Aπάντηση Κέντρου Υγείας Αίγινας στον ιατρό κ. Σωκράτη Δούκα.

Διοικούσα Επιτροπή Κέντρου Υγείας Αίγινας. Δελτίο Τύπου.
Με πρόσφατη επιστολή του,ο κ Δούκας,και με αφορμή ένα έκτακτο περιστατικό υγείας, συμπολίτισσας μας,επαναλαμβάνει και εστιάζει με ιδιαίτερη εμμονή, τη χρήση ελικοπτέρου, σαν λύση αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών. Σχετικά έχουμε να παρατηρήσουμε τα παρακάτω.

-Δεν αμφισβητούμε την αναγκαιότητα χρήσης ελικοπτέρου,όπου αυτό κρίνετε αναγκαίο,όπου ο χρόνος μετάβασης στο νοσοκομείο με συμβατά μέσα μεταφοράς,είναι κατά πολύ μεγαλύτερος, όπως συμβαίνει με τα νησιά. Η περίπτωση της Αίγινας είναι τελείως διαφορετική. Αντίστοιχο περιστατικό, το Γενάρη του 2019,και με την ίδια επιμονή του κ. Δούκα, για αεροδιακομιδή, η ασθενής μεταφέρθηκε με το flying στις 12 το μεσημέρι, και η εισαγωγή στο Τζάνειο έγινε στις 13.12. Σημειώνουμε ότι το Τζάνειο,όπως και άλλα Νοσοκομεία,δεν διαθέτουν ελικοδρόμιο,με αποτέλεσμα να προσγειώνονται στην Ελευσίνα και από εκεί με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο. Σε σχετική έρευνα με αρμόδιους, εκτιμούμενη καθυστέρηση 1 ώρα και 10 λεπτά.

-Οι αρχικές αντιρρήσεις του εφημερεύοντα ιατρού στο ΚΥ,είχαν να κάνουν με τη σκοπιμότητα της αεροδιακομιδής αλλά και ότι δεν είχε γνώση του περιστατικού. Τελικά η αερομεταφορά έγινε. Αντίστοιχες διακομιδές ασθενών με συμβατά μέσα,δεν απαιτείτε έγκριση του ΚΥ. Να σημειώσουμε εδώ την ευχαριστήρια επιστολή της οικογένειας και προς το ΚΥ.

-Αυτή η επαναλαμβανόμενη προσπάθεια ανάδειξης του ρόλου,της αποτελεσματικότητας του ΕΚΑΒ,της σωστής του λειτουργίας,δεν γνωρίζουμε που αποσκοπεί. Λες και το ΕΚΑΒ δεν ανήκει στο Δημόσιο. Λες και το ΕΚΑΒ είναι θυγατρική της INTERAMERICAN. Ταυτόχρονα όμως, το δημόσιο είναι γραφειοκρατικό, αναποτελεσματικό.

-Έχουμε,επανηλειμμένα αναφερθεί με στοιχεία και αριθμούς.Η λειτουργία του ΚΥ Αίγινας, σήμερα είναι η μέρα με τη νύχτα,της προ 5 χρόνια λειτουργίας του. Υπαρκτά προβλήματα,ναί,και σε αυτό εστιάζουμε τις προσπάθειες μας. -Τέλος,εκφράζοντας τη σύμφωνη γνώμη και ταυτόχρονα αντίδραση του ιατρικού,νοσηλευτικού,διοικητικού και λοιπού προσωπικού του ΚΥ,δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα,ηθελημένα η όχι,να απαξιώνει το ρόλο,τη σημασία ,την αναγκαιότητα ενός σύγχρονου Δημόσιου Συστήματος Υγείας.
Ο ΠΡ.ΔΕ ΚΥ ΑΙΓΙΝΑΣ-Κώστας Αδάμ
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png