Η Ελένη Σταματάκη για τροπολογία που αφορά στην ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής.

Ελένη Σταματάκη. Δελτίο Τύπου.
Ψηφίστηκε, την Τετάρτη 5 Ιουνίου, η τροπολογία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τους δασωμένους αγρούς. Η ρύθμιση επιτρέπει την χρήση έως 30 στρεμμάτων σε αγρούς που έχουν μετατραπεί σε δάση για γεωργική ή δενδροκομική καλλιέργεια.
Η εγκατάλειψη της ελληνικής υπαίθρου έχει προκαλέσει την ανάπτυξη δασικής βλάστησης εκτάσεων που καλλιεργούνταν σε προηγούμενες δεκαετίες. Η δασική νομοθεσία προστατεύει αυτές τις εκτάσεις ως δάση, με αποτέλεσμα πολλοί πολίτες να μην μπορούν να τις αξιοποιήσουν για αγροτική καλλιέργεια στο πλαίσιο και της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας.
Με την ρύθμιση που ψηφίστηκε, ενισχύεται η αγροτική οικονομία προσφέροντας αναπτυξιακές δυνατότητες στις τοπικές κοινωνίες. Δίνεται η δυνατότητα σε νέους και νέες αγρότες, ανέργους, επιστήμονες να επιστρέψουν και να αξιοποιήσουν την γη με σύγχρονα μέσα, συμβάλλοντας στην ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας. Επιπλέον, όμως, συμβάλλει και στην προστασία των ίδιων των δασών, με την ήπια ανθρώπινη δραστηριότητα, την αφαίρεση καύσιμης ύλης, τη δημιουργία φυσικών ζωνών δασοπροστασίας και δράσεις για την ισορροπία του οικοσυστήματος.
Η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Σταματάκη έχοντας ενημερωθεί για το πρόβλημα σε συναντήσεις με αγροτικούς φορείς και συνεταιρισμούς στην εκλογική της περιφέρεια και είχε στηρίξει την ανάγκη νομοθετικής διευθέτησής και λύσης του. Αυτή η εξέλιξη θα είναι ένα κίνητρο για την αναζωογόνηση της αγροτικής παραγωγής.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png