Η "Αλλαγή Πορείας για την Αίγινα", για τις τροποποιήσεις του νόμου Κλεισθένη, τα απορρίμματα, την ορκωμοσία και την ανάληψη των καθηκόντων της.

"Αλλαγή Πορείας για την Αίγινα". Δελτίο Τύπου.
Οι εκλεγμένοι δημ. σύμβουλοι με την Αλλαγή Πορείας για την Αίγινα, για τα τρέχοντα δημοτικά ζητήματα:
1. Πραξικοπηματική καταστρατήγηση της λαϊκής βούλησης πραγματοποιήθηκε με τις τροποποιήσεις  του Νόμου Κλεισθένη.
Με τις αλλαγές αυτές θα υπάρχει πλέον   απόλυτη πλειοψηφία της παράταξης του δημάρχου στις οικονομικές επιτροπές και στα Νομικά πρόσωπα του Δήμου. ¨Ετσι ουσιαστικά  και τυπικά καταργείται ένας εκλογικός νόμος με τα δεδομένα του οποίου κλήθηκε να ψηφίσει ο ελληνικός λαός στις δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου. Εμείς σαν δημοτική παράταξη θα κινηθούμε νομικά ενάντια στο εκλογικό αυτό πραξικόπημα. Εμείς δεν χρειαζόμαστε κανέναν εκλογικό νόμο να χαλινέψει την δίψα για μια καρέκλα,για την εξουσία,και για ρεβανσισμό.Δεν θα χρησιμοποιούσαμε ποτέ,ούτε θα ανταλλάσσαμε τις έδρες μας για οποιοδήποτε αξίωμα.Οι αρχές μας και το όραμα που έχουμε για την Αίγινα είναι αυτά που μας δίνουν ώθηση και δύναμη. Οφείλουμε να σεβαστούμε την βούληση του Αιγινήτη ψηφοφόρου, γι αυτό θα είμαστε  στο πλάι του νέου Δημάρχου,με γόνιμη αντιπολίτευση και σκληρή αλλά δίκαιη κριτική.Σε καμμία περίπτωση δεν θα γίνουμε γραφικοί βάζοντας τρικλοποδιές στην νέα διοίκηση.Αυτό μόνο κακό θα έκανε στον τόπο μας.
1. Αποκομιδή απορριμμάτων- μια από τα ίδια: Για ένα ακόμη καλοκαίρι επαναλαμβάνεται η ίδια κακή κατάσταση στον τομέα τη αποκομιδής. Οι δικαιολογίες των κλαδεμάτων και των ανώριμων πολιτών δεν πείθουν κανένα,  αφού είναι πια φανερό ότι  ακόμη και τα οικιακά απορρίμματα δεν μπορούν  να συλλεχτούν με αποτέλεσμα να ξεχειλίζουν οι κάδοι.  Πολλές και γνωστές οι  αιτίες ενώ  οι προσπάθειες βελτίωσης της κατάστασης ανύπαρκτες . Δεν υπάρχει οργανόγραμμα, αξιοποίηση του προσωπικού, κατάλληλα και ετοιμοπόλεμα οχήματα, ενώ όσον αφορά την «καραμέλα» του ελλιπούς προσωπικού να επισημάνουμε ότι η καθαριότητα έχει ένα μεγάλο αριθμό εργαζομένων που δεν αξιοποιούνται ή αποτελούν τους ευνοούμενους των γραφείων της εκάστοτε διοίκησης για ψηφοθηρικούς λόγους. Ταυτόχρονα δεν υπάρχει ειδικό σχέδιο αντιμετώπισης της αύξησης απορριμμάτων κατά τους θερινούς μήνες με τρόπους διαχείρισης των κλαδεμάτων  και των ογκωδών.
2. Η δημοτική μας παράταξη θεωρώντας ως σημαντικότατο γεγονός στην ορκωμοσία  και στην 4ετή πορεία κάθε δημοτικού συμβούλου την προσωπικότητα, την τιμιότητα  και την ευσυνειδησία  θα  υπογράψει τον παρακάτω πολιτικό όρκο «∆ηλώνω στην τιµή και στη συνείδησή µου να είµαι πιστός στην πατρίδα, να υπακούω στο Σύνταγµα και στους νόµους και να εκπληρώνω τίµια και ευσυνείδητα τα καθήκοντά µου». Και οι δυο μας,χριστιανοί ορθόδωξοι,έχουμε ορκιστεί στο παρελθόν στο Ευαγγέλιο, σεβόμενοι τις παραδόσεις.Αυτή τη φορά,με την πράξη μας αυτή,θέλουμε να τονίσουμε και να υποστηρίξουμε τον διαχωρισμό που θα πρέπει να υπάρχει σε κάποια θέματα.Ο λόγος της τιμής μας αρκεί.Είμαστε περήφανοι που εκπροσωπούμε στο Δημοτικό συμβούλιο τους συπολίτες μας και θα τιμήσουμε αυτή τη θέση.Αντιθέτως με κάποιους που διαφημίζουν την θρησκοληψία τους,εμείς με σεβασμό και ταπεινότητα,θα πράξουμε το σωστό.Άλλωστε,ποιοι  έφεραν την χώρα μας σ αυτό το χάλι?Αυτοί που αν και ορκίζονταν στα θεία και έκαναν «μεγάλους σταυρούς»,έκλεψαν και αθέτησαν τον όρκο τους.
3. Τονίζουμε ότι σαν Δημοτική παράταξη δεν θα κάνουμε στείρα αντιπολίτευση, αλλά  Θα προσπαθήσουμε μέσα από τεκμηριωμένες προτάσεις να αλλάξουμε  πολλά  πράγματα στο νησί μας ( προστασία των αδύναμων, έργα υποδομής-βιολογικός, περιφερειακός, λιμάνια, θαλάσσιες και χερσαίες συγκοινωνίες, θέματα υγείας και παιδείας). Ταυτόχρονα θα είμαστε  ενάντια σε κάθε αυθαιρεσία, έλλειψη διαφάνειας και μη ισότιμης αντιμετώπισης των δημοτών του νησιού μας.
4. Η Δημοτική μας παράταξη,αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων της,θα ζητήσει συνάντηση με την νέα διοίκηση και τα καινούρια τοπικά συμβούλια.
Επίσης μετά από συνάντηση που θα έχουμε με τα μέλη και τους φίλους του συνδιασμού,θα υπάρξει δελτίο τύπου για όλα τα τρέχοντα θέματα.
Δεσμευόμαστε για συνεχή ενημέρωση των πολιτών με κάθε τρόπο.Θα επιδιώξουμε την συμμετοχή των  πολλών,και θα είμαστε δίπλα σε όποιον θέλει να ακουστεί η φωνή του.


Με εκτίμηση
Μεθενίτης Παντελής
Ντελής Αντώνης


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png