής με απεμπλουτισμένο ουράνιο.  Προώθησαν στα Βαλκάνια το διαμελισμό τους  και τη δημιουργία στα Βαλκάνια μικρών κρατών -  προτεκτοράτων, πιόνια για τους δικούς της σχεδιασμούς.

Είναι η χώρα του που προετοίμασε και στήριξε από την πρώτη μέχρι την τελευταία στιγμή την 7χρονη δικτατορία και μαζί με το ΝΑΤΟ , πρωταγωνίστησαν στο διαμελισμό της Κύπρου και στη στήριξη της τουρκικής εισβολής στο νησί το 1974.

Είναι η χώρα του που, μέσω του Δ.Ν.Τ μαζί με την Ευρωπαϊκή Ένωση, στήριξε και προώθησε από το 2010 και μετά τις πολιτικές της καταστροφικής λιτότητας , τη βίαιη φτωχοποίηση και εξαθλίωση μεγάλων κομματιών του ελληνικού λαού.

Ο κατάλογος των εγκλημάτων του αμερικανικού ιμπεριαλισμού στους περισσότερους λαούς του πλανήτη είναι ατελείωτος : από τις φασιστικές δικτατορίες της Λατινικής Αμερικής , την εισβολή στο Βιετνάμ και το Ιράκ , μέχρι το διαμελισμό της Λιβύης και της Συρίας  ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός είναι μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο  μέχρι και σήμερα το προπύργιο της ανελευθερίας και η μεγαλύτερη δύναμη κρούσης απέναντι στον αγώνες των λαών για ανεξαρτησία και κοινωνική χειραφέτηση.

Καλούμε τους συμπολίτες μας να απέχουν από τη συγκεκρένη εκδήλωση.
                              Για το  Διοικητικό Συμβούλιο
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                      Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 ΧΡΗΣΤΟΣ  ΡΕΠΠΑΣ                                             ΜΑΡΘΑ ΚΙΤΣΑΝΤΑ
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png