Η παράταξη "Σύγχρονη Ανεξάρτητη Αίγινα", για τα πρόστιμα στο παραλιακό μέτωπο της Αίγινας.

"Σύγχρονη Ανεξάρτητη Αίγινα". Δελτίο Τύπου.
Με μεγάλη ανησυχία ως “Σύγχρονη Ανεξάρτητη Αίγινα” παρακολουθούμε τις ραγδαίες εξελίξεις που αφορούν το παραλιακό μέτωπο της Αίγινας.
Είναι σε όλους γνωστό πως η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρηματιών της παραλίας (περισσότερα από 30 καταστήματα) καθώς και ο Δήμος του νησιού μας, καλούνται να πληρώσουν περισσότερα από 3 εκατομμύρια ευρώ πρόστιμο!!! για πολεοδομικές παραβάσεις στο παραλιακό μέτωπο.
Τα ερωτήματα είναι πολλά και αμείλικτα και θα μας δοθεί η ευκαιρία στο νέο Κοινοτικό Συμβούλιο της Αίγινας, στο οποίο η παράταξη μας έχει την θέση της μείζονος αντιπολίτευσης να τα εκφράσουμε αναλυτικά.
Εν συντομία να αναφέρουμε πως είναι ολοφάνερη η πολιτική ευθύνη της παρούσας αλλά και των προηγούμενων διοικήσεων του Δήμου που δεν προέβησαν στην έγκαιρη επίλυση του προβλήματος (Ο καθένας για τους δικούς τους λόγους).
Μεγάλες πολιτικές και αυτοδιοικητικές ευθύνες αντιστοιχούν λοιπόν σε όλες τις μέχρι σήμερα διοικήσεις του Δήμου αλλά και αντίστοιχα των εκπροσώπων του τοπικού Διαμερίσματος Αίγινας οι οποίοι με πράξεις, παραλείψεις αλλά ακόμα και με την σιωπή τους κρατούσαν “όμηρους” τους επιχειρηματίες του παραλιακού μετώπου.
Και η ομηρία συνίσταται στο εξής: Η Πολεοδομία είναι υποχρεωμένη να επιβάλει πρόστιμα, οι εν λόγω επιχειρηματίες είναι υποχρεωμένοι να τα πληρώνουν, οι πέργκολες για το κράτος σε καμία περίπτωση δεν νομιμοποιούνται και έτσι όλοι οι εμπλεκόμενοι λειτουργούν σε ένα καθεστώς “σιωπηλής παρανομίας” υπό το φόβο ελέγχων, αναγκαστικών μέτρων και κατεδαφίσεων.
Τώρα όμως φτάσαμε στο... “και πέντε” της υπόθεσης όπως πολύ σωστά παρατήρησε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο ο αρχιτέκτων-πολ.μηχανικός και τ. Αντιδήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Παπαδόπουλος, ο οποίος παράλληλα πολύ σοφά εντόπισε την ουσία του θέματος και ζήτησε από τους επιχειρηματίες να κινηθούν στις απαιτούμενες διορθωτικές ενέργειες.
Επίσης άλλη μια ορθή τοποθέτηση στο Δ.Σ. Αίγινας ήταν αυτή του Δημοτικού Συμβούλου κ. Νεκτάριου Λεούση ο οποίος τόνισε πως: “Δεν πρέπει να ζημιωθεί ούτε ένα ευρώ ο απλός πολίτης”.
Εμείς ως “Σύγχρονη Ανεξάρτητη Αίγινα” πάμε ένα βήμα πιο κάτω την φράση του κ. Λεούση, λέγοντας: Δεν πρέπει να ζημιωθεί ούτε ένα ευρώ κανένας επιχειρηματίας του παραλιακού μετώπου.
Για εμάς ως Κοινοτική παράταξη με αρχές, δεν υπάρχει καμία περίπτωση συλλογικής ή ατομικής ευθύνης επιχειρηματιών.
Για να είμαστε ξεκάθαροι. Το πρόστιμο βαραίνει εξ ολοκλήρου τον Δήμο Αίγινας και τις εκάστοτε διοικήσεις του.
Από εκεί και πέρα ας φροντίσει η απερχόμενη αλλά και η επόμενη διοίκηση που αναλαμβάνει σε λίγες ημέρες: Να κερδίσει τον απαιτούμενο χρόνο για διενέργεια των εργασιών εκτός τουριστικής περιόδου, να μειώσει στο ελάχιστο (στα 500 ευρώ) το πρόστιμο ανά επιχειρηματία καθώς και το πρόστιμο που έχει επιβληθεί στο Δήμο και στην συνέχεια σε συνεργασία με την Περιφέρεια να προχωρήσει στην σωστή και νόμιμη εμφάνιση του παραλιακού μετώπου.
Τα ψέματα και τα μισόλογα τελείωσαν για όλους.
Και για να φανεί η αντικειμενικότητα της πρότασης μας, παραθέτουμε το εξής στοιχείο: Είναι σε όλους γνωστό πως η παράταξη μας δεν ήταν η πλέον ευνοούμενη από το σύνολο των επιχειρηματιών του παραλιακού μετώπου του νησιού. Εμείς όμως δεν ξεχωρίζουμε ημέτερους και μη ημέτερους, “δικούς μας” ή “δικούς σας”. Πήραμε την ψήφο του 1/4 των πολιτών της Κοινότητας Αίγινας ενώ σεβόμαστε απόλυτα τον πόνο και τον μόχθο των επιχειρηματιών και των υπαλλήλων τους να τα βγάλουν πέρα σε μια δύσκολη τουριστική περίοδο. Ας επωμιστεί λοιπόν ο Δήμος της Αίγινας τα όποια τελικά πρόστιμα βεβαιωθούν στους επιχειρηματίες του παραλιακού μετώπου και στο εξής ας γίνουν όλοι νόμιμοι ώστε να μην υπάρξει στο μέλλον οποιαδήποτε άλλη εμπλοκή.
Τέλος θα περιμέναμε παρουσία αλλά και παρέμβαση για το θέμα τόσο από τον απερχόμενο Πρόεδρο του Δημοτικού Διαμερίσματος Αίγινας όσο και από τον νεοεκλεγέντα και εκλεκτό διάδοχο του στην Κοινότητα Αίγινας.
Επίσης θα περιμέναμε παρέμβαση της Τ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας Αίγινας που με τόση... “διακριτικότητα” λειτούργησε στις τελευταίες Δημοτικές και Κοινοτικές εκλογές και φυσικά να κάνει παράλληλα ως Τοπική Οργάνωση την όποια παρέμβαση θεωρεί επιβεβλημένη στους πέντε νεοεκλεγέντες βουλευτές της Ν.Δ., στην εκλογική περιφέρεια της Α’ Πειραιά και Νήσων.
Στις κρίσιμες στιγμές όλοι πρέπει να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.
Υ.Γ: Η μη παρέμβαση μας στο μείζον θέμα των σκουπιδιών και ογκωδών αντικειμένων έγινε με γνώμονα το καλό του νησιού μας ενόψει της θερινής-τουριστικής περιόδου. Θα επανέλθουμε για όλα τα εν λόγω θέματα στα επερχόμενα κοινοτικά συμβούλια Αίγινας.

Νίκος Ευστ. Αλεξίου, “Επικεφαλής Σύγχρονης Ανεξάρτητης Αίγινας” Κοινοτικός σύμβουλος Αίγινας.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png