Για "μεγάλη ευκαιρία που τορπιλίστηκε", κάνει λόγο η παράταξη Παναγιώτη Κουκούλη, για την συνεργασία με την παράταξη Γιάννη Ζορμπά.

"Αίγινα Μπορείς". Δελτίο Τύπου.
Η μεγάλη ευκαιρία που τορπιλίστηκε
Με τη έναρξη της θητείας της νέας δημοτικής αρχής, και μετά τις πανηγυρικές εκδηλώσεις, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας σχετικά με τις συνομιλίες που έγιναν για τη συνεργασία μεταξύ των παρατάξεων.
Ήδη από την επομένη των εκλογών της δεύτερης Κυριακής, ο εκλεγμένος δήμαρχος Ιωάννης Ζορμπάς επικοινώνησε με τον επικεφαλής της παράταξής μας Παναγιώτη Κουκούλη και ζήτησε τη συνεργασία μας.
Αυτή η συνεργασία, εξάλλου, ήταν βασική και ξεκάθαρη προεκλογική δέσμευση του κ. Ζορμπά στις εμφανίσεις του μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης Κυριακής των εκλογών. Όλοι θυμόμαστε τις εξαγγελίες του για συνεργασία και τους εγκωμιαστικούς λόγους για την παράταξή μας και τον επικεφαλής της.
Ανταποκριθήκαμε θετικά στην πρόσκληση του κ. Ζορμπά.
Διότι, όπως δηλώσαμε με την ανακοίνωσή μας στις 30 Μαΐου 2019,  «είμαστε έτοιμοι, μετά τις εκλογές της προσεχούς Κυριακής, να συνεργαστούμε με τις δυνάμεις και τις παρατάξεις που συμμερίζονται τις ίδιες αξίες και κοινές επιδιώξεις, στα πλαίσια μιας προγραμματικής συμφωνίας, στη βάση της ισοτιμίας, της διαφάνειας, της συνεννόησης και του αλληλοσεβασμού. Αποκλειστικός στόχος αυτής της συνεργασίας θα είναι το καλό του νησιού μας, η Αίγινα της προκοπής και της ευημερίας».
Αλλά, ανταποκριθήκαμε κυρίως, διότι αυτή ήταν η εντολή των πολιτών με την ψηφοφορία της 26ης Μαΐου 2019. Οι πολίτες δεν έδωσαν σαφή πλειοψηφία σε καμία παράταξη. Ανέδειξαν τρείς σχεδόν ισοδύναμες παρατάξεις και τρεις άλλες με μικρότερο ποσοστό. Πιο ξεκάθαρη εντολή για συνεργασία δεν μπορούσε να δοθεί.
Ο κ. Π. Κουκούλης είχε σειρά συναντήσεων με τον κ. Ζορμπά. Στην τελευταία από αυτές στις 12/8/2019, υπήρξε συμφωνία, αφού επιλύθηκαν λίγες διαφωνίες σε ορισμένα θέματα, ενώ συζητήθηκαν τα επόμενα βήματα για να υλοποιηθεί η συνεργασία.
Ο κ Ζορμπάς επιφυλάχθηκε να ενημερώσει την παράταξή του για να δώσει την τελική επιβεβαίωση.
Με μεγάλη μας έκπληξη, αντί για την τελική επιβεβαίωση, ο κ. Ζορμπάς έκανε δηλώσεις στις 23/8 στο Aegina Portal λέγοντας ότι αποφάσισαν να προχωρήσουν αυτόνομα, χωρίς συνεργασίες, «καθώς οι τελευταίες νομοθετικές ρυθμίσεις λύνουν τα ζητήματα για την πλειοψηφία στις Επιτροπές και τα Νομικά Πρόσωπα με τρόπο ευνοϊκό για την παράταξη του Δημάρχου».
Δεν θα σχολιάσουμε αυτήν την απόφαση του κ. Ζορμπά και της παράταξής του. Οι πολίτες της Αίγινας έχουν όλες τις προϋποθέσεις να το κάνουν. Θα επισημάνουμε μόνο ορισμένα στοιχεία.
Ανταποκριθήκαμε στην πρόσκληση του κ. Ζορμπά και προσήλθαμε στις συζητήσεις με ειλικρίνεια, μετριοπάθεια και διαλλακτικότητα, με διάθεση προσφοράς, χωρίς υστεροβουλία, αποκλεισμούς και κόκκινες γραμμές. Δεν συνέβη το ίδιο με την άλλη πλευρά.
Με τις δηλώσεις του κ. Ζορμπά και τις αποφάσεις τους, απέδειξαν ότι επιδίωξαν τη συνεργασία όχι για να αξιοποιήσουν τις ενωμένες δυνάμεις μας για το καλό της Αίγινας, αλλά για να εξασφαλίσουν την πλειοψηφία στις Επιτροπές και τα Νομικά Πρόσωπα. Από τη στιγμή που με τη νομοθετική ρύθμιση πίστεψαν ότι δεν μας είχαν ανάγκη, τορπίλισαν τη συνεργασία.
Πιστεύουμε ότι χάθηκε μια τεράστια ευκαιρία για το δήμο της Αίγινας. Οι δυνατότητες από τη συνεργασία των δύο παρατάξεων θα ήταν μοναδικές.
Γνωρίζουμε ότι και δύο άλλες παρατάξεις της ελάσσονος αντιπολίτευσης ήταν πρόθυμες να συζητήσουν τη συμμετοχή τους στη συνεργασία αυτή.
Υπήρξε, δηλαδή, η ρεαλιστική δυνατότητα συνεργασίας 4 παρατάξεων που θα εξασφάλιζαν τη δραστηριοποίηση έμπειρων στελεχών, σαφή πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο, και το κυριότερο, την αντιπροσώπευση στη διοίκηση των 2/3 των ψηφοφόρων του νησιού μας.
Αυτή η πολλά υποσχόμενη ευκαιρία, η μοναδική ευκαιρία, χάθηκε εξαιτίας του κ. Ζορμπά και της παράταξής του. Η ευθύνη τους γι’ αυτό είναι αποκλειστική και μεγάλη.
Η παράταξή μας θα πορευτεί με προσήλωση στις αρχές και τις προγραμματικές θέσεις της.
Θα ασκήσουμε τον ελεγκτικό ρόλο της αντιπολίτευσης με συνέπεια και χωρίς στείρες προκαταλήψεις.
Θα είμαστε ενεργοί και δημιουργικά παρόντες στα δημοτικά πράγματα και ιδίως στο Δημοτικό Συμβούλιο και τις Επιτροπές, με μοναδικό γνώμονα το καλό του νησιού μας, την Αίγινα της προκοπής και της ευημερίας.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png