Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών, καλεί στην απεργία της ΑΔΕΔΥ - ΔΟΕ.

Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Αργοσαρωνικού. Δελτίο Τύπου.
Υπερασπιζόμαστε την ελευθερη λειτουργία κα την ίδια την ύπαρξη των συνδικάτων.
Η κυβέρνηση τη Ν.Δ. έβγαλε σε διαβούλευση και προτίθεται να ψηφίσει άμεσα τις επόμενες μέρες το περίφημο «αναπτυξιακό νομοσχέδιο» που η βασική του επιδίωξη είναι να τα δώσει όλα στο κεφάλαιο και την εργοδοσία, να εξασφαλίσει την ασυδοσία τους και την ανεξέλεγκτη κερδοφορία τους.
Πέρα από την πλήρη προτεραιότητα των συμφερόντων των κάθε είδους επενδυτών/ ιδιωτών με υπερεκμετάλλευση του περιβάλλοντος με fast track διαδικασίες και με δυνατότητα για υπέρβαση των όρων δόμησης και κάθε προστασίας ακόμα και σε αρχαιολογικούς χώρους, περιοχές NATURA, δάση κλπ, «για λόγους υπέρτερου δημοσίου συμφέροντος»  για μεγιστοποίηση της κερδοφορίας μεγάλο δώρο προς την εργοδοσία αποτελεί η επίθεση στα συνδικάτα και τα κατοχυρωμένα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.
Θέλει να ελέγξει τις συλλογικές αντιστάσεις και διεκδικήσεις του εργατικού κινήματος και να ακυρώσει τη δράση των Α΄ βάθμιων σωματείων που βάζει στο στόχαστρο μαζί με το δικαίωμα στην απεργία.
Συγκεκριμένα:
* Προβλέπει την υπερίσχυση της επιχειρησιακής σύμβασης έναντι της κλαδικής, σε επιχειρήσεις που επικαλούνται οικονομικά προβλήματα και η εθνική κλαδική ή η ομοιοεπαγγελματική συλλογική σύμβαση δεν υπερισχύει αντίστοιχης τοπικής.
* Ενισχύει τη μερική απασχόληση και την εκ περιτροπής απασχόληση με βάση τον ετήσιο χρόνο εργασίας.
* Υπονομεύει και ακυρώνει στην πράξη τη διαδικασία της Διαιτησίας  για τους εργαζόμενους.
* Δίνει δυνατότητα (για ορισμένο ή απροσδιόριστο χρόνο) τη μετατροπή της πλήρους σε μερική απασχόληση και κάθε μορφή εκ περιτροπής απασχόληση.
*  Νομιμοποιεί τη «μαύρη εργασία» καθώς μειώνει το πρόστιμο του εργοδότη που απασχολεί ανασφάλιστους εργαζομένους, και περιορίζει το δικαίωμά του εργαζόμενου στην ασφαλιστική κάλυψη και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Ενώ παρεμβαίνει ωμά στη λειτουργία των σωματείων καθώς :  
* Επιβάλει το φακέλωμα των Σωματείων και των συνδικαλιστών από το κράτος και την εργοδοσία με το Μητρώο Συνδικάτων Οργανώσεων.
* Προβλέπει την ηλεκτρονική ψηφοφορία του συνόλου των μελών του σωματείου για την απόφαση για απεργία.
Συνεχίζει έτσι, τον απεργοκτόνο νόμο του ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας ακόμα ένα βήμα για την ακύρωση των συλλογικών διαδικασιών και των ΓΣ των σωματείων καθώς το 51% των μελών ενός σωματείου που πρέπει να υπερψηφίζει την απόφαση για απεργία μπορεί να το κάνει έξω από ΓΣ και συλλογικές διαδικασίες. Στόχος να βγαίνουν όλες οι απεργίες παράνομες.
Η ωμή επέμβαση στη δράση και στη λειτουργία των συνδικάτων από τη μεριά της κυβέρνησης της Ν.Δ., έρχεται ως συνέχεια της αντεργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ .  Θέλει να φιμώσει κάθε φωνή μέσα στους χώρους δουλειάς για να μπορεί η εργοδοσία να κάνει ανενόχλητα τη δουλειά της. Στην ουσία, η κυβέρνηση επιχειρεί ένα συντριπτικό πλήγμα στο συνδικαλιστικό κίνημα επιδιώκοντας τον απόλυτο αφοπλισμό του ώστε να μπορεί να περάσει τα αντιλαϊκά μέτρα χωρίς αντιδράσεις.
Σύμφωνα με τα στοιχεία το 90% βγαίνουν παράνομες και καταχρηστικές. Δεν τους αρκεί! Ο στόχος είναι το 100% των απεργιών να βγαίνουν παράνομες, οι αγωνιστές να διώκονται και τα σωματεία να μην μπορούν να αντεπεξέλθουν στο κόστος.
Καμία ανοχή στην κυβέρνηση και την πολιτική της – Καμιά αναμονή
Καμία ανοχή στην κρατική-εργοδοτική παρέμβαση στα συνδικάτα!
Το εργατικό κίνημα, ο λαός και η νεολαία πρέπει ΤΩΡΑ να απαντήσουν αποφασιστικά!
Καλούμε τα πρωτοβάθμια σωματεία, τις ομοσπονδίες, τα εργατικά κέντρα, κάθε ταξική αγωνιστική δύναμη να κλιμακωσουν τον αγώνα τους και μετά την απεργία της τρίτης ενάντια στην προσπάθεια κυβέρνησης – κεφαλαίου – δανειστών για διάλυση των συνδικάτων στη βάση τους. Η υπεράσπιση της ανεξαρτησίας των συνδικάτων από τη χειραγώγηση του κράτους και του κεφαλαίου είναι βασικός όρος για την υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων και την επιβίωση των  εργαζομένων.
· Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία, την συλλογική πάλη και δράση
· Να μην περάσουν τα αντεργατικά μέτρα
·Σύγκρουση  με τα μνημόνια και με όλους όσους τα επιβάλουν κυβερνήσεις – ΕΕ– κεφάλαιο
                                               
                                                 Για το Δ.Σ
  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                 Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ  ΡΕΠΠΑΣ                                                        ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΠΡΑΤΟΠΟΥΛΟΥ